Tv-kijkers woest over ‘pedofiele’ Paul de Leeuw

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur nu een tv-fragment uit 1994, waarop te zien is hoe hij een 8-jarig jongetje knuffelt, kust en likt, viral gaat. Dat werd gisteren besproken in RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Hoewel De Leeuw er alles aan heeft gedaan om het fragment verwijderd te krijgen van internet, is het nu weer boven water komen drijven via een Chileens socials-kanaal. Het leidde tot ophef, maar de berichtgeving over die ophef in Boulevard en Shownieuws, leidt nu tot nóg meer ophef.

De Leeuw wordt nu ook door Nederlandse kijkers door de mangel gehaald op zijn eigen socials. “Ik ben oprecht geshockeerd door het zien van een oude tv-uitzending van jou waarbij je op een ongepaste en intimiderende wijze een kleine jongen meerdere malen aan het kussen bent op zijn wang en in zijn nek terwijl hij dicht tegen je aan op je schoot zit“, zegt de kijker.

En: “Ook al wordt er beweert dat het allemaal gespeeld is, dit hoort niet! We hebben het hier over een minderjarige jongen! Als hij zelf deze beelden nu terugziet, hoe zou hij zich wel niet voelen als het voor mij al ongemakkelijk is om ernaar te kijken??? Neem dan ook je verantwoordelijkheid als een vader van twee kinderen en geef hierover meer duidelijkheid in plaats van de beelden te laten verwijderen.

En ene Marga: “Gatver Paul, vond het destijds al heel raar en zeer ongemakkelijk. Maar waar komt dit filmpje nu opeens vandaan ? 😪

BLVD en Show

Wat vonden ze hier in Boulevard en Shownieuws van? Fatima Moreira de Melo: “Het is vergaande humor. Als je nu denkt dat iemand het nog zou doen op tv: dat kan echt niet. Maar toen… Ik herinner het me nog. Dat kon nog!

Presentator Eddy Zoëy: “Dat we dat in 1994 gewoon vonden, staat ook als een paal boven water, want er is nooit echt iemand over gevallen.”

Tv-kenner Rob Goossens: “We zijn preutser geworden met z’n allen. We kijken er nu met heel andere ogen naar dan toen, wat heel raar is.”

Showbizzorakel Luuk Ikink: “Hij wordt voor alles en nog wat uitgemaakt, voor pedofiel voornamelijk. Dat is natuurlijk heel naar om over je te horen. We hebben hem om een reactie gevraagd, maar hij wil hier verder niet op reageren.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Wij kennen Paul de Leeuw en op dat moment had Nederland ook niet door dat het in scène gezet werd, maar toen het werd uitgelegd, dacht je: ja, dat kun je verwachten van Paul de Leeuw. In Chili hebben ze die context niet, want daar klinkt overal het woord pedofiel. Er is in die zeventien jaar wel wat veranderd. Aan kinderen zitten kun je helemaal niet meer maken.

Advocaat Bram Moszkowicz: “Ik zou als ik hem was een soort statement geven.

Het bewuste jongetje uit het fragment is overigens het neefje van Hanneke Groenteman.

De gewraakte beelden:

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen