Jan Slagter doet elke werkdag dutje op achterbank

Geplaatst op ma 01 jun 2020 om 11:00

Jan Slagter is een voorbeeld voor veel andere bejaarden: met zijn tomeloze energie leidt hij op zijn leeftijd nog altijd een grote media-organisatie. Hoe houdt hij dat allemaal vol? De baas van Omroep MAX onthult in het tijdschrift van Chantal Janzen nu zijn geheim: “Na een werkdag doe ik op weg naar huis, op de achterbank van de auto altijd even een powernap. Bij de eerste drempel slaap ik al, heerlijk“, zegt de man over enkele van ’s lands grootste televisiehits, waaronder Heel Holland Bakt.

Vervolgens begint Slagter thuis lekker te smikkelen en daarna is het weer raak. “Na het journaal heb ik dan nog een kleine inzinking en schrik ik wakker van mijn vrouw die expres heel hard ‘Jan!’ zegt.”

’s Avonds is Slagter niet meer met werk bezig. “Vroeger klapte ik dan mijn laptop weer open, tegenwoordig doe ik iets gezelligs met Ingrid.”

De dagen beginnen te tellen, realiseert Slagter zich. “Toen ik vorig jaar 65 werd, stond ik voor het eerst stil bij mijn ‘pensioengerechtigde’ leeftijd. Ineens was het zo concreet. Hoe lang zou ik nog hebben in goede gezondheid? Die vraag beangstigt me. Potverdorie zeg.”

Toch gaat pensioen hem nog te ver. “Ik kan er slecht tegen als mensen vragen wanneer ik ga stoppen, alsof mijn leven al bijna over is. Daar wil ik nog niet aan.

Het &C-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS
15 Reacties op “Jan Slagter doet elke werkdag dutje op achterbank”


 1. Xxxx

  Meneer Slagter. Wees blij dat u 66 bent. Velen hebben die leeftijd nooit gehaald of moeten nog maar zien dat ze 66 worden. Een dutje doen is echt geen schande. Doe ik met mijn 58 ook al wel eens. Ik knap er altijd van op. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat “een uiltje knappen” tussendoor heel goed is. De mens voelt zich daarna energieker om er weer tegenaan te gaan. Iedereen heeft die “dip” wel eens.

 2. Victor

  Auto met chauffeur? Van onze belastingcenten?

 3. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Volgens het MC artikel valt Jan in slaap bij zijn eigen hitprogramma’s.

 4. Curryworst

  Over stoppen gesproken, is hij nog steeds gestopt met roken of steekt hij geregeld weer een sigaretje op?

 5. peter

  Dan zou ik ook maar stoppen met roken Jan, als je gezondheid je lief is, i.p.v je lichaam kapot te roken.

 6. Jaap.tv

  Dat noemen ze een powernap.

 7. Canus

  Jan Slagter deed het toch met de dochter van die andere Jan, Marijnissen? Smerige gedachte: de gerimpelde lul met verschrompelde balletjes van Jan in het frisse kutje met vochtige schaamlipjes van Lilianne.

 8. Ronaldz

  Jaja, powernap hè Jan? Puur om je vrouw te laten geloven, maar na een werkdag effe van bil gaan met Liliane en daarna naar huis en gelijk aanschuiven voor het avondeten. Je vrouw denkt natuurlijk dat je haar in de war door de powernap komt.

 9. Fidan

  Zal Slagter blij mee zijn een bejaarde genoemd te worden!
  En kan dat smerige commentaar van campus verwijderd worden?

 10. RaymondVL

  Ja, zelfs zo’n ouwe trekpaard als Slagter beseft dat hij geen jong ventje meer is.

 11. Ikke Ikke Ikke

  Och die meneer staat zo graag in de belangstelling. Zie je hem niet bij zijn eigen Max programma’s dan schuift hij wel aan bij de bejaarden talkshows in de vooravond of late avond op NSO 1.
  Komt over als een vreselijk onsympathiek iemand.
  Heeft het overigens wel knap gedaan met Max in vergrijzend Holland.

 12. Jan Lol

  Dutje op de achterbank, mooi, blijft die auto rondjes rijden?

 13. Lies

  Auto met chauffeur dus.
  Hoe doet hij dat in het weekend met de boodschappen? Laat ie dan zijn vrouw rijden en gaat ie dan tussen de AH tassen liggen?

 14. Sookie Stackhouse

  MC weet van gekkigheid en domheid niet meer waar ze over moeten schrijven

 15. Arie Schoenlepel

  Het is goed slapen op de achterbank van een Range Rover. Ook voldoende ruimte om een wippie te maken Lilian Marijnissen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.