Veronica stort in zonder Veronica Inside: -82 procent

Geplaatst op di 30 jun 2020 om 13:15

Veronica is maandagavond volledig in het ravijn gestort zonder dé populairste hit van de zender: Veronica Inside. Er keken op prime time 82 procent minder mensen naar het station van John de Mol. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Eigenlijk zou gisteren de seizoensfinale van VI te zien zijn, maar omdat Wilfred Genee vorige week de Judas heeft uitgehangen in de racismespecial van de voetbaltalkshow, is het trio – in elk geval voorlopig – uit elkaar gevallen.

Waar Veronica Inside vorige week de winnaar op prime time was met 1,7 miljoen kijkers, haalt de zender ditmaal niet eens de kijkcijfer top 25 op prime time. De film Deepwater Horizon moest genoegen nemen met 307.000 kijkers (6 procent).

Door de afwezigheid van VI is ook het algehele avondmarktaandeel van Veronica flink gekelder, namelijk van 12,8 procent naar 5,3 procent.

Of Veronica Inside in augustus weer terugkeert op de buis is nog maar de vraag. De fans van het programma begrijpen maar al te goed dat Johan Derksen en René van der Gijp geen zin meer hebben om met een verrader als Wilfred Genee aan tafel te zitten.

Al met al zal het Arie Boomsma-kamp flink in zijn handen wrijven, want de kans op het definitieve einde van VI is groter dan ooit.

Foto: SBS
62 Reacties op “Veronica stort in zonder Veronica Inside: -82 procent”


 1. rooie Rinus

  oei, Arie kost John de Mol dus een klap geld. Dat gaat de firma de Mol niet leuk vinden Arie.

 2. Kuis

  Als nederland nu eens de rest van het jaar de deug kapitalist Albert Heyn zou boycotten…

 3. Ruud

  Met dank aan rat Gijpje en huilebalk Derksen.

 4. Curryworst

  Je zal toch maar lid zijn van de sportschool van Arie B.
  Dat is het hoofdkantoor van de NSB 2.0
  Daar wil je als welkdenkend mens toch geen deel van uitmaken?

 5. Xxxx

  Nu allemaal de sportscholen van Arie B. boycotten. Arie B. begint hoe langer hoe mee op Osama Bin Laden te lijken. In gedrag en uiterlijk.

 6. Ben

  Stel dat deze aflevering wel door was gegaan….
  Wat denken jullie? Twee niljoen…drie….?

 7. Akwasi

  Mooi zo, wie volgt? Haha…

 8. Piet

  Als zij nu niet die foto van zwarte piet dan had Johan Derksen er ook niet erop gereageerd
  Dus ze hebben dit zelf veroorzaakt

 9. JobF

  Lol, over onzinnige vergelijkingen gesproken. Vorige week was abnormaal veel. Normaal zit VI op 600k.

 10. Dorus

  Wie krijgt nu de zwarte piet?

 11. Frank M

  Hey Ruud,

  Jij moet jezelf vanmiddag maar weer gewoon aanmelden. Is voor iedereen beter. Ze missen je bij de afdeling psychiatrie.

  #RTLrules #VIzonderGeneeTerugNaarRTL #DirecteurtjeGaatOokMee. #RuudZalSlechtSlapen #TeamGijp&Johan

 12. Ben Zine

  @Dorus: ik denk Anouk, die lust namelijk een zw arte.

 13. Albert Heijn Marketingafdeling

  Binnenkort beginnen ze weer: de Woke Weken bij Albert Heijn! Gedurende deze periode zullen er geen witte scharreleieren, blanke vla, witte chocola en witte bolletjes verkocht worden. De witte puntjes blijven nog wel verkrijgbaar maar zullen in de winkel liggen als ‘deugpuntjes’.
  Op alle verpakkingen van het wasmiddelenmerk Witte Reus plakken wij stickers met het opschrift Zwarte Dwerg. Aan AH Vloeibaar Wasmiddel Wit wordt een kleurstof toegevoegd waardoor uw lakens zo zwart als roet uit de wasmachine zullen komen – een prachtig en gratuit gebaar speciaal tijdens onze Woke Weken!
  De marketingafdeling zal nog enkele andere aanpassingen verrichten zodat iedereen tijdens de Woke Weken aanstootloos kan winkelen. Voor de gelegenheid zullen onze winkels omgedoopt worden in Albert Woke. Wij zien u graag tegemoet!

 14. Johan de Witmang

  Hahaha, de ‘Woke weken’ bij Albert Heijn. Zou zomaar weleens werkelijkheid kunnen worden.

 15. Ron

  Dat Arie-kamp gaat hem nog wel flink op hun neus krijgen als trio gewoon weer terug keert, al dan niet met Wilfred.
  Je laat je toch niet uit elkaar spelen! Kom op zeg!

 16. Curryworst

  @Albert Heijn Marketingafdeling
  di 30 jun 2020 om 13:40

  Beste Marketingafdeling,

  Zouden jullie niet alleen tijdens deze weken de naam willen omdopen naar Alber Woke? Maar voorgoed.
  Want AH staat niet alleen Albert Heijn maar ook voor Ado lf Hi tl er.
  En dat is zeer tra umatisch en pij nlijk voor vele min derhei dsgroepen in Nederland.

 17. Rotterdammer

  Ik voel aan mijn water dat het tij eindelijk eens gaat keren en de massa zich eindelijk is gaat uitspreken tegen de ” woke” discipelen i.p.v. op de bank te morren. Dat zal NSBers als Boomsma en Genee en halve zolen als Simons, Akwasie en Airfryer nog flink gaan tegenvallen. Hopelijk wordt al dat intolerante oppressieve tuig ,eigenlijk een minimaal en marginaal clubje ,nu eens compleet genegeerd ! Weg ermee!

 18. ed

  De straf voor Arie….???…. dit jaar voor drie weken de hoofdpiet zijn van Sinterklaas.

 19. Dries Roel Vink

  Polarisatie wordt aangewakkerd door gutmenschen als Arie Boomsma, Sylvana Simons en hoofdpiet Van Muiswinkel. Het zijn linkse, in de minderheid zijnde trollen met opvallende, dictatoriale ideeën die in hun ‘gelijk’ aan het volk (in hun ogen de tokkies) willen opleggen! Dat werkt niet, dombo’s. Zoek de verbinding en laat andersdenkenden in hun waarde! Ga de dialoog aan en stop met veroordelen! Samen maken we de wereld beter!

 20. Gondorf

  Ruud is geobsedeerd door Gijp. Wat een kleuter…

 21. M.

  Danielle van de Donk

 22. Albert Heijn Marketingafdeling

  @Curryworst, 13:52

  U heeft gelijk, wij overwegen nu om onze winkels na de Woke Weken om te dopen van AH in IA. Deze letters staan uiteraard voor Idi Amin, die belangrijke historische voorvechter voor de rechten van de mens.

 23. Zomaar

  Best bekeken programma van Veronica was de 50ste herhaling van The big bang theory (330.000)

 24. ropart

  albert heijn? die is toch van de gestampte muisjes in het brood? en u heeft gehamstert door de corona, en daarom zijn wij duurder geworden?.

 25. robert

  Die film is ook al 685 keer uitgezonden en op talloze streamingplatforms ook te zien. Wat dat betreft scoort het nog goed ook.

 26. Hermann Boring

  Tsja, als je stokoude films onderbroken door tig reclameblokken gaat uitzenden moet je niet raar opkijken dat er geen hond kijkt.

 27. Marco

  John de Mol kennende gaat hij nog een appeltje schillen met Arie Boomsma

 28. Plop!

  @PIET Kun jij geen normale nederlandse zinnen maken, of ben je niet naar school geweest?

 29. De echte Rotterdammer

  Hee Rotterdammer dreig je nou met een soort kristallnacht!
  Je bent niet helemaal goed bij je harses.
  Hoe durf jij je als Rotterdammer te profileren.
  Het feit dat zovelen zeggen dat de uitspraak van Akwasi een reden is om met de hakken in het zand te gaan bewijst het gelijk van de zogenaamde deugers!
  Racisme en discriminatie is dus gewoon een hardnekkig, slinks verborgen onderdeel in de samenleving.
  Door te zeggen ‘ik ga nu met de hakken in het zand’ impliceer je dus dat je de situatie altijd tolereerde. Je boog soms een beetje mee als het zo uitkwam. Racisme is ontoelaatbaar.
  Maar….nu…Akwasi schopt tegen een symbool. Nu is het moment om te zeggen…weet je….ik hoef niet tegen racisme en discriminatie te zijn want iemand zegt op een demonstratie iets in stevige bewoordingen waar ik het niet mee eens bent.

 30. Donald Dumb

  Ach John de Mol kan nog altijd zijn meer dan riante optrekje verkopen.
  Maar gaat wel hard zo met zijn imperium…

 31. Pain in the ass

  Au…dat doen pijn…vooral in de portemonnee van sommige mensen…

 32. anti Akwasi

  @Akwasi, ik hoop dat jij volgt. En dat je nergens meer in de media komt en dat je leven precies zo verwoest is/wordt als je dat bij anderen veroorzaakt. Amen.

 33. Anti Arie Boomsma

  Met dank aan die laffe NSBér Arie Boomsma!
  Mensen boycotten deze NSB’er zo ook Albert Heijn, Mojo Concerts en Gillete, deze bedrijven horen bij die enge benepen NSB club met hun selectieve verontwaardiging!

 34. DeBaron

  Derksen zit rustig in grolloo. Draait een plaat, rookt een sigaar en laat een scheet. Geef hem eens ongelijk

 35. Roetveegpiet is racistisch

  Een film uitzenden die al 300 keer op tv is geweest is achterlijk, want daar kijken vooral nog maar een paar bejaarden naar. Adverteerders zijn nog achterlijker dat ze die avond geld besteden aan reclame. Dementen vergeten alles en die resterende 12 bijna-dementen spoelen reclame door.

 36. Aardappelpiet

  Links wordt steeds meer een terroristische organisatie die voor jou bepaalt wat je wel en niet mag zeggen. Het begin van de dictatuur is gekomen!

  Ik hoop dat veel mensen hun abonnement opzeggen bij Vondelgym!

  En Albert Heyn is ook super schijnheilig. In veel wijken waar veel niet blanken wonen kan je niet zelfscannen. Dus Albert Heyn discrimineert er zelf lustig op los !

 37. 97% van Nederland kijkt normaal geen VI

  Alleen vorige week maandag andere cijfers.
  Eenmalig.
  Dus even relativeren die heren en cijfers van VI

 38. De omzet van Albert Heijn heeft nergens last van

  Dat hele marketingcircus is één wassen neus.
  Dus prima dat ze stoppen.
  Het levert ze geen cent extra op. Alleen de mediabureaus.

 39. Pim

  VI zal gewoon terug komen… maar zonder Derksen…. die gaat zich in Grollo voorbereiden op Sinterklaas… nog ff nadenken of ie als groene of zwarte piet gaat rondlopen dit jaar…. en Kieft zal zij plekje in nemen aan tafel…

 40. Huismaker

  Johan: een eigen kanaal opzetten. Met JOUW mening en favoriete muziek.

 41. Ronnie

  Veronica Inside keert hoe dan ook terug op de televisie, al dan niet met een andere presentator. Dat maakt de meeste mensen ook niks uit, zo lang Gijp en Derksen er maar zitten, aangevuld met Kieft en Boskamp. Als Talpa ook nog de rechten van de CL zou verliezen, kunnen ze net zo goed stoppen met Veronica, want dan heeft de zender geen recht van bestaan meer.

 42. Arne

  Eens

 43. Lariekoek

  Er zijn groepen mensen die Albert Hein en Arie Boomsma door dik en dun steunen; ikzelf val onder één van die groepen. De BML beweging gaat ook naar Albert Hein. Tijdens de hamsterweken staat @Kuis gewoon weer vooraan in de rij bij AH.

 44. Geronimo

  Arie met zijn zijige blik en stem is een satanskind. Period.

 45. Arie

  Het maakt niet uit wiens kind ik ben, ik ben geweldig en ik deug.

 46. Johm

  Scheelt dat ze daar niet anders gewend zijn. 15% is meer het niveau van talpa

 47. Corne

  Lekker objectieve journalistiek zeg…complimenten.
  Deze site doet fijn mee aan het opruien van mensen

 48. Robert

  John de Mol moet die bokkelul van een Boomsma verantwoordelijk stellen. Rechtzaakje, laat ie maar dokken.

 49. Arjoan

  Is racisme slecht dan? Echt door en door slecht? Wat doet S S dan met BIJ 1, blanken discrimineren! Regering Z A ook, Plaasmoorden. Hoor je niks tegen. Ons kabinet die anders denkenden de mond rigoureus snoert.. Vorm van racisme, die anderen worden in een (verdom) hoek geplaatst, dat is de oervorm van racisme

 50. aammehoela

  Tja, een overdreven verhaal; Normaal scoort VI rond de 600.000 kijkers oftewel een halvering van het aantal kijkers. Vorige week was een uitzondering met hun behaald aantal kijkers. Dus lekker suggestief. Neemt niet weg dat die vreselijke Arie B. en consorten wellicht hun zin krijgen. En dat zeg ik als deels links denkend. Denk met name over het klimaat “groen”. En natuurlijk vind ik die Trump helemaal niets maar dat vind Derksen ook.

 51. LD

  Veronica doet het …..? Beter!

  Ik had hem wel verwacht in de comments

 52. Xxxx

  Ik vind het tragisch dat een programma als Veronica Inside is gestopt. Waar toch veel mensen ook veel plezier aan beleefden. Mijns inziens was het een programma met satire en met veel humor. Helaas hebben we te maken met “mede-Nederlanders” die geen humor kennen blijkbaar. We kunnen in dit land niks meer van elkaar verdragen. Heel triest. Vroeger hadden we een programma als “Kopspijkers” daar werden ook zoveel Nederlanders de maat genomen. De kijkcijfers schoten omhoog. Toen konden we nog wat hebben. Maar tegenwoordig wordt er op elke slak zout gelegd. Het is jammer dat o.a. een Johan Derksen de mond wordt gesnoerd en niks meer mag zeggen. Het is echt idioot dat hij Zwarte Piet vergeleek met Akwasi de wereld blijkbaar is vergaan. Nederland was ooit een tolerant land maar is afgezakt naar het tegenovergestelde. Laten we ons drukker maken om al die levensbedreigende ziektes die mensen letterlijk kapotmaken. Het is vreemd dat mensen zich drukker maken om racisme en niet om Corona en de wereld is vergaan door een “foute grap” van Johan Derksen. We praten in Nederland recht wat krom is. We helpen op alle gebied dit land naar zijn grootje.

 53. Xxxx

  Op 5 december vieren we Keti Koti in plaats van Sinterklaas. De Nederlander moet vrezen voor zijn toekomst. Nederland wordt hoe langer hoe gekker.

 54. Chelsey

  Als het verschil tussen zwart en wit straks mondiaal wegvalt dan is het natuurlijk de bedoeling om ook Keti en Koti te gaan afschaffen zo ook Kerst als andere religieuze feestdagen. In vrijwel elk land zal dat uiteindelijk gaan gebeuren. Tegen die tijd zal slechts een zeer kleine minderheid op de wereld daartegen in protest gaan en daar niet in willen meegaan, al zouden ze daarvoor moeten kiezen voor afzondering of de dood. In het geval van (A.)nthicrist Boomsma alias Jezus 2.0 is nu ál vrij duidelijk zichtbaar wat zijn keuze zal worden, gesteld dat hij in die toekomende tijd nog in leven zou zijn en onze lieve Heer hem net zoals Noach een leven van 950 jaar zou schenken. Helaas vrees ik het ergste voor wannabe Jezus (B.)oomslang, immers Karma is Jezus 2.0, de Antichrist maar ook het As van het Kwaad van een Zwarte Duivel!

 55. raam

  dag meneer Johan,

  mag ik uw butler zijn meneer

  ik heb een kleurtje

 56. Wilfred Degens

  Die zo geliefde uitzending zou alleen nog te redden zijn met Jandino als vast gast aan hun tafel. Grappen over zwart en wit zonder ook maar iets aan te trekken van die zielige jankers uit beide kampen. Humor mag en moet juist vaak op het randje gespeeld worden. Jandono, nog wat tijd hiervoor over? Vul het gat in onze maandagavond alsjeblieft!!!

 57. Wilfred Degens

  Jandino is een geweldige grappenmaker die zich niet wenst te binden aan het alle humor verziekende kneuterige politieke afgedwongen correctheid waar de Nederlandse jankers voor buigen zonder enige vaderlandslievende trots in hun bloed hebben stromen. Jandino bij Gijp en Derksen aan tafel zou de dolk uit de rug van Johan halen en het probleem snel doen vergeten. Slavenhandel was en is nog steeds fout. Waar en wanneer ik kaaskop genoemd word, lach ik en haal mijn schouders op. So what!? Daarom vind ik het mierenneukerij van enge hypocriete deugnieten die ontploffen wanneer een kind hen zwarte Piet noemen. Moet de mensheid zich voortdurend aanpassen aan de fobieen van een minderheid? Ik dacht het niet!

 58. blg

  @Wilfred Degens, met Jandino aan tafel kijkt gegarandeerd niemand meer. Hij is niet geliefd bij Nederlanders. Sorry.

 59. Nick F.

  AKWAISI WAT BEN JE TOCH EEN GROTE…. VUL ZELF MAAR IN, WAT IK BEDOEL KAN IK NIET ZEGGEN. OMDAT JE DAN WEER GAAT SCHREEUWEN…..

 60. wilfred degens

  @blg,
  Hoe weet je die bewering zo zeker?

 61. wilfred degens

  Ik ga voor desnoods een gokje wagen. Wat volgens jou de meerderheid niet kunnen vindt, zou daarom juist een record kijkers kunnen opleveren. Te beginnen met als gast aan tafel en zien wat het resultaat is. Ik zou erop gokken.

 62. Hannes

  Ik hoop dat ze bij Talpa de namen onthouden van de sponsors die zich nu terug hebben getrokken, die zullen als de wind is gaan liggen graag weer terug willen op de buis. Dan hoop ik vurig dat de mol zegt…. toen weg nu ook weg ! Er zitten veel meer sponsors op het vinkentouw en voor die bedrijven die geen reclame meer willen bij Veronica geld hetzelfde eenmaal weg blijft weg, er zijn genoeg bedrijven die bij Veronica op de buis willen. Laat je niet uit het veld slaan Talpa, sla terug !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.