Jan Slagter doet elke werkdag dutje op achterbank

Jan Slagter is een voorbeeld voor veel andere bejaarden: met zijn tomeloze energie leidt hij op zijn leeftijd nog altijd een grote media-organisatie. Hoe houdt hij dat allemaal vol? De baas van Omroep MAX onthult in het tijdschrift van Chantal Janzen nu zijn geheim: “Na een werkdag doe ik op weg naar huis, op de achterbank van de auto altijd even een powernap. Bij de eerste drempel slaap ik al, heerlijk“, zegt de man over enkele van ’s lands grootste televisiehits, waaronder Heel Holland Bakt.

Vervolgens begint Slagter thuis lekker te smikkelen en daarna is het weer raak. “Na het journaal heb ik dan nog een kleine inzinking en schrik ik wakker van mijn vrouw die expres heel hard ‘Jan!’ zegt.”

’s Avonds is Slagter niet meer met werk bezig. “Vroeger klapte ik dan mijn laptop weer open, tegenwoordig doe ik iets gezelligs met Ingrid.”

De dagen beginnen te tellen, realiseert Slagter zich. “Toen ik vorig jaar 65 werd, stond ik voor het eerst stil bij mijn ‘pensioengerechtigde’ leeftijd. Ineens was het zo concreet. Hoe lang zou ik nog hebben in goede gezondheid? Die vraag beangstigt me. Potverdorie zeg.”

Toch gaat pensioen hem nog te ver. “Ik kan er slecht tegen als mensen vragen wanneer ik ga stoppen, alsof mijn leven al bijna over is. Daar wil ik nog niet aan.

Het &C-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen