SBS 6 grijpt in na pijnlijke blunder over NikkieTutorials

Geplaatst op za 27 jun 2020 om 9:20

Nikkie de Jager heeft een hoop om trots op te zijn. Hoewel ze als transgender geen gemakkelijke start heeft gehad in het leven, is het haar gelukt om een succesvolle ster te worden op YouTube. Ze laat alle jonge transgenders in ons land zien dat je niet per se op z’n Kelly van der Veers achter het raam hoeft te belanden. Iets om respect voor te hebben dus, maar een redacteur van SBS 6 heeft haar – waarschijnlijk onbewust – behoorlijk onrespectvol gebruikt voor een quizvraag in 50/50.

Eén van de vragen in de Winston Gerschtanowitz-quiz was: ‘Met welke voornaam is beautyvlogger Nikkie de Jager geboren?’ Geen ramp, maar het is als transgender niet leuk om in de media geconfronteerd te worden met je vroegere naam.

Er ontstond wat rumoer op social media en daarop heeft SBS 6 besloten de aflevering offline te halen. “Naar aanleiding van de eerste kritische vragen van kijkers hebben we de aflevering direct van Kijk gehaald en de reacties doorgegeven aan de producent.

Het noemen van de vroegere naam van een transgender wordt als niet gepast gezien. “De vorige naam kan bij iemand die transgender is pijn doen“, legt Transgender Netwerk Nederland uit in het AD. “Omdat het een naam is die ook toen niet klopte bij hoe diegene zich toen voelde.”

Ik kan niet voor haar spreken, maar zij heeft haar vroegere naam niet zelf naar buiten gebracht. Dan kan het heel pijnlijk zijn als anderen haar oude naam wél gebruiken.

Foto: YouTube
45 Reacties op “SBS 6 grijpt in na pijnlijke blunder over NikkieTutorials”


 1. Kim Wieft

  Lijkt mij geen moeilijke vraag. Nico.

 2. 💭 (wordt straks verwijderd)

  Wat een gezeur!

 3. Plop!

  @MC Toch lekker even melding van maken, he?

 4. M.

  Goed besluit van de producent.

 5. Remi

  Nicolaas

 6. Piet Pannelap

  Nick de “excuus-pick”

 7. Dotan Lamepiemelos

  Het is toch wat allemaal. Ik werd vroeger voor bedplasser uitgescholden. Vreselijk als kind, maar wel de waarheid en extra stimulans om het onder controle te krijgen. Inmiddels heb ik de betreffende middelbare school afgerond en zijn de haters mijn vrienden. Je moet niet ontkennen waar je vandaan komt. Je moet het omarmen en er je eigen positieve draai aan geven.

 8. Jan

  Iedere verkeerd gekozen opmerking of grap leid tegenwoordig tot een nationale discussie.
  50-50 en Veronica Inside wie volgt. Cabaret is niet meer mogelijk.
  Dankzij sociale media en praatprogramma die iedere tegenstander aan het woord laat om hun avond te vullen zonder goed tegen woord.
  Ik wil het gewone Nederland terug.

 9. Siem

  Erg laag van Talpa. Wat een armoe.

 10. Pietje puk

  Ik word moe van al die gefrustreerde lui met een enorm minderwaardigheidscomplex . Ga in therapie! Wees blij met wat je nu bent.
  Homo…transgender….halfbloed…..kroeshaar…..blond……
  Kaal…….gefacelift……etc etc etc…
  .

 11. Gepe

  Goh. Diegene die dit stukje schreef heeft blijkbaar zelf ook een l*ul met tieten in de familie? Manmanman, wat een onzinnig stukje over iemand die geestelijk niet in orde is.

 12. Boerenverstand

  Wat een onzin. Gaan we nu ook al de geschiedenis van mensen wegpoetsen? Net doen alsof een transgender niet eerst een ander geslacht met bijbehorende naam had? Wees trots op wie je bent, en hoe je daar gekomen bent.

 13. Boerenverstand

  @M.: goed besluit van de producent? Wat bedoel je? Om die vraag in de kwis op te nemen? Iets anders heeft de producent in dit verhaal niet gedaan.

 14. Dries Roel Vink

  Wat is die ‘Nikki’ toch een lelijk ding, zeg. Wat een bolle kop en dan die stem en die overdreven maniertjes. Enge vent is het!

 15. Dotan Lamepiemelos

  Gisteren op het strand noemde iemand mij Dik. Ik zei nog: ik ben Doot. Ik heb liever dat mensen mij aanspreken met mijn geboortenaam.

 16. K ren

  Om aandacht schreeuwen mag allemaal maar zodra er een minder gewenst onderdeel van je persoonlijkheid ter sprake komt, moet alles verwijderd worden? Doe s ff normaal zeg. Compleet gestoord.

 17. Curryworst

  Ze heeft zich toch laten ombouwen?
  Dus wat doen ze nu moeilijk.

 18. Respect ✌️

  Rare k0p heeft die kerel toch,je zal maar zoiets op de wereld gezet hebben.

 19. Geronimo

  Het is me wat allemaal.

 20. Siem

  Uitzending geschrapt. Kan een keer gebeuren een verkeerde vraag. Top Talpa

 21. Annoniemus

  Als je eerst een piemeltje heb gehad , dan is het toch logisch dat je anders heette toen , het is dus een volkomen legitieme vraag .

 22. Roetveegpiet

  IK wens ook niet meer geconfronteerd te worden met mijn oude naam.

 23. het is verschrikkelijk

  Heeft Arie al opgeroepen om een boycot?

 24. Thomas van Luyn

  Supermarkt Lidl haalt grillworst van het merk Zwagerman uit de schappen. Bij een controle is de ziekteverwekkende bacterie Campylobacter in de worst aangetroffen.

  Die bacterie kan maag- en darmklachten, griep, diarree- en buikpijn veroorzaken. Het gaat om Grillworst varken, 350 gram, met 8 augustus 2020 als houdbaarheidsdatum.

 25. snoezigkleinhertje

  Natuurlijk heeft Arie NIET tot een boycot opgeroepen want dit laaghartige pavernu is daar dan weer te schijnheilig voor ook zal geld wel een hoofdrol spelen.

 26. Karel

  Ik heb me doodgelachen om het feit dat er mensen verbaasd waren dat het een kerel was, overigens laat die kerel meiden eruit zien als karakterloze etalagepoppen.

 27. Curryworst

  @Karel,
  En haar YouTube tutorials hebben niets met make-up tips te maken.
  Het is een compleet masker, volkomen dichtgeplamuurd.
  Zodat je uiteindelijk met een mislukte poppenkop, als een zombie over straat gaat.

 28. Biery Twalet

  Op zoek naar duiding in het leven kunnen we in dit artikel lezen dat de schrijver het een verdienste vindt als je jouw mede transgenders laat zien dat je niet per se achter het raam terecht hoeft te komen.

 29. VI

  Wat vind Arie Boomsma ervan?
  Ik heb het toch niet gemist he?

 30. Anti-racist

  Is Niels, sorry Nikkie zelf al gevraagd of ze het erg vindt? Mogen we als we het over haar verleden hebben dadelijk ook ‘man’ niet meer zeggen en bij omgekeerd omgebouwden ‘vrouw’niet meer gebruiken? Volgens de logica van sommige activistische Afrikanen zou je De Jager ‘Een tot vrouw gemaakte man’, moeten noemen. Moet ze niet haar gehele naam veranderen? Nik(kie) betekent onder andere duivel(tje) en de Jager is seksistisch en ligt gevoelig voor vegetariërs.

 31. Marijke

  Pfffffffff, ik word zo moe van wat je wél en niet mag zeggen en hoeveel pijn het allemaal doet. Weet je wat pijn doet? Dat de hele wereld gek is geworden met hun politieke correctheid, ongelooflijk!!! Moeten daar onze kinderen en kleinkinderen hierin opgroeien? Man man man (oh sorry) vrouw vrouw vrouw (oh nee) mens mens mens…………………..

 32. Wendy's dealertje

  Wat een flauwekul, trek een rubber om je …

 33. Karin

  Beste Niels, geen Nicky, wees niet bang, achter het raam zul jij nooit komen te werken met jouw bolle vadsige kop en lijf. Kelly is ietsjes beter opgedroogd dan jij. En dat zonder die 5 lagen plamuur. En nog steeds lijk je op een vent.

 34. JoopIe

  Ik word vreselijk moe van mensen als dit …
  kan dit alsjeblieft stoppen….!!!!!!!
  Wat kan mij die fucking Nikki T wat schelen omg zeg

 35. Johannes

  Ik word zo moe van die identiteitspolitiek. Het toppunt is voor mij toch wel ‘people who menstruate’ en die rel met J.K. Rowling. Ik noem mijzelf tegenwoordig gewoon racist en transfoob, want dat ben je sowieso al als Blanke Heterosexuele Man.

 36. Xavier

  Normaal zou je bij die foto schrikken van een figuur met een poppenkop. Maar tegenwoordig moet je dan respectvol zijn en niet in lachen uitbarsten. Alles is kwetsend, zelfs dat. Arie al adverteerders aan het bellen?

 37. RaymondVL

  Ik dacht dat die storm om die gozer nu wel een beetje zou liggen. Maar de prutser met make up voorzien van een l*l met tiet0n wordt nog steeds door sommigen op een schild gehesen. Waarom? Zo bijzonder is hij nou ook weer niet.

 38. Karel Knots

  Afschuwelijk verhaal dit. Het dikke gedrocht heeft wel gelijk.
  Alles eraan vind ik dan ook afstotelijk en eng.
  Deugrakkers en Fatsoenidioten proberen mij te laten geloven dat het allemaal normaal is dit maar ik hou alleen van lange slanke Braziliaanse travestieten en niet van Hollandse dikke jongetjes met een bolle kop. Sorry.

 39. Corry Jankbal

  125 kilogram en 194 lang, wat een slagschip die xxxl transseksueel!

 40. Britt Scholte Lover

  125 kilo weegt hij / zij, snap niet waarom zo’n mokkel zo populair is

 41. Lachgas

  Je eigen achtergrond/geschiedenis uitwissen.
  Waar hebben we dat eerder gehoord?

 42. M.

  Vanavond lekker scharen Nikkie? (wij samen) ✂️

 43. HBaz

  Is dat de zus van Angela de Jong? Ze hebben hetzelfde gezicht.

 44. Woeste Willem

  Krijg de schijt van al die lui..
  Kleurlingen, homo’s, omgebouwde kerels..
  En maar janken … en maar zeuren dat de “normalen” zich aan moeten passen.
  Ik zeg: doe vooral waar je zin in hebt maar val mij er niet mee lastig !

 45. Bernard Braackensieck

  Waarom is Media land aan het afglijden tot een freakshow?
  Eerst krijgen we alle ranzige perikelen over Patty Brard te horen. En nu moet het over dat dikke ventje gaan, waar we respect voor moeten hebben omdat deze luiwammes make-up op zijn bek smeert?
  Dan het hele zwarte pieten gebeuren met die import gekwetsten, is er nog showbizz nieuws?
  Is dit de bodem van de Lage Landen?
  Eens was Holland trots op wat het was, momenteel loopt alles met lange tenen rond en moeten we uitkijken voor spitsroeden?
  PleUR Op met je gevoelens! Voelen doe je maar in bed! Stelletje gemankeerde idioten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.