Beau opent aanval op continueren 1,5 meter-regel

Geplaatst op do 25 jun 2020 om 8:45

De talkshow van RTL 4-ster Beau van Erven Dorens was woensdagavond níet in jubelstemming ondanks de coronaverlichtingen die minister-president Mark Rutte heeft aangekondigd. Hij zette grote vraagtekens bij het handhaven van de 1,5-meter-regels. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Nu er al weken nauwelijks nog corona in ons land is, groeit de groep van critici – Maurice de Hond voorop – die een einde willen aan de afstandsregels. Zij vonden gisteren gehoor bij Beau.

Al aan het begin van zijn uitzending plaatste Beau een kritische kanttekening. “De vraag blijft: waarom moeten we ons nog steeds houden aan die 1,5-meter-regel?

Beau vindt de versoepelingen toch een beetje tegenvallen. “Het is niet de grootste stap die we allemaal zouden willen zetten, namelijk naar elkaar toe, elkaar omhelzen en knuffelen. Ben jij degene geweest die heeft gezegd: ‘Nee dat kan niet.’”

Viroloog Ann Vossen: “Ik ben een van degenen die gelooft in de 1,5 meter. Dat is gewoon een virologisch gebied… Dat is zeg maar hoe het virus zich overdraagt, hoe die afstand is, het is een logische stap om te zien dat 1,5 meter dit echt voor elkaar kan krijgen.”

Telegraaf-journalist Wouter de Winther: “Zijn er ook mensen geweest in het OMT die hebben gezegd dat die 1,5-meter-samenleving misschien wel het raam uit kan nu?

Ann: “Officieel mag ik natuurlijk niets zeggen, maar eigenlijk wordt dit principe van anderhalve meter echt gedrag door heel veel mensen die op medisch vakgebied adviezen geven.”

1,5-meter-kritiek

Wouter: “Maar heeft iemand het ooit aan de orde gesteld en de vraag opgeworpen? Of is het aangenomen van: dit gaan we gewoon doen en we hebben het er niet meer over?

Ann: “Soms wordt het wel bediscussieerd en zeker de situatie binnen en buiten. Dat hoor je om je heen allemaal van: kunnen we buiten niet flexibeler zijn? Toch houden we de grote lijn aan van 1,5 meter en de meeste mensen voelen ervoor om dat vast te houden, binnen én buiten.”

Beau: “Wouter, je krijgt niet echt het goede antwoord. Het is namelijk wel een heel goede vraag. Er zitten in zo’n OMT twintig mensen en er zal echt wel iemand tussen zitten die er iets over zegt.”

Frustrerend

Wouter: “Ja, dat hoop je en ik vond het ook wel frustrerend van de afgelopen maanden. Voor mij als journalist was het heel moeilijk om te controleren wat er in het OMT gebeurt en in hoeverre is hetgeen zij voorstellen en bespreken iets waar het kabinet überhaupt ook nog over gediscussieerd of wordt alles gewoon overgenomen? Daar leek het in het begin heel erg op. Het leek alsof het OMT bepaalde wat er in het land ging gebeuren. Ik voel me daar wat ongemakkelijk over.”

Beau: “Reageer daar eens op, An.”

Ann: “Het besluit wordt niet bij het OMT genomen. Het OMT is gewoon een adviserend orgaan. Alle adviezen mag de overheid naast zich neerleggen. Er zijn ook adviezen niet opgevolgd.”

Foto: RTL
49 Reacties op “Beau opent aanval op continueren 1,5 meter-regel”


 1. Siem

  Makkelijk l u l l e n zonder te hoeven beslissen over leven en dood.

  Walgelijke discussie. Echt RTL

 2. Hoe trekken we nog kijkers?

  Alleen nog door steeds de randen op te zoeken.
  Anders kijkt er geen hond meer Beau.

 3. 586.000 kijkers

  Ha, ha, ha, ha.

 4. Weessie

  De maatregel werkt, en dus willen we er vanaf, omdat hij stom is. Als de discussie nou ging over het afwegen van doden tegenocer kosten, oké, maar als het argument is ‘we ondervinden nadelen van de bijwerking, dus willen we de maatregel niet meer’ gaat er toch iets mis in je argument.

 5. Bas

  Op1 – Beau: 45 – 3

 6. Jeroen

  Ben op vakantie in Zeeland. Geloof mij, het is uiterst irritant en vrijwel niemand houdt 1,5 meter afstand. Ook uitbaters in de horeca niet. Ze zijn hartstikke blind in Den Haag en hebben geen idee hoe het ‘op straat’ echt gaat.

 7. idioot

  de menschen zijn zelf te dom. Het is niet zichtbaar, dus hoeven we ons er ook niet aan te houden. over drie maanden zitten we weer op slot.

 8. Wim Lubbers

  Kijk naar die vleesfabriek in Duitsland met 1500 besmettingen onder arbeidsmigranten die dicht op elkaar werken en op elkaar gepropt wonen en reizen. Einde discussie.

 9. Don

  Die is gek!!!

 10. kritisch avro-lid

  Maurice de Hond, de grote zijlijn roeper.

  Het gaat fout in Duitsland, de VS, heel Zuid Amerika (hoezo? in de zomer verdwijnt het virus vanzelf) en zelfs de gedisicplineerde landen zoals Japan en Zuid Korea hebben hun handen vol om het virus te betuigelen. En wij gooien bijna alles open. Maar het is kennelijk nooit genoeg

  Beau, ga maar lekker gemakzuchtige emo tv over de zwakkeren in de samenleving maken en dan lekker tranen om jezelf laten vanwege je sociale betrokkenheid.

 11. Karel

  @wim dat heeft met luchtvochtigheid te maken.

 12. Adolf H.

  Die 1,5 meter is om je td laten wennen waar ze uiteindelijk heen willen.

 13. kritisch avro-lid

  @Wim….en het feit dat de veelal buitenlandse werknemers opgehokt samenwonen en in volle busjes naar hun werk gereden worden. Dit alles gefaciliteerd door ranzige uitzendbureautjes en de werkgevers die doen alsof het hun zaak niet is.
  Wel graag het hele verhaal vertellen

 14. Peter

  Oke weer een viroloog er bij, beau van Erven, wat ben je een amateur, wat is het probleem anderhalve meter, gaat over gezondheid voor jouw en onze oudere, als die ziek worden neem je dan je verantwoordelijkheid u

 15. B

  Goh Beau jongen doe effe normaal jongen en ga niet een mening verkondigen die enge Wouter leuk vind. Het was een enge tijd en nu gaat iedereen als een kleuter zeuren .

 16. Huismaker

  Die Beau is een smerig mannetje uit de categorie “Genee”. Tegen die politieman: “Kijk eens wat Baudet (de haat zag je in zijn ogen) zei?” Toen werden er twee zinnen bij elkaar geraapt van uit het FvD-journaal (Youtube).

  Weet je Beau ? Laat eens het hele fragment zien. Oudere mensen en kinderen die in elkaar werden geslagen door de ME. En je gelooft het niet ? Kijk dan naar de talloze volledige reportages op Youtube. Oude, vreedzame mensen die bloemen aanboden. En Thierry had daarover een vraag gesprek met raadsleden die erbij waren. Kijk naar het volledige vraaggesprek en oordeel vervolgens. Dus FvD-journaal op Youtube. Of anders de vele overige reportages.

 17. scott_0

  Zitten die twee bij dezelfde kapper?

 18. Whitedog

  Het is intussen wel bewezen dat de 1.5 maatregel helpt. Het is namelijk vette ellende waar ze die regels niet (kunnen) ytoepassen (Brazilie, USA, India) en waar de maatregel opgeheven is (Singapore, Irak, Kuwait). Dus ik weet niet wat jullie doen, maar ik houdt mij aan de 1.5 meter. Waarom? het kost geen enkele moeite, je hebt het zelf in de hand.

 19. Wim Lubbers

  @kritisch avro-lid
  Dat opgehokt samenwonen en de volle busjes heb ik even aangestipt. Ik wilde het verder beknopt houden omdat dit eigenlijk een mediarubriek is. Maar je hebt uiteraard gelijk.

 20. Jan k

  Denkt iedereen die de 1,5 meter wil afschaffen wel eens aan de mensen die in de zorg werken en een afschuwelijke tijd hebben meegemaakt. Ik heb zelf op de IC gelegen en weet wat er gebeurt is. Zijn wij nu allemaal deskundig op het gebied van carona geworden.
  Typisch. Nederlands om alle regels in twijfel te trekken.

 21. kritisch avro-lid

  @ Wim @ Karel
  Sorry Wim, ik stond tegen de verkeerde te blazen :).
  Ik had me tot Karel moeten richten

 22. John

  In alle landen wordt afstand gehouden bij ’t ene land iets meer als
  bij ’t andere dus afstand houden.

 23. Hatsevlats

  Weet je wat mij verbaasd dat hier van die linkse slinkse influencers
  Proberen de mening van een groot deel van de bevolking die 1.5 meter gekte in stand willen houden dat is nou juist de minderheid rtl doet er aan mee

 24. A

  Weessie
  Kan niet beter beter gezegd worden, helemaal eens.

 25. Hatsevlats

  Die door gesnoven rutte isn ridicule idioot machts wellusteling je mag wel neuken met een hoer in een vliegtuig zitten maar 1.5 meter handhaven krankzinnig

 26. Groene Piet

  Lekker mee met een eeuwig anti-groepje dat minder snel slachtoffer worden zal. Hoe veel levens van anderen ben je bereid te offeren…

  In de hele wereld lijkt het deskundigen verstandig om wat afstand te houden, maar hier willen sommigen dat we de VS achterna gaan, met weer meer besmettingen en doden.

 27. Ger

  Degenen die al een paar weken het hardste blèren over de 1.5 meter zijn waarschijnlijk ook degenen die hardste schreeuwen om maatregelen als het weer fout gaat. Volgens mij zijn er ergere zaken in het leven dan 1.5 meter afstand houden. En voor al die schreeuwers en mensen die menen het beter te weten en enkel vanuit een egocentrisch wereldbeeld kunnen leven, het virus is de wereld nog niet uit en kost nog vele levens. Ook in Nederland. Elk leven is er één teveel. Een aantal verzorgingshuizen moeten weer in de lockdown. Dus wat mij betreft: voorlopig 1.5 meter afstand bewaren. En wat minder egocentrisch denken en handelen.

 28. man pan

  Die PVV en FvD gekkies moeten eens kijken naar Amerikaanse staten waar ze alles hebben opengegooid. De grafieken tonen weer een exponentiële groei.

 29. Denk Na

  Eindelijk eens verstandige woorden van Beau. Het slaat allemaal nergens op. As we speak is er een kort geding tegen die 1,5 meter samenleving in Den Haag. Fingers crossed.

 30. A

  @Denk na
  Beau probeert (en daar is hij niet de enige in) kijkers te trekken. Maar dan heeft-ie wel een lekker, door-niet-iedereen-gedeeld, onderwerp nodig.
  Dit is niet ideaal en soms ook wel echt balen die 1,5 meter.
  Maar .. het ís wel ergens voor.

 31. Miss Marple

  Je kan onmogelijk een economie draaiende
  houden met de 1.5 meter samenleving!

  We worden stelselmatig kapot gemaakt door de overheid!
  Zonder een fatsoenlijke economie geen fatsoenlijk leven! Het is een domino effect! Het eerste steentje valt en de andere volgen!

  Wereldbevolking: 7.793.340.620 –
  Corona doden: 400.000 wereldwijd
  Die het hebben overleefd: 7.792.940.620‬

  Mensen gaan nu eenmaal dagelijks dood……..
  Vandaag word je getest
  op bijvoorbeeld borstkanker, niks aan de hand.
  Maar morgen kun je het wel hebben.

  https://www.volksgezondheidenzorg.info/ranglijst/ranglijst-doodsoorzaken-op-basis-van-sterfte

  COMPLOTTHEORIST

  Je komt de term steeds vaker tegen. Ik was er wel benieuwd naar wat dat inhoud.

  Ik heb het opgezocht en kwam het volgende tegen,

  Complottheorist, persoon die waan ideeën heeft. Denkt dat er virussen in de lucht vliegen, zweven die van de ene mens naar de andere springen. Het zijn net beestjes. Je kunt deze personen herkennen aan hun handschoentjes en aan het dragen van een mondkapje.

  Het beste is om 1,5 m afstand van deze persoon te houden, dan blijven ze rustig en worden ze niet agressief.

  Proberen ze te geruststellen heeft geen effect, ze zijn zodanig geïndoctrineerd dat er geen land meer mee te bezeilen is. Volgens deze personen is er nog maar een oplossing, namelijk die van totale onderdrukking en het toedienen van een vaccin.

 32. Denk Na

  @A: Het is nérgens voor….

 33. Coco

  Kunnen wij dit nog volgen? Lieve mensen wordt wakker hier zit veel meer achter!!

  Als je een vriend of vriendin tegenkomt mag je die niet knuffelen, maar als je sexwerker bent mag je er wél mee naar bed…..😂😂
  Je mag je auto vol proppen met mensen, maar als je uitstapt moet je 1,5 meter aanhouden…..😂😂
  We mogen niet zingen in de kerk, maar een kerkkoor op het podium mag wél.😂😂
  En ga je met vrienden uit eten? Met een “kuch-scherm” mag je lekker dicht bij elkaar….loop je daarna samen naar de auto? Dan wél 1,5 meterafstand…en in de auto mag je dan weer gezellig naast elkaar zitten😂😂
  Contactsporten mag gewoon, maar ná het sporten in de kantine en onder de douche wél 1,5 meter aanhouden😂😂
  We mogen weer naar voetbalwedstrijden , maar bij een doelpunt moeten we “hoera” fluisteren!!! 😳😳Denkt Rutte dat het een spelletje is??? En wat vindt hij zichzelf toch grappig……één grote poppenkast!
  Hoe geloofwaardig is dit nog??
  Opzouten met al die pijlen, looproutes, muilkorven en al die stomme niet-kloppende regels van die 1,5 meter!

 34. Abij

  Al de maatregelen worden versoepeld voor de economie in al de landen dat gaat voor het draait alleen maar om geld! En omdat de kwetsbare groep in onze samenleving het meest de dupe zijn ( de oudere) is het niet belangrijk de oudere is een last in onze samenleving en daar word verder geen rekening mee gehouden maanden opgesloten gezeten alleen zijn niet welkom op de IC etsetra! Hoezo discriminatie!!!!!

 35. Jantien Visser

  #Coco zit niks achter hoor of het moeten gewoon die hersenloze politici zijn, met Rutte voorop, die zich laten inpakken door de RIVM en co.
  Eigen gezond denkvermogen heeft Rutte niet meer, blijkt wel.
  Ik vind vooral het voetbal mogen kijken en bij een goal niet mogen juichen. Als het niet zo triest was, zou je er toch heel hard om lachen? Oh nee! Mag ook niet, dan stoot je ook veel te snel de besmettelijke druppeltjes door de lucht om een ieder te besmetten.

 36. Marilyn Vos

  De anderhalve meter maatregel is klinkklare onzin. Jensen en Maurice de Hond hebben totaal gelijk. Ventileren in gebouwen en weg met de NWO! Ahoy heeft al die tijd leeggestaan en minder dan 1% van de totale bevolking is aangetast door dit zogenaamde killervirus. Grote belangen van machtswellustelingen achter de schermen zijn belangrijker dan ECHTE volksgezondheid en eerlijkheid. Ook maar gelijk nieuwe verkiezingen? Ik zeg ja!

 37. Guttegut

  Wat een eikels om de kennis en integriteit van een viroloog (die er jaren voor gestudeerd heeft) in twijfel te trekken. Dit is weer voer voor kansloze reacties van complet theorie aanhangers (zie hierboven weer een paar wonderschone)

 38. Wil

  Laat Beau voorlopig doorgaan met oefenen voor presentator in plaats de deskundige uit te hangen. Híj komt weer in vorm met zijn popiejopie gedrag.

 39. chris?

  Jammer voor Beau maat steeds minder kijkers voor zijn programma.

 40. Realist

  De meeste ‘journalisten’ zijn vermomde activisten. De 1,5 meter heeft een heel ander doel dan een virus tegen houden. Daarvoor zijn alle maatregel zowel tegenstrijdig als lachwekkend en niet te handhaven. Demonstreren mag dan ook alleen als het politiek-correct is en dan geldt 1,5 m niet. Gaat het om de vrijheid dan wordt de ME direct ingezet.

 41. Sip

  Beau valt mij tegen; hij is vooral populair bezig. Ik blijf toch Jinek-fan.

 42. Sip

  Hebben al die critici de programma’s van het RIVM niet gevolgd ? Al die wijsneuzen er belang bij om op TV te komen of te blijven (Beau) vooral die Wim Engel van Virus Waanzin wil alleen maar dat mensen protesteren en dus het virus kunnen verspreiden. Stop hier toch mee !

 43. Peter

  Vragen naar de bekende weg. Het is noodzakelijk voor de gezondheid van ons ouderen. Al die zogenaamde kenners weten het allemaal zo goed. Beau moet niet de wijsneus uithangen .
  Het wordt iedere keer duidelijk uitgelegd. Maar ja zoals altijd weten de journalisten het weer beter. Doe gewoon wat je gevraagd wordt. Maar kennelijk willen jullie de b
  oel weer op slot.

 44. Sandra Reijers

  Idd een grote poppenkast. Ik ben blij dat steeds meer menen het roepen. Kap met die 1.5 meter onzin. Ik deed toch aan niet mee!

 45. Noekje

  Beau waait met alle winden mee, verleden week met afschuw Willem Engel zijn betoog aanhoren en nu ineens weer de deugnek uithangen bij hetzelfde verhaal…

 46. Sandra Reijers

  Idd Noekje vorige week was hij het er niet mee eens, en nu in eens wél. Hoe een mens kan veranderen…..

 47. Daaristieweer

  #stopde1.5mleugen

  #kabinetpleegtlandverraad

 48. Henk

  Voor alle duidelijkheid, besmet is niet ziek, elk mens heeft 1000den virussen en bacteriën onder de leden en daar is corona er een van, die kunnen in koude jaargetijden voor griep, hoesten, longontsteking zorgen, dat is al 1000den jaren zorgen! Dus #STOPDECORONAPOPPENKAST er gaan nu ouderen dood door eenzaamheid, er zijn al meer als 1000 vrouwen door borstkanker overleden omdat ze niet geholpen werden omdat een corona “snotneus” voorrang kreeg, mensen met een levensbedreigende ziekte durven door de bangmakerij van het kabinet nog steeds niet naar het ziekenhuis voor behandeling, dagelijks sterven er 19 mensen door die 1,50meter waanzin!

 49. Riet

  Riet. Oh wat zou ik graag al die negatieve reacties willen omdraaien.
  Geen mens heeft om deze toestand gevraagd. Als je bestuurder en verantwoordelijk bent krijg je een lading kritiek. Ik mis in de commentaren een bijdrage hoe het wel moet.
  Ik ben 80 volledig gezond van lijf en leden en mijn hersens werken ook nog!!!
  Maar….. ik wordt wel ziek van alle negativiteit. En bang! Ik ben alleen en heb geen dagelijkse uitlaatklep. Ik denk dat de alleenstaanden allemaal een beetje of heel erg in de put zitten. Mijn vrijwilligers werk is stilgelegd…. jammer u bent boven de 70!
  De sporten komen weer en dan hoop ik dat ik fysiek ook weer een beetje bij kan komen. Ja….ik weet t ….ga maar dit of dat doen. Maar ja als je vanaf maart beknot bent is de zin ook een beetje verdwenen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.