Tv-god Matthijs van Nieuwkerk vanavond aan tafel Beau

Geplaatst op do 25 jun 2020 om 15:20

Niemand minder dan tv-god Matthijs van Nieuwkerk zit vanavond aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Hij komt aan tafel zitten met zijn zuurverdiende Ere Zilveren Nipkowschijf. Dat heeft een woordvoerder van RTL 4 laten weten. Van Nieuwkerk krijgt de prijs vanwege een perfect afgerond vijftiende seizoen van De Wereld Draait Door, dat na de zomer niet meer terugkeert op tv. Volgens de jury maakte hij met DWDD het ‘invloedrijkste programma van de eeuw’.

Vanwege de coronacrisis kende Matthijs geen feestelijk einde van zijn talkshow. Dat wordt vanavond goedgemaakt bij Beau. “Beau kijkt met Matthijs terug op spraakmakende gesprekken, bijzondere fragmenten en verrassende optredens uit vijftien jaar De Wereld Draait Door.

Hoewel Matthijs een tv-god is, is niet de hele uitzending voor hem ingeruimd. Ook schuift politiek verslaggever Frits Wester aan op het sfeervolle terras van Artis. Hij bespreekt bij Beau het coronadebat in de Tweede Kamer.

Beau is om 21.30 uur te zien op RTL 4. Wie er te gast zijn bij concurrent Op1 is op dit moment nog niet bekend. M heeft het in de vooravond in elk geval weer over racisme.

Foto: BNNVARA
38 Reacties op “Tv-god Matthijs van Nieuwkerk vanavond aan tafel Beau”


 1. Siem

  Het is mijn held maar toch ga ik echt niet kijken.

  Beau is een rat. 1,5 meter gebral.

 2. Jan van Eerten

  De wereld is een beetje doorgedraaid

 3. oma

  ik ben benieuwd welke pose hij nu heeft ingestudeerd.

 4. Zomaar

  Wil je een flinke veer in je reet, ga dan zitten bij Beau.

 5. Huismaker

  Eerlijk is eerlijk. Beau had spijt voor zijn gemanipuleerde beelden van Baudet (demonstratie Den Haag van zondag) gisteren en gaat zijn excuses aanbieden. Knap Beau, maar zend dan ook alle beelden uit zonder te knippen.

  En nu echt: natuurlijk doet hij dat niet. Manipulatie is een voorrecht voor het mediakartel. Want Beau hoort in de categorie Genee. Alsof we gek zijn.

  Doet mij denken aan Pim Fortuyn Volgens de media: “Fortuyn vindt de islam een achterlijke cultuur”.
  Maar wat zei Fortuyn echt ? “Ik, als homoseksueel, ben voor de islam minder waard dan een varken. Dat mogen ze zeggen van mij. Maar dan mag ik zeggen dat ik die islam een achterlijke cultuur vind”.
  Dat is de smerige streek waar die Beau zich ook van bediend.

 6. Curryworst

  Die laatste zin, hahaha.

  D’r zullen vast en zeker een paar brui ne verong elijkte med elanders aan tafel zitten bij tante Sidonia.
  Want het leven in dit polderlandje is zooo zwaar voor ze.

 7. Siem

  Wie er te gast zijn bij concurrent Op1 is op dit moment nog niet bekend:

  Oa Angela de Jong

 8. Wendy's dealertje

  Aha, de meest overschatte autocue lezer van de npo laat vanavond veren in zijn reet steken door Beau.

 9. Casper

  DWDD, wie, wat :-)

 10. tim

  hij gaat een zaterdagavond programma maken komend seizoen met Paul de Leeuw em Marc Marie. geheid een succes

 11. Ik snap dat alle dieren in hun nacht hok zitten

  Als Beau opkomt gaan alle dieren naar binnen.
  Heel logisch.

 12. Anton Bouwhuis

  Het invloedrijkste programma van de eeuw was AVRO’s Wiekentkwis, laat dat duidelijk zijn.

 13. Pietje puk

  Beetje teveel eer.graag ff normaal doe hij h33ft er genoeg aan v3rdiend

 14. Lisa

  Mag Zwarte Piet dit najaar zwarte god genoemd worden? Zou wel op zijn plaats zijn…

 15. Karin2002

  @ Lisa: dat mag MC inderdaad wel eens doen, ja. Zou hoog tijd worden.

  Het gaat de afgelopen tijd de goede kant op, wie weet komt het er nog van ;)

 16. Melanie

  Whoo! Ja, gráág! :D

  De zwarte god… :o Alleen Mona Keijzer kon het beter verwoorden ;)

 17. Jan

  Hij komt straks met een nieuwe kopspijkers. Teren op het succes van de jubileum uitzending en dan weer zeggen dat het je eigen succes is…

 18. Cornelis

  Gelukkig maar dat deze eeuw nog 80 jaar duurt…

 19. Willy Wanka

  Wat vonden we er van?

 20. Wouter

  wow, zwarte piet een zwarte god… tja, abbey hoes (van het sinterklaasjournaal) heeft wel eens naakt geposeerd zag ik tijdens een google search, mooie foto’s. lindertje mans helaas nog niet alsmede margreet roelfsema. van manon franken zijn wel mooie foto’s gepubliceerd.

 21. Melanie

  Ik wacht nog steeds op Don van Dijke… *zucht*

 22. Solidarikots

  De wereld draait inderdaad door. Het format speelt zich nu af in de buitenwereld.

 23. Don

  TV-god? My GOD.. inhoudsloze flapdrol dus! ..redactie hier raakt steeds ‘gestoorder’ blijkbaar.. :-(

 24. Annoniemus

  Hij heeft daar bijna een uur gezeten zonder iets te zeggen , louter oreren over DWDD en oude koeien uit de sloot halen , en niks zeggen over wat hij gaat doen voor een nieuw progamma bij NPO , had dan op de Veluwe gebleven !

 25. Brieven aan Andalusië

  Terecht winnaar Nipkow schijf

 26. raam

  matthijs

  reacties blijven weg

  dus

  gebruik je verstand

  anders wordt je door de TOILET door gespoeld

  hou de eer aan je zelf…….

  Zal ik je vertellen over RUR, NU, je gaat huilen……….

 27. @ wouter

  @ wouter: mooie foto’s idd, zowel van manon als abbey :)

 28. Simone

  Tja, dan is Rutger toch wel in de minderheid met deze toch eigenlijk belachelijk slechte sketch…

  https://www.youtube.com/watch?v=rptMtJWTCAk

 29. maurits

  Ligt het aan mij of lijkt Rutger echt niets te menen van wat hij in dat filmpje zegt en doet? Alsof de kinderombudsman iets totaal ongeloofwaardig en totaal niet bindend gezegd heeft over volksheld Zwarte Piet en Rutger zich gedwongen voelt daarin mee te gaan. Maar dat kan aan mij liggen…

  En wat Paul Passchier zegt in dat filmpje (“dat hebben wij van de kinderen”) kan totaal niet kloppen want een overgroot merendeel van de kinderen vind dat er niets mis is met de traditie en wil die behouden. Wat een onzin beweert die Paul Passchier.

 30. Celine

  Paul Passchier was enkele jaren actief in het theater als zijn alter-ego Openingspiet terwijl dat personage in de laatste jaren aanzienlijk minder hoge kijkcijfers scoorde bij de televisie-registratie, vooral het laatste seizoen in 2009 scoorde heel erg laag in vergelijking met de gewoonte. Wellicht dat hij daardoor een beetje gekrenkt is in zijn trots.

  Overigens was Openingspiet geen zwarte Zwarte Piet maar een bruine Zwarte Piet.

 31. ZwartePiet4Ever

  Tja, dit is toch echt het hoogtepunt van Het Feest van Sinterklaas wat mij betreft:
  https://www.youtube.com/watch?v=xGAkUuIT8uk

  Jody Pijper als Openingspiet terwijl zij met haar Jody Singers ook overige muzikale omlijsting verzorgd is natuurlijk een hoogtepunt. Overigens was 2000 ook een leuk jaar, Tante Soesa is natuurlijk altijd nostalgisch. Hetzelfde geldt voor 1999 waarbij Paul de Leeuw de presentatie verzorgde.

 32. Una de Piet

  Mojo had Jody Pijper echt wel wat zwarter mogen laten schminken. Als ik de verhaallijn een beetje goed begrijp dan zijn de ervaren Zwarte Pieten zwart gekleurd terwijl de minder ervaren Zwarte Pieten bruin gekleurd zijn, hoe lichter de kleur hoe minder ervaren de Zwarte Piet in kwestie is.

  Jody Pijper was ook in 2003 al een zangeres met heel veel ervaring. Dat mocht wat mij betreft best in de verhaallijn naar voren komen.

 33. Petra

  Echt diep triest dat het volume harder gezet moet worden om het applaus te horen dat het publiek geeft voor het optreden van Jody Pijper als Openingspiet. Zou de montage het volume lager gezet hebben? Het publiek loopt zelfs te schreeuwen om Jody Pijper te applaudisseren terwijl dat nauwelijks te horen is in de uitzending.

  Overigens is Jody Pijper al sinds in ieder geval 1980 veelvuldig actief in de nasynchronisatie zowel als stemacteur én als intro-zangeres voor notabene kindertelevisie, dus wat mij betreft had ze zeker zwarter mogen zijn als Zwarte Piet.

 34. Yes, sir!

  Is dat niet precies wat de NTR doet met “De Intocht van Sinterklaas” om te voorkomen dat het publiek te horen is in de uitzending? Ja, Jeroen liep in 2019 keihard over dat meisje heen te zingen toen ze probeerde de ongecensureerde tekst van een traditioneel Sinterklaas-liedje te zingen, maar waarschijnlijk sneuvelt er bij de NTR een hoop in de montage. In het begin van de uitzending zong het publiek keihard de ongecensureerde tekst van het traditionele liedje “Dag Sinterklaasje”, terwijl de rest van de uitzending zo goed als geen publiek meer te horen was. En dat is jammer want interactie is een belangrijk deel van het programma. Overigens ben ik zelf niet aanwezig geweest op locatie in 2019, maar ik betwijfel dat het zingen van “Dag Sinterklaasje” in het draaiboek van de NTR gepland stond.

 35. Harry

  Hoogstwaarschijnlijk was het publiek emotioneel beïnvloed door het feit dat de NTR voor het eerst geen Zwarte Pieten meer toonde. En dat hebben ze dan waarschijnlijk geuit in het zingen van het traditionele afscheidsliedje.

  Een respectvolle herdenking want “Dag Sinterklaasje” wordt standaard gezongen als Sinterklaas en Zwarte Piet weggaan, de tekst luidt dan ook: “Dag Sinterklaasje, dag Zwarte Piet, luister naar ons afscheidslied”.

  Ik vind de NTR echt gewoon zielig omdat ze geen Zwarte Pieten meer willen tonen. 95 procent van het hele land is tegen het wijzigen van de traditie terwijl de NTR in notabene het best bekeken programma over Sinterklaas en Zwarte Piet dus geen echte Zwarte Pieten meer toont. De vraag is er terwijl het aanbod tegenwerkt. Ook de traditionele liedjes censureren wordt niet gewaardeerd.

  En de NPO deed al kinderachtig door zwart te mengen met bruin en daarmee Zwarte Piet dus een lichtere huidskleur te geven. Walgelijk gewoon dat de meest populaire traditie van Nederland vergalt wordt.

 36. Una de Piet

  Ik heb eens snel kleine beetjes bekeken van die uitzending uit 2003. Aan het einde van de uitzending hoor ik Bram van der Vlugt als Sint Nicolaas praten over iemand die hij “dingetje op de knie” noemt. Dat moet haast wel over iemand anders gaan, maar bij snel doorkijken zou men echt kunnen denken dat dat over de dubbelzinnigheid in de achternaam van Jody gaat.

  De Sint heeft het daar over hoogtepunten uit de uitzending (‘kadootjes’), dus wel grappig eigenlijk, want Jody als Openingspiet was inderdaad een hoogtepunt.

 37. Violette

  Jody Pijper staat in de aftiteling vermeld onder ‘met dank aan’ alsof ze de hele uitzending onbetaald deed. Lof! :)

  Die verdient een lintje! :)

 38. Dyanne de gekste!!!

  Leuke uitzending maar de kwaliteit van de digitalisering mag wel omhoog. Geen idee of het aan mijn browser ligt, maar er is sprake van blokkerig beeld. Niet heel storend, maar wel aanwezig.

  Jody Pijpers rocks!!! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.