Albert wordt warm van knuffelende Rutte en Macron

Albert Verlinde kreeg gisteren rode oortjes toen Mark Rutte het tijdens de coronapersconferentie had over knuffelen met Emmanuel Macron. Hij veerde gelijk op toen deze affectie op wereldleidersniveau ter sprake kwam. Dat bekende hij ’s avonds in Shownieuws op SBS 6. Al sinds de start van de crisis analyseert Albert bij SBS de persco’s van Rutte: soms was hij positief, soms ook negatief. Ditmaal was hij, in tegenstelling tot collega Anouk Smulders, te spreken over het persmoment.

Anouk Smulders vond het een warrige persco. “Ik vond het in het begin heel erg chaotisch. Ik had echt het gevoel dat ik een notebloc erbij moest hebben om alles op te schrijven wat wel mag en niet mag: wel anderhalve meter, niet schreeuwen, wel roepen.”

Albert: “Nee, totaal niet. Ik vond het juist heel helder. Wat jij zegt herken ik niet.”

Het was vooral dé persconferentie van de knuffelopmerking van Rutte, vindt Albert. “Vandaag was er een vraag die hij beantwoordde waarin hij refereerde aan Macron. De woordkeuze die hij daar heeft, dáár zit het geheim van Rutte in.”

Rutte zei over het bezoek van de Franse president: “Gisteravond komt Macron naar Nederland. Normaal liggen we meteen te knuffelen en nu moet ik hem op grote afstand toeknikken. Ik vind het verschrikkelijk. Maar het kan gewoon even niet.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Ja, dat kan hij natuurlijk fantastisch. Dat is ook het improviseren.”

Albert: “Ik denk dat er geen leider is in de wereld die zegt: ‘Normaal liggen we gewoon te knuffelen!’ En het klopt, hè? Want als je naar het verleden kijkt met Macron dan zie je dat ze elkaar echt omhelzen als ze elkaar tegenkomen.”

Guido: “Dat is heel Frans ook.”

Albert: “Ja, en nu was het keurig op anderhalve meter aan een tafeltje zitten, want als je een Rachel Hazes– en Herman den Blijker-achtige foto had gemaakt…

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen