‘Veronica moet vanavond op zwart om te herdenken’

Door het Judas-gedrag van Wilfred Genee gaat de seizoensafsluiter van Veronica Inside vanavond niet door. In plaats daarvan brengt tv-zender Veronica de film Deepwater Horizon op de buis. Een gemiste kans, vindt tv-maker Hummie van der Tonnekreek: als zij de zenderbaas was geweest, dan had ze Veronica vanavond een uur lang op zwart gezet. “Laten we maandagavond de zender op zwart zetten en wenen en rouwen om het verlies van de vrijheid van meningsuiting.

Het feit dat het zwartepietgrapje van Johan Derksen zulke enorme consequenties heeft, maakt volgens Hummie duidelijk dat we in Nederland niet langer vrij zijn om te zeggen wat we precies denken.

Hummie: “Zullen we nog weten waar we waren toen de vrijheid van meningsuiting ten grave werd gedragen? Zullen we ons herinneren hoe het daarvoor was?

Ze walgt van Arie Boomsma en zijn vrienden. “De gedachtepolitie is op kwetssurveillance en duldt geen grappen. Die staat paraat om je te knevelen als je je op andermans tenen begeeft. Want tolerantie anno 2020 gaat maar één kant op.”

Arie heeft VI een advertentieboycot bezorgd. Hij heeft zijn ziel aan de duivel verkocht, meent Hummie. “Moet je nou echt je grote commerciële broer erbij halen omdat je iemand het zwijgen wilt opleggen? Wordt de wereld er beter op als de adverteerders de inhoud van een programma mogen bepalen?

Nu staan we aan het graf van het vrije woord, zegt Hummie. “Laten we maandagavond om half negen samen wenen om dat verlies. Zet die verdomde zender gewoon op zwart.”

De column van Hummie kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Foto: Film

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen