SBS 6 gestraft voor gigantische programmeerblunder

SBS 6 heeft dé programmeerblunder van het seizoen te pakken: de afgelopen drie weken schotelde het zijn kijkers op zondagavond prime time, om half tien, de docuserie ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’ voor. Een lente zonder camping en dan ook nog de droevige gezichten van Jeroen Krabbé, Hanneke Groenteman, Koos Postema en Liesbeth List op je bord krijgen: de SBS-kijker, op dit tijdstip gewend aan politieachtervolgingen, komt gedesillusioneerd en lamgeslagen uit de coronacrisis.

Een blinde kon nog zien dat zo’n programma, die je zou verwachten aan de randen van de NPO 2-nacht, niet gaat werken voor een SBS 6-publiek. Kennelijk had de zenderleiding van SBS 6 zich ergens opgesloten in een coronabunker.

Al met al is diezelfde zenderleiding keihard afgestraft door de kijkers van SBS 6. Er keek de afgelopen drie weken geen hond naar de serie over de Tweede Wereldoorlog. De uitsmijter was de slotaflevering van gisteren, die het laagterecord vestigt.

Er keken slechts 186.000 mensen (4,1 procent) naar de laatste Kinderen in Oorlog. Het zorgde voor een enorme kijkcijferdip: het programma ervoor (met Frank Visser) trok 569.000 kijkers (11 procent), Hart van Nederland erna 533.000 kijkers (13 procent).

Aankomende zondag heeft SBS 6 de combinatie Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en De Wereld Rond Met 80-Jarigen op het menu staan.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen