SBS 6 durft TikTok-filmpjes Alexia niet uit te zenden

Het SBS 6-programma Shownieuws durft het niet aan om de uitgelekte TikTok-filmpjes van prinses Alexia uit te zenden. De makers willen de door de RVD opgelegde mediacode niet schenden. Dat werd zaterdagavond aangegeven in de uitzending op SBS 6. Prinses Alexia heeft met haar vriendinnetjes TikTok-filmpjes opgenomen. Hierin is te zien hoe ze playbacken en dansen op een aantal liedjes. Eén van die liedjes bevat het gewraakte n-woord en ligt dus behoorlijk gevoelig.

’s Lands grootste royaltyfan Sandra Schuurhof reageerde in een item op het nieuws: “Alexia is natuurlijk gewoon een tienermeisje en ze doet wat alle jonge tienermeisjes tegenwoordig doen en dat is filmpjes maken op TikTok. Ze playbackt bekende nummers en dat doet ze hartstikke leuk. Ze doet er dan een dansje bij. Ja, best wel stoer.”

Schuurhof: “Ik denk dat ze erop vertrouwt dat ze niet worden uitgezonden door de media, omdat ze nou eenmaal onder de mediacode vallen en dat houdt in dat áls we ze zouden uitzenden, dat er dan represailles zouden volgen. Het is de privésfeer en ze is minderjarig. We kunnen het er dan wel over hebben, maar we laten ze niet zien.”

Presentatrice Airen Mylene: “De filmpjes zijn echt, dat weten we en we zien haar daarop, maar we gaan ze niet tonen hier, want dat mag allemaal niet.”

Diva Patty Brard: “Ik denk dat dit wel onze prinses is waarvan we nog jaren van gaan smullen, want ik vind haar wat. Alleen al hoe ze beweegt op die TikTok-filmpjes.”

De RVD probeert de filmpjes met man en macht van internet te krijgen, maar her en der zijn ze nog wel te vinden, bijvoorbeeld op dit TikTok-account of in onderstaande tweet:

Foto: RVD, Erwin Olaf

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen