Seizoensfinale Veronica Inside geschrapt vanwege ruzie

De seizoensfinale van Veronica Inside is uit de programmering gehaald vanwege de ruzie tussen Wilfred Genee enerzijds en Johan Derksen en René van der Gijp anderzijds. Dat heeft Marco Louwerens, de programmadirecteur van Talpa Network, zojuist gezegd op Radio 538. Johan en René hebben Veronica verzocht om de laatste aflevering te annuleren, omdat ze voorlopig niet meer met Wilfred aan één tafel willen zitten. “Er komt maandag geen Veronica Inside. Even rust in de tent.

Marco Louwerens heeft een gesprek gehad met de mannen. “Ik heb de heren bij elkaar geroepen en we hebben vrij lang met elkaar gezeten. Het was een pittig en emotioneel gesprek, maar het was goed om even elkaar de waarheid te vertellen. Daar zijn ze normaal gesproken nooit zo sterk in, maar ik vond het nu wel nodig de koppen even bij elkaar te steken.

Het gesprek ging prima, zegt hij. “Maar ik heb wel gezegd: ‘Jongens, jullie hebben zo’n heftige week achter de rug en het is zo pittig geweest, laten we even rust in de tent brengen.’ Dat vonden ze zelf ook wel, dus ik heb besloten om maandag even te schrappen, zodat iedereen even kan bedaren en tot zinnen kan komen.

Zijn er goede vooruitzichten voor na de zomer? “Ja, die zijn er zeker, maar ze hebben wel even flink mot met elkaar. Het zijn deze mannen, hè? Het is wie zij zijn. Ze gaan niet een of ander toneelspelletje met elkaar spelen.

Ik denk zeker dat het goedkomt, maar het is nodig dat iedereen even tot rust komt.

Ruzie na racismespecial

Na de racismespecial van VI afgelopen maandag is de relatie tussen de drie heren compleet verstoord. Johan en René vinden dat Wilfred hen heeft verraden door zich ineens als een soort Arie Boomsma te gedragen.

Johan vertelde gisteren aan PowNews dat hij de zenderleiding van Veronica heeft verzocht om de seizoensafsluiter van VI te annuleren. “Ik weet ook niet hoe moeilijk dat ligt. Er zijn geen reclameblokken, dus wat dat betreft zou het kunnen.

Tot nu toe hield Talpa telkens voor dat VI maandag gewoon door zou gaan. Daar moest Albert Verlinde gisteren hartelijk om lachen in Shownieuws. “Ik moet ook wel lachen om Talpa dat ze steeds maar zeggen: ‘Het gaat echt door!’ Ik moet steeds denken aan die voorlichter van Saddam Hoessein. ‘Het gaat heel goed’, zei Saddam Hoessein, maar op de achtergrond zag je Baghdad in elkaar storten, maar: ‘Het gaat goed!’ We gaan het zien maandag.”

Het gaat er maandag dus niet van komen: het seizoen van Veronica Inside is per direct voorbij. Eigenlijk zou Wesley Sneijder aanschuiven in de seizoensfinale, maar hij zal nu dus moeten worden afgezegd.

Of VI na de zomer terugkeert, zal volledig afhangen of de heren elkaar weer kunnen vinden tijdens verzoeningsgesprekken.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen