Tv-zender werkt aan Schapendrijven with the Stars

Geplaatst op za 27 jun 2020 om 8:50

Er wordt in de tv-wereld volop gewerkt om Nederland in het tv-seizoen 2020/2021 weer bomvolle televisiegidsen te bezorgen. Nog altijd bedienen NPO, RTL en SBS een groot lineair publiek en het is wel de bedoeling dat deze lucratieve kijkersgroep voor de buis blijft hangen. Daarom zitten er dagelijks creatieve koppen bij elkaar om te bedenken waar Nederland straks weer naar kan kijken. De nieuwste hersenspinsel uit Hilversum is het kakelverse format Schapendrijven with the Stars.

Er is een partij die in Hilversum die er wel wat in ziet om bekende Nederlanders op te gaan voeren als schaapherders. Eén van de sterren die een uitnodiging heeft gekregen is Jim Bakkum.

De tv-makers hebben aan het management van Jim laten weten: “Graag wil ik Jim Bakkum uitnodigen als deelnemer van één aflevering van een nieuw televisieprogramma, waarin hij samen met een andere prominente Nederlander (nader te bepalen) in twee dagen tijd een kudde schapen van A naar B zou brengen.

Het lijkt erop dat Jim hier niet zo voor warmloopt. “Net als je dacht dat het niet gekker kon“, zegt hij. “Bringing Sheeps From A to B wis de Stars.

Foto: Gouwenaar at Dutch Wikipedia / Public domain
42 Reacties op “Tv-zender werkt aan Schapendrijven with the Stars”


 1. Frederica

  Met BN’ers. Dan ga ik sowieso kijken.

 2. Jan

  Wat een kloteformat. Past precies bij die stervende zender van John de Mol met mismangers die niet weten wat promotie is.

 3. Anne

  Dat schapendrijven zal het kuddevolk dat dagelijks op NPO1 foerageert bekend voorkomen.

 4. Zomaar

  Denk je dat je alle waanzin hebt gehad.
  Maar nee dus.
  Het kan blijkbaar nog veel erger.

 5. Cornelis

  Ik kijk alleen als er ook zwarte schapen worden gedreven.

 6. Caramba

  Er zijn nog steeds malloten die denken dat iets interessant pas wordt als je er een BN-er tegenaan plakt. Ik zie dat juist als een afkeurmerk. En met mij een steeds groter deel van ’t publiek, heb ik de indruk.

 7. M

  Ik keek die wedstrijden schapen drijven weleens op de BBC. Heette dat niet “A man and his dog” of “A man and his sheeps” of zoiets?

  Vond het hartstikke leuk (ja, echt waar😄), maar waarom wordt dat format weer totaal verneukt met die treurige BN-ers?

 8. Huismaker

  Nu ook te zien:
  Zingen met de schapen
  Knikkeren met de schapen
  Slapen met de schapen

  Als het maar beweegt en de bejaarden/wanhopige huisvrouwtjes kijken en niet verder nadenken. Dat hele mediakartel stort in elkaar. Alternatief: Netflix, sportzenders, Themazenders, YouTube kanalen. En jongeren hebben dat allang begrepen.

 9. Piet Pannelap

  Leuk programma voor onze moslim bevolking.

 10. Kim Wieft

  Ik vind het een prachtige metafoor. BN’ers die schaapjes (de kijkers thuis) naar de juiste plek moeten begeleiden. Jim is daar niet de juiste persoon voor maar Eva Jinek, Virgill van Dijk, Arie Boomsma etc. zijn meer geschikt.

 11. Zomaar een persoon

  Hopelijk is ‘een partij die in Hilversum die er wel wat in ziet’ níet de NPO. Maar ja, die zijn ook al eens gaan curlen met de sterren, dus je weet het nooit.

 12. Ben

  @ M
  One man and his dog. Voor de niet kenners zeg maar het laatste kwartier van de film Babe. Dit lijkt mij wat hoog gegrepen voor de gewone bn-er. Het zal dus wel de kudde van veld A naar veld B zien te krijgen en wie de minste schapen dood laat rijden wint.

 13. Stanislav

  Ik vind het allemaal wel beeehhhst

 14. tim

  anderhalve meter met sterren

 15. Tvbubble

  EO stopt met The Passion dus denk dat dit er voor in de plaats komt.

 16. Curryworst

  Dan moet je geen Mar0kk aan laten meedoen want het schapendrijven zit bij hen in de genen.
  Dus geen Ali B. of een Najib Amhali.

 17. G.ossip

  Zet Mark Rutte op het programma,die is in staat samen met van bommel schoenen narcist Hugo in staat om bijna 17 miljoen schapen te drijven.

 18. Boerenverstand

  Zal wel weer promotie voor Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer moeten worden, net als die show ‘Wie wordt de nieuwe boswachter’. Beide instellingen zijn niet zo populair meer door hun massale bossenkap voor biomassasubsidie, en dan ook nog dat absurde salaris (meer dan een minister) voor de directeur van VVD-huize van Staatsbosbeheer.

 19. Siem

  Prachtige natuur. Vooral op de Veluwe. Fiets er iedere week

  Kijk er naar uit.

 20. Ron

  Wat een armoe. Vind je het gek dat kijkers gillend naar Netflix en andere VOD platforms gaan.

 21. Chelsey

  Een heel mooi “bindend” apen programma lijkt mij. Een programma dat de kleurrijke kijk aap in Nederland zijn roots héél goed doet inzien. Voor de kandidatuur voor zo’n programma zou bijvoorbeeld zo’n lijkbleke Christen haat baardaap Arie B. natuurlijk als eerste in aanmerking kunnen komen, roetzwarte geweldspredikant c.q. haataap Akwasi zou eveneens hoge ogen gooien, de getinte betweterige irritante geëvolueerde Moslim rifaap Farid A., maar ook zou de oeroude zonovergoten slinkse Joodse sinaï aap Maurice de H. totaal niet misstaan. Misschien dat door middel van dit programma een brug geslagen kan worden om 1 heid tussen die kleurverschillen te creëren? Een nobel doel lijkt mij, vooral in deze hoogtijdagen van het dodelijke coronavirus en de steeds groter wordende tegenstellingen en polarisatie van niet alleen in de Wereld van de Aap, maar toch ook nog in zo’n klein knus apenlandje als Nederland.

 22. dagobert

  curryworst zeker niet doen want zij n.e.u.k.e.n.schapen

 23. X

  @Ben: Dat ging inderdaad om de band tussen de baas en de hond bij het schapendrijven. Vond het toendertijd een mooi programma met de hoofdrol voor de hond. Ik ben een hondenliefhebber en vond het fascinerend om te zien.
  Echter, dit is al tientallen jaren geleden. Ook vrees ik hetzelfde als jij dat dit het format niet wordt. Is sowieso niet meer van deze tijd.

 24. X

  Vergissing. Het wordt nog steeds op de BBC uitgezonden.

 25. Maurice

  Schaapjes tellen voor het slapen gaan je hoed geen kijker over die zijn allemaal in slaap gevallen.

 26. Wendy's dealertje

  Weer een bn-er show, pfff. Enige bn-er show die ik nog zou kijken is parachute springen met de sterren; simpele uitleg; 4 bn-er springen uit het vliegtuig, wat ze niet weten is dat er in 1 rugzak geen parachute zit.

 27. rob

  welke debiel bedenkt zo iets en heeft men dan nog niet door dat mensen BN er moe zijn? Al laat je ze een drol op hun hoofd dragen, dan kun je nog bellen. Armoede!!

 28. mcp

  BN’ers drijven.
  De zee in.

 29. Martini Blanco

  Ik heb nog een leuk idee voor een format: Slavendrijven with the Stars.

 30. Dikkie Dik

  Welke Dombo bedenkt zoiets?

 31. Wilfred Genee

  Schapen neuken with the stars met Akwasi , Ali B , Dries Bousatta ,Ozcan Akyol ,Ryan Babel , Virgil van Dijk Georginio Wijnaldum en Memphis Depay

 32. Caramba

  Neem kont afvegen. Stop er een BN-er bij en je hebt een programma, aldus John de Mol.

 33. Erwin

  Veeg je re et af met de Kor an. – nieuw programma met Ali B. Welke BN’er kan het snelst zn poepert afvegen met koranpagina’s

  Nik kers voor knik kers. – taalspel waarbij n e g e rs voor poen spelen.

  De grote discriminatieshow. – spel waarbij steeds een BN’er afvalt om zijn of haar religie, huidskleur, geaardheid etc.

 34. Bart

  Wat een creatieve armoede. En maar doorgaan met die kut bekende Nederlanders overal bij.

 35. plop

  Het is toch nog geen 1 april?

 36. Geilneef

  Stars give away organs

 37. Wim Lubbers

  Het wordt pas echt leuk als er BN’ers na een (Engels) commando rondjes gaan lopen om die schapen heen in plaats van honden.

 38. Johanneke van Es

  Hier, pak aan. Nog wat formatjes voor het komende winterseizoen om de treurbuis mee te vullen:

  * Schijten met Sterren (subtitels: “Dit Is Pas Echt Shit!” of “Door de plee d’r mee!”)

  * NK Grasprietjes Groeien met Genee (Is die ook onder de pannen als VI stopt)

  * Dansen met Downies (topformatje voor Johnny de Mol en een sloot feel good BN-ers (Natasha Froger, Wendy van Dijk, Erica Terpstra)

  * Demonstreren Kun Je Leren (of Demoniseren Kun Je Leren; ben d’r nog niet helemaal uit voor wat betreft de titel). Natuurlijk gepresenteerd door Akwasi. Toppertje voor prime time School TV op de NPO.

  Hoppa… In 5 minuten uit m’n korte mouw geschud op deze zomerse avond. Doe er je voordeel mee beste producenten.

 39. Johanneke van Es

  Nog eentje dan:

  “Appie & Flappie en het Verborgen Virusvaccin”

  Een spannende real life soap waarin Ab Österhaus (Appie) en Hudo de Jonge (Flappie met z’n clownsschoenen) op minstens anderhalve meter van elkaar eindeloos op zoek blijven gaan naar een goed werkend vaccin terwijl de rest van de wereld om hen heen inelkaar dondert. Speciaal voor deze gelegenheid in tunnelvisie gefilmd. Allemenachies! Wat een moordadig spannend avontuur!

 40. Obersturmbahnführer Heinz

  “Zelfpijpen doe je zo!”

  Waarom heeft Arie B. een sportschool, juist om lenig te worden, zodat hij een koprol achterover kan doen en zichzelf kan pijpen. Je eigen harde paal in je eigen mond, welke man wil dit nu niet!

 41. Obersturmbahnführer Heinz

  BN = Blatende Nederlander vandaar de schapen

 42. A

  Kan niet serieus zijn ..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.