VVD wil dat VI doorgaat, Derksen: ‘Ik gooi 600k weg!’

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff bevestigt dat hij contact heeft gehad met Wilfred Genee over de rumoer rondom Veronica Inside, zoals René van der Gijp suggereerde. Hij laat aan De Telegraaf weten dat hij wil dat de voetbaltalkshow gewoon doorgaat in het nieuwe seizoen. Aan de overkant roept Johan Derksen bij het ANP dat hij een principieel besluit heeft genomen, dat hem 600.000 euro per jaar kost, verwijzend naar het salaris dat René van der Gijp en hij verdienen bij Talpa Network.

Gijp riep dat Genee contact heeft gehad over de VI-rel met Klaas Dijkhoff, Alexander Pechtold en het Koninklijk Huis. Dijkhoff bevestigt nu: “Ik vind VI een heerlijk programma, dus na de ophef heb ik Wilfred geappt om ze sterkte te wensen.

Dijkhoff was maandag een van de 1,7 miljoen kijkers van de racisme-VI. “Ik vond het dapper van de heren dat ze het gesprek aangingen. Ik zag ook wel dat het tot onderlinge spanning leidde. Dat is zonde.

Hij hoopt dat de talkshow gewoon doorgaat. “Dat lijkt me beter dan dat het een soap wordt en we allemaal een kant gaan kiezen. Het zijn gewoon drie mooie kerels die een topshow maken. Ik hoop dat wij als liefhebbers er nog lang van kunnen blijven genieten.

Ondertussen lijkt Johan Derksen nog steeds niet van gedachte verandert. Hij laat aan het ANP weten nog steeds witheet te zijn. “Als Wilfred mij een foto toont van Akwasi dan weet hij dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten. Dan ben ik ongeloofwaardig.”

Hij vervolgt: “Het is het duurste principiële besluit dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 euro weg.

Foto: NPO, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen