SBS 6 durft TikTok-filmpjes Alexia niet uit te zenden

Geplaatst op zo 07 jun 2020 om 8:25

Het SBS 6-programma Shownieuws durft het niet aan om de uitgelekte TikTok-filmpjes van prinses Alexia uit te zenden. De makers willen de door de RVD opgelegde mediacode niet schenden. Dat werd zaterdagavond aangegeven in de uitzending op SBS 6. Prinses Alexia heeft met haar vriendinnetjes TikTok-filmpjes opgenomen. Hierin is te zien hoe ze playbacken en dansen op een aantal liedjes. Eén van die liedjes bevat het gewraakte n-woord en ligt dus behoorlijk gevoelig.

’s Lands grootste royaltyfan Sandra Schuurhof reageerde in een item op het nieuws: “Alexia is natuurlijk gewoon een tienermeisje en ze doet wat alle jonge tienermeisjes tegenwoordig doen en dat is filmpjes maken op TikTok. Ze playbackt bekende nummers en dat doet ze hartstikke leuk. Ze doet er dan een dansje bij. Ja, best wel stoer.”

Schuurhof: “Ik denk dat ze erop vertrouwt dat ze niet worden uitgezonden door de media, omdat ze nou eenmaal onder de mediacode vallen en dat houdt in dat áls we ze zouden uitzenden, dat er dan represailles zouden volgen. Het is de privésfeer en ze is minderjarig. We kunnen het er dan wel over hebben, maar we laten ze niet zien.”

Presentatrice Airen Mylene: “De filmpjes zijn echt, dat weten we en we zien haar daarop, maar we gaan ze niet tonen hier, want dat mag allemaal niet.”

Diva Patty Brard: “Ik denk dat dit wel onze prinses is waarvan we nog jaren van gaan smullen, want ik vind haar wat. Alleen al hoe ze beweegt op die TikTok-filmpjes.”

De RVD probeert de filmpjes met man en macht van internet te krijgen, maar her en der zijn ze nog wel te vinden, bijvoorbeeld op dit TikTok-account of in onderstaande tweet:

Foto: RVD, Erwin Olaf
34 Reacties op “SBS 6 durft TikTok-filmpjes Alexia niet uit te zenden”


 1. Jens

  Nederlandse journalistiek is deaud.

  Onze journalistiek is een prima afspiegeling van onze laffe en zelfcensurerende maatschappij.

  We verdienen niet anders of beter.

 2. Pieter

  Haha, patty brard zegt ook weer wat, is die nog niet naar huis gestuurd met het verminkte gezicht? Allemachtig wat een miskleun is dat mens.

 3. Realist

  Mag niet uitgezonden worden van de RVD anders zou men wel eens kunnen denken dat Willem de Overbodige echt overbodig is.

 4. FENNA

  Ik geef Talpa groot gelijk. Respect tegenover kinderen. Top Talpa.

  Heeft niets met durven te maken maar met fatsoen.

 5. Jahhj

  Heerlijk om te zien dat het een doodnormale tiener is. Laat haar gewoon met rust en dr eigen ding doen. Gelijk weer zo’n shownieuws programma er bovenop. Dat is de reden dat ze dat soort normale tiener dingen niet meer mag doen.

 6. Jens

  Je vrijwillig aan verzonnen mediacodes houden is de doodsteek voor onafhankelijke, neutrale journalistiek. Geen enkel ander westers land heeft dergelijke mediacodes.

 7. Helder Denken

  En we gaan ons nu weer snel richten op Gezellig spelen, Stoep krijten en Liedjes zingen. Want we dienen wel netjes als calvinisten opgevoed te worden.

 8. Boa hater

  Nederlanders; door en door racistisch! Zowel bewust als onbewust!

 9. Beatrix

  Mijn kleindochter ziet eruit als een hoer

 10. Bezorgde Oma B

  Prinses Stephanie maakte toch ook een plaatje??? Hier is het duidelijk dat het Argentijns bloed door haar aderen haar beweeglijk en een meid anno nu maakt. Maar ze zit in het koninklijke keurslijf wat zonde is natuurlijk. Met 13 jaar, een kind nog zal ze moeten luisteren naar het gezag van haar ouders en het vreselijke protocol.
  Maar over 5, 6 jaar zullen we veel meer horen van deze roodharige. Ze zal haar eigen weg kiezen, en de komende jaren de ellendige blaadjes van Santegoeds en Den Aantrekkker weer top oplagen bezorgen.

 11. WEST

  @Bos Hater een andere naam voor racist zou uitgevonden moeten worden voor diegene die altijd tegen tv zenders zijn, is wel geen raci me maar de haat tegen sommige zenders is wel erg te noemen ! ze zijn nog erger dan die politieman !

 12. Prins Bernard

  Haha jullie moesten eens weten wat ik allemaal heb uitgespookt.

 13. Bart

  Totaal niet nodig om dit in het programma te behandelen. Laat die kinderen lekker met rust. En ja natuurlijk maakt ze tik tok filmpjes omdat ze een normale tiener is.

 14. Keta Minek

  Angsthaas RTL wel?

 15. Merel

  Gelukkig laat de media niet alles zien, voor je het weet nemen de kijkers kennis van zaken die ze niet horen te weten.

 16. Doe

  Ze lijkt echt heel erg op Davina Michell en heel veel op haar moeder. Moooie meid.

 17. Fleur

  Sandra zou een prijs moeten krijgen voor haar werk, ze houdt zich zo goed aan de code. Je zou eigenlijk jaarlijks een ranglijst moeten maken van journalisten die zich van hun beste kant laten zien. En die belonen met een beeldje en de nodige aandacht.

 18. Wim

  Wanneer stoppen ze nu eens met dat koningshuis onzin en geeft de overheid dat geld, wat daar jaarlijks daar naar toe gaat. Aan de zorg en andere belangrijke zaken. Om de economie te redden.En dan vd paleisjes ziekenhuizen maken. Waarom moet iemand sowieso in een paleis wonen. Wat is dat voor een onzin. En laat deze meisjes met hun vriendinnetjes spelen. Zoals elk normaal kind dat doet. Dat is totaal geen nieuwswaarde. Stop met deze onzin. Stel dat hierover een demonstratie zou komen. Zou halsema dan ook niet in grijpen.

 19. Boa hater

  Win, u beseft dat als Nederland een republiek wordt iedere klapmongool president kan worden? Een fundementalistische christen, moslim extremist, een church of scientology aanhanger, of jesse klaver….

  Wees blij dat Willem Alexander als een soort “firewall” dient voor Nederland, stel je toch eens voor….

 20. Cees

  Is de nieuwe boot al in Griekenland?

 21. WEST

  @ Wim Ben blij dat we een koningshuis hebben , of wil jij soms Trump. Erdogan ,Bouterse of een dictator, of zakkenvuller die geld weg sluist van hulporganisaties
  ons koningshuis doet geen vlieg kwaad, en mag van mij heel goed betaald worden

 22. scott_0

  Mag je geen liedjes nazingen waar het N-woord in voorkomt?

 23. Pieter

  Censuur Talpa, maar dat wisten we toch al?

 24. Dreetje

  Die meiskes naast haar lijken me niet “van duitschen bloed” als je begrijpt wat ik bedoel.

 25. Wim

  11:06@ jij gelooft nog in sprookjes. Nu zou dan bijvoorbeeld mark rutte de president zijn geweest en kijk eens naar zijn voorgangers. Dat soort types zou je dan hebbengehad. Niks extremisten of al die andere onzin. Het volk beslist. Dat is namelijk hoe een democratie werkt. En niet op basis van familie.

  West@ Wat bedoel je met zakkenvuller? Er gaat ieder jaar ongeveer 600 miljoen naar het koningshuis. Is dat wat je bedoelt met zakkenvuller. De onderhandelingen worden gedaan door experts. En alexander mag dan even naar het land toe reizen voor een foto en handtekening. Dan kan mark rutte ook wel. Koningshuis heeft geen toegevoegde waarde. Het kost alleen geld.

 26. Atrix

  Nigger dus. Nederlandse media doen niet aan cеnsuur, behalve media die het verschil niet kennen tussen Amerikaanse en Nederlandse media. Die gaan zich Amerikaans politiek correct gedragen en komen met onzin als “n-woord”. Maar intussen schrijven ze wel ‘shit’, ‘kut’ en ‘neuken’.

 27. Bezorgde burger

  Jammer dat Alexia is gezwicht voor die troep wat ze muziek noemen. Dat het ooit nog goed mag komen.

 28. Bezorgde burger

  @Wim

  11:06 en 11:31 is dezelfde persoon.

 29. Carls

  Sint doar copiii…lasatii sa se distreze…care e problema voastra?

 30. J. Jansma

  Jammer van haar ‘muziek’smaak.

 31. Anne

  Patty, vind je het echt nodig je zo uit te laten overprinses Alexia? Nu al sensatie over haar uit te lokken. Gun haar liever die tienertijd, gun haar onbezorgdheid zonder jouw wulpse uitlatingen.

 32. Cafeine

  Bezorgde Oma B
  zo 07 jun 2020 om 9:19

  Dankzij o.a. van het geld van de belastingbetalers. Laat ze eerst maar eens leren “de handen uit de mouwen” te steken, wordt ze flink van ipv te koketteren op tv. Ik stoor me aan dat kind. Een geraffineerde tante.

 33. Blauw vis

  Nou dat nummer is zelf gemaakt door een neger dus ze doen het ook allemaal ook zelf hoor.

 34. Bertha

  Alexia kan heel goed dansen. WEG MET DE ROVERHEID!!11!1!1

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.