Albert wordt warm van knuffelende Rutte en Macron

Geplaatst op do 25 jun 2020 om 9:15

Albert Verlinde kreeg gisteren rode oortjes toen Mark Rutte het tijdens de coronapersconferentie had over knuffelen met Emmanuel Macron. Hij veerde gelijk op toen deze affectie op wereldleidersniveau ter sprake kwam. Dat bekende hij ’s avonds in Shownieuws op SBS 6. Al sinds de start van de crisis analyseert Albert bij SBS de persco’s van Rutte: soms was hij positief, soms ook negatief. Ditmaal was hij, in tegenstelling tot collega Anouk Smulders, te spreken over het persmoment.

Anouk Smulders vond het een warrige persco. “Ik vond het in het begin heel erg chaotisch. Ik had echt het gevoel dat ik een notebloc erbij moest hebben om alles op te schrijven wat wel mag en niet mag: wel anderhalve meter, niet schreeuwen, wel roepen.”

Albert: “Nee, totaal niet. Ik vond het juist heel helder. Wat jij zegt herken ik niet.”

Het was vooral dé persconferentie van de knuffelopmerking van Rutte, vindt Albert. “Vandaag was er een vraag die hij beantwoordde waarin hij refereerde aan Macron. De woordkeuze die hij daar heeft, dáár zit het geheim van Rutte in.”

Rutte zei over het bezoek van de Franse president: “Gisteravond komt Macron naar Nederland. Normaal liggen we meteen te knuffelen en nu moet ik hem op grote afstand toeknikken. Ik vind het verschrikkelijk. Maar het kan gewoon even niet.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Ja, dat kan hij natuurlijk fantastisch. Dat is ook het improviseren.”

Albert: “Ik denk dat er geen leider is in de wereld die zegt: ‘Normaal liggen we gewoon te knuffelen!’ En het klopt, hè? Want als je naar het verleden kijkt met Macron dan zie je dat ze elkaar echt omhelzen als ze elkaar tegenkomen.”

Guido: “Dat is heel Frans ook.”

Albert: “Ja, en nu was het keurig op anderhalve meter aan een tafeltje zitten, want als je een Rachel Hazes– en Herman den Blijker-achtige foto had gemaakt…

Foto: SBS
16 Reacties op “Albert wordt warm van knuffelende Rutte en Macron”


 1. Frits

  Anouk is zo dom.

 2. CB

  Mag ik even een teiltje?

 3. snoezigkleinhertje

  Deze engerd (Albert) zit alleen maar te denken hoeveel geld die kan binnen harken.
  Hij is net zo’n inhaal en vrek als zijn voorganger Joop Van Den Ende.

 4. Siem

  Was een leuk moment

 5. Zomaar

  Knuffelen?
  Tijdens het wassen van Rutte’s oren met zijn tong fluisterde hij ook nog even, je gaat betalen connard.

 6. Huismaker

  Hij knuffelt toch zelf al regelmatig met zijn billenmaatje+gender neutrale Rutte ?

 7. Is Stage Entertainment nu nog steeds niet failliet

  Het gonst in Amsterdam over het mogelijke faillissement……
  Wanneer komt Albert met het groet nieuws?

 8. Peter van der Plas

  Als ik Albert rechts aan de desk zie zitten gaat deze zender af. Vermoeiend type die overal een mening over heeft.

 9. John

  Peter van der Plas,

  Voor ’n tijd terug was ’t geen vent volgens Verlinden hij praat
  zoals de wind waait onbetrouwbaar figuur net als Boomsma!!

 10. Corry Jankbal

  Macron wil veel geld van de Nederlandse bevolking stelen. Omdat Frankrijk net als de andere zuidelijk maffia staten heeft feestgevierd en schulden gemaakt, terwijl wij sober moesten leven en alsmaar hogere belastingen moesten accepteren.
  De EU is zwaar ziek, en zal alleen nog maar het populisme verder aanwakkeren op deze manier.

 11. Groene Piet

  Ik dacht dat die Verlinde wel iets gewend was.

 12. Edwin

  @Corry Jankbal
  do 25 jun 2020 om 10:37

  NL moet eruit. Met spoed: NEXIT.

 13. Ron

  Die persco’s waren toch altijd erg chaotisch dus weet niet wat die hittepetit Anouk nou weer zit te bazelen. Daarom heb ik er ook niet naar gekeken. Alles was toch al van te voren uitgelekt. Zolang die ridicule en totaal niet meer te handhaven 1,5 meter samenleving blijft zijn al deze ‘versoepelingen’ een wassen neus.

 14. Beau ter Ham

  Mijn Jordanese buurvrouw staat meer mannetje als Verlinde. Draait net zo hard als het uitkomt om en heeft overal een mening over en verstand van alles ! en die humor is ook niet om over naar huis te schrijven. Ik begrijp ook nog steeds niet wat hij aan de desk doet. Het enige wat ik kan verzinnen is zijn contract volzitten en het is te hopen dat het zo is. Ik begrijp Joop wel want het is uiteindelijk een groot ego.

 15. Teuntje

  Wat is Kwalbert fake zeg zum kotzen

 16. JAJIJ

  krachtbodem. liet hij niet zijn man vreemdgaan met 18 jarigen tijdens werktijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.