Sylvana zwijgt tegen roddelbladen over liefdesleven

Sylvana Simons staat deze week groot in de Weekend met een verhaal over haar kersverse omaschap. Ze heeft zichtbaar geen enkele moeite met vragen over haar privéleven, maar wél als het aankomt op haar liefdesleven. Daar wil de politieke diva, die jarenlang tv-programma’s presenteerde als Char Het Medium en TV Makelaar, niets over kwijt. Daar is ze naar eigen zeggen heel erg strikt in. “Sinds ik in de politiek zit, heb ik besloten geen uitspraken meer over mijn liefdesleven te doen.”

Hoe moeten de lezers van roddelbladen dan weten of ze gelukkig is in de liefde of niet? “Ik kan wel zeggen: ik heb ontzettend veel liefde in mijn leven. En ik ben heel blij dat ik de tijd en ruimte heb om mij nu te kunnen focussen op mijn kleindochter en gezin.”

Vindt ze het lastig om al op 49-jarige leeftijd oma te worden? “Ik heb nooit begrepen dat mensen dat moeilijk vinden, ik vind het geweldig. Het is voor mij een eretitel. Ik vind ouder worden niet erg, maar fijn. En ook om oma te worden genoemd. Ik kom uit een cultuur waarbij de vrouw aanzien heeft. Hoe ouder, hoe meer aanzien. Ik associeer die titel dus met iets positiefs.”

Veel mensen kennen Sylvana als een bemoeial. Is haar eigen dochter daar ook het slachtoffer van nu zij moeder wordt? “Ik probeer me er zo min mogelijk mee te bemoeien. Als mijn dochter mij zélf om advies vraagt, dan ben ik er natuurlijk meteen voor haar.”

Sylvana zit tegenwoordig in de gemeenteraad van Amsterdam. Haar pogingen om een zetel in de Tweede Kamer te behalen, eerst via Denk en later via haar eigen partij, mislukten in 2017.

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen