Valentijn Driessen: ‘Oranje, stuur zwarte speler naar VI’

Valentijn Driessen, vaste gast in Veronica Inside, vindt het heel onverstandig dat Oranje het programma gaat boycotten. Het schiet zijn doel totaal voorbij. Dat zegt de journalist in een column bij De Telegraaf. Valentijn vindt het onzin dat Johan Derksen na zijn zwartepietgrapje wordt neergezet als een racist. “Helaas worden zijn uitvoerige minutenlange pleidooien tegen racisme in de laatste twee uitzendingen allang niet meer gehoord. Vanwege een zwartepietgrap.

Als het om Oranje-spelers gaat, vindt Valentijn dat Georginio Wijnaldum het meeste talent heeft om sluimerend racisme onder woorden te brengen. “Niet om Derksen te overtuigen, maar juist om zijn boodschap over te brengen aan de kijkers van Veronica Inside zou Wijnaldum moeten overwegen in dát programma te verschijnen.”

Confronteer de kijkers met voorbeelden, zegt hij. “Ga niet in de talkshow Op1 zitten of bij M, zoek juist de doelgroep uit die je wil dat je boodschap hoort, schuif aan bij Beau, maar beter nog bij Veronica Inside.”

Met een boycot bereik je helemaal niets, stelt Valentijn. “Hou de dialoog op gang in plaats van deze de nek om te draaien, hoezeer en hoe vaak gekwetst ook.”

Valentijn hoopt dat Wijnaldum erover nadenkt. “Het is een zware taak, een grote opdracht, maar een persoonlijkheid als Wijnaldum heeft het gewicht daarvoor, de uitstraling, de status en kan zo’n verplichting aan.”

En als hij niet wil, mag ook Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk of sterspeler Memphis Depay langskomen, zegt Valentijn. “Het zal een gigantische positieve impact hebben op de discussie, die gevaarlijk polariseert dezer dagen.”

De column van Valentijn kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen