SBS 6 gestraft voor gigantische programmeerblunder

Geplaatst op ma 01 jun 2020 om 8:10

SBS 6 heeft dé programmeerblunder van het seizoen te pakken: de afgelopen drie weken schotelde het zijn kijkers op zondagavond prime time, om half tien, de docuserie ‘Kinderen in Oorlog: 75 jaar later’ voor. Een lente zonder camping en dan ook nog de droevige gezichten van Jeroen Krabbé, Hanneke Groenteman, Koos Postema en Liesbeth List op je bord krijgen: de SBS-kijker, op dit tijdstip gewend aan politieachtervolgingen, komt gedesillusioneerd en lamgeslagen uit de coronacrisis.

Een blinde kon nog zien dat zo’n programma, die je zou verwachten aan de randen van de NPO 2-nacht, niet gaat werken voor een SBS 6-publiek. Kennelijk had de zenderleiding van SBS 6 zich ergens opgesloten in een coronabunker.

Al met al is diezelfde zenderleiding keihard afgestraft door de kijkers van SBS 6. Er keek de afgelopen drie weken geen hond naar de serie over de Tweede Wereldoorlog. De uitsmijter was de slotaflevering van gisteren, die het laagterecord vestigt.

Er keken slechts 186.000 mensen (4,1 procent) naar de laatste Kinderen in Oorlog. Het zorgde voor een enorme kijkcijferdip: het programma ervoor (met Frank Visser) trok 569.000 kijkers (11 procent), Hart van Nederland erna 533.000 kijkers (13 procent).

Aankomende zondag heeft SBS 6 de combinatie Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en De Wereld Rond Met 80-Jarigen op het menu staan.

Foto: SBS
61 Reacties op “SBS 6 gestraft voor gigantische programmeerblunder”


 1. Ik arie ben jij

  Sorry maar wij zijn nog aan het opbouwen komt nog wellicht ooit goed hoop ik

 2. Geronimo

  Weer die oorlog… Vrij naar Actries van Houten: “Houdt het dan nooit op!”

 3. Zomaar

  Ze snappen het dus echt niet.
  Ook met hun corona special was het mosterd na de maaltijd.
  En nu dit, een kleine maand na de vele herdenkingen en documentaires die we hebben gehad over de tweede wereld oorlog.

 4. Corrector

  Jeroen Krabbé heeft het ook niet makkelijk. Er overlijdt niemand waar hij niet innig persoonlijk contact mee heeft gehad in de laatste dagen en momenten voor diens/dier verscheiden.
  Ook is er geen wereldgebeurtenis waar hij niet direct of ietsjes minder direct mee te maken heeft gehad.
  En over al dat lees wordt hij constant gevraagd te vertellen, wat helend werkt voor de toehoorder, maar hem zoveel doet herbeleven en hervoelen. Emotioneel herkauwen, met als enig kruid zijn inlevingsvermogen.
  Hij is de Forrest Gump van de Lage Landen. En ook daar kan hij over meepraten, onderwijl geraffineerd en subliem kokend voor zijn gasten.

 5. Corrector

  *lees = leed

 6. Sjors van Kempen

  Het publiek van de campingzender zit dit weekend op de camping.

 7. MERS Pardoel

  Nou waar is die knul nu die hier altijd “Cijfers zeggen alles” komt roepen en dat RTL totaal is ingestort?

  186.000 kijkers voor SBS6 om 21:30!! Dat is pas een regelrechte GIGANTISCHE MEGA FLOP.

  John de Mol STOP ER GEWOON MEE! Na 9 jaar opbouwfase kunnen we wel zeggen dat er nog geen muurtje overeind staat van huize SBS.

 8. Truus

  @MERS: Waarom moet John de Mol stoppen? Het is toch zijn eigen geld en jij hoeft niet verplicht te kijken? Wat is de meerwaarde als Talpa stopt? Graag een serieus antwoord ipv alleen maar roepen ‘Stop ermee!’. Dat lees ik hier al zo vaak, maar niemand legt onderbouwd uit waarom.

 9. Truus

  @MERS: Waarom moet John de Mol stoppen? Het is toch zijn eigen geld en jij hoeft niet verplicht te kijken? Wat is de meerwaarde als Talpa stopt? Graag een serieus antwoord ipv alleen maar roepen ‘Stop ermee!’. Dat lees ik hier al zo vaak, maar niemand legt onderbouwd uit waarom.

 10. HUGO

  Goed tijdstip voor de zondagavond.

 11. M. Rutte

  Volgens onbevestigde berichten keek Maurice de Hond wel degelijk naar dit programma, hij was de enige kijker in Amsterdam.

 12. WEST*

  Wat als SBS6 stopt of als talpa failliet gaan ?, De meeste hier zijn zo dom, dat ze de gevolgen niet inzien , en denken dat RTL daar profijt van heeft . Niets is minder waar Zou ook zeer slecht zijn voor RTL

 13. De knul die zegt "Cijfers zeggen alles"

  Cijfers zeggen alles.

 14. WEST*

  Het lijkt wel of er even expres een negatief berichtje is geplaats uit jaloezie
  want RTL is nergens en dat doet misschien erg zeer !

 15. WEST*

  Kan iemand wel uitleggen als Talpa falliet zou gaan, en wat de gevolgen zouden zijn
  ja iedereen op straat en alles op zwart maar dan ???

 16. MERS Pardoel

  Nou Truus,

  Omdat John de Mol 3 van de 4 radiozenders die hij heeft om zeep aan het helpen is. Radio 538 is voor het eerst in jaren niet meer de Nummer 1 van Nederland omdat Edwin Evers gillend gek werd van John’s bemoeizucht en ze zo stom zijn geweest om de Top40 weg te doen en daar nu draconisch en dramatisch aan het bezuinigen is. Let maar op, 538 gaat nog veel verder zakken. SBS6 onder zijn leiding alleen nog maar slechte kijkcijfers haalt, op de Meilandjes na. Vroeger hadden ze vaak nog redelijke kijkcijfers maar nu, is het avond aan avond flop na flop. Kijk eens naar die vooravond, die iedere 4 weken zowat wordt herprogrammeert. Kijk eens naar Hart van Nederland: vroeger dagelijks een miljoen kijkers om 22:30, nu nog maar amper 500.000. Kijk naar Wendy/Linda/Gordon: voorheen scoorden die met twee vingers in de neus een miljoen kijkers, nu is het zelfs linda die bijna nooit meer boven de miljoen komt. Er wordt al 9 jaar geroepen dat SBS een ‘zender in de opbouwfase’ is, maar alle grote flitsende led-decor shows die SBS het nieuwe RTL4 zouden moeten maken zijn mislukt: Mindmasters live, Dancesing, the winner is enz. enz. Het is FLOP na FLOP en een verkwanseling van geld en talent. Merel Westrik haar carrière is binnen 6 maanden voorbij, Kim-Lian vd Meij scoorde redelijk goed bij de AVRO en is nu al jaren helemaal niks meer, Rik vd Westelaken die naar NET5 ging en na net 5 minuten weer gillend naar de NPO ging en gelukkig weer enigszins gerehabiliteerd is met WidM, Albert Verlinde die zijn ijzersterke ‘koning van de showbizz’ imago verkwanselde bij 6Inside en ga zo maar door.

  Zo duidelijk?

 17. Johm

  Je houdt straks alleen NPO over. SBS bestaat niet meer en RTL kun je kijken via Videoland.

  Nee SBS heeft geen idee waar ze het nog moeten zoeken. Meiland en z’n zus hebben nog redelijke kijkcijfers maar verder is het niets. Dus zware maanden voor sbs. En in september hebben ze weer een piek.

  Vind het jammer als de stekker eruit zou gaan voor het personeel, niet voor de overbetaalde bn’ers.

 18. Dominee Bonk

  Jeroen Krabbé lijkt me nou echt iemand die op TV komt vertellen dat hij allemaal bekende koninginnen en prinsen kent die dood gaan aan Corona. Hij is nu ook de beste vriend geweest van Queen Elizabeth of zoiets. Ik vind hem maar een zeer enge snoeshaan. Mijn kerk is verboden terrein voor dit soort. Amen, God is Uw hoeder, en ik leid U door uw dorre bestaan. Kusjes

 19. Anne

  Sorry Mers, je hebt de stelling van Truus niet ontkracht voor mij.

  Zijn geld, zijn business. En als er wat failliet gaat of ophoudt dan komt er weer ruimte voor anderen. En voor presentatoren is het een goede reality-check, het succes kwam niet door hen persoonlijk, maar door de plaats van de zender op de afstandsbediening.

 20. Alberto Paparoni

  Liesbeth List trok dit programma helemaal niet. Ze haakte definitief af.

  Jeroen Krabbe kan beter zijn rode Volvo Stationcar pakken en een schilder nareizen. Wat te denken van Herman Brood? Lekker naar Drenthe karren.

 21. o.p. lichter

  En dan nog die onozele frank visser , scoort ook nooit meer dan 5 a 600 0000 kijkers .ik denk nog altijd dat het een typetje is van kees van kooten .

 22. WEST*

  Het is niet alleen dat de top 40 weg is , jongeren radio is over alle linies aan het instorten. Jongeren hebben hun eigen muziek en zitten op internet radio /spotify en dergelijke . Veel luisteraars worden ook ouder ,en kunnen de hededaagse muziek niet meer pruimen. Daarom gaan ze naar zenders die ook dIe oude hits uit 60 70 80 er jaren draaien niet voor niets is radio 5 en radio 2 zo populair !
  Radiozenders die uitsluitend jongerengericht blijven draaien zullen hun luistercijfers zien dalen ! Het zal er altijd wel zijn, maar adverteerders zien ook dat
  de jeugd geen interessante doelgroep meer is !

 23. Anne

  Ooh ja die gigavervuilende volvo station. Dat is geloof ik een statussymbool onder ‘kunstenaars’ Zoiets van: wij geven niet om status, maar hebben toch erg onze best gedaan om een auto te vinden die passend is voor ons ubermenschgevoel.

 24. Anne

  WEST*, misschien een ideetje om je naam te veranderen in ‘NO SHIT SHERLOCK’.

 25. Bart

  @West* Dat komt er wel weer een andere partij die of een aantal zenders gaat nemen of de gaat invullen. Hopen dat dit er een gaat zijn zonder al te veel baasjes en die afscheid neemt van de namen SBS en NET.

 26. Jose

  Wij kijken niet naar zo’n trieste zender.
  TV zender zonder inhoud.

 27. Huismaker

  En dan constant:
  Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild, Warchild ….
  Eens zien hoe het verdienmodel ligt tussen SBS en Warchild. 50/50 ?

 28. JobF

  @Mers John de Mol heeft pas sinds zomer 2017 volledig de controle over SBS 6. Daarvoor maar 1/3 en de samenwerking met Sanoma ging niet erg lekker. Je kan hem dus pas vanaf zomer 2017 verantwoordelijk houden. Verder sla je wartaal uit. Dit tv seizoen (September tot nu) heeft SBS 6 gemiddeld 9.5% marktaandeel. Vorig tv seizoen was wel een totale flop. Tv seizoen september 2018 tot mei 2019 was het marktaandeel gemiddeld 7.5%. Dit seizoen is dus wel een flinke verbetering.

 29. Guttegut

  Tja het SBS6 publiek met het intellectueel niveau van een natte dweil trekt dit inderdaad niet. Het kan ook zijn dat ze op de camping net de 25e speklap op de barbecue flikkeren!

 30. Per Huismans

  Die West* wat is dat een maf zeg. Dat zielige gezeik steeds. Ouwe werkloze loser die NPO 1 kijkt. Verplicht.

 31. Kuis

  SBS6 zou ik als het mogelijk zou zijn direct, samen met Net5, RTL8 en FOX uit mijn zenderlijst verwijderen… ze zijn net zo interesseant als een locale duitse, franse of arabische zender… daar kijk ik ook nooit naar.

 32. merel

  Ben het met Huismaker eens. Hoeveel geld moet Warchild ophalen om al die reclames in dat programma te kunnen betalen? M.a.w. hoeveel van het opgehaalde geld gaat daadwerkelijk naar de oorlogsslachtoffertjes?
  Ook ik ben afgehaakt.

 33. teuntje

  SBS 6 blijft een tokkiezender …Man bijt hond… met die 2 idioten die met plantjes bezig zijn Ik kijk altijd graag naar BBC 1 goede series en Belgie daar kunnen ze nog wat van leren

 34. WEST*

  Per Huisman U mag mij maf vinden, maar ik weet wel waar ik over schrijf,
  En welke reactie is nou zo maf van mij ?

 35. Max

  Radio 10 is de beste commerciële zender! Oh ja, die is ook van de Mol! Niet lullen dus dat alles kapot gaat!

 36. JAN

  @WEST* De waarheid kwetst bij vele !

 37. Der producer

  Het probleem is en blijft het management. Al die mensen die voor veel geld zijn binnengehaald hebben er niets van gebakken.

 38. Peanut

  Hoe oud was dat programma eigenlijk? Liesbeth List is overleden en zat al een tijdje met dementie in een verzorgingshuis.

 39. Chelsey

  Er is niets mis mee om eventueel te experimenteren met een soort commerciële NPO2 programmering of misschien zelfs een van de Talpa tv zenders volledig te programmeren met programma’s met iets meer diepgang. In de door ons omringende landen bestaat dat al. Daar hebben ze niet alleen maar de Luxemburgse rtL voor nodig die dat uitzend maar ook hun eigen binnenlandse publieke en commerciële zenders. Ga dus zo door Talpa TV, misschien is een naamsverandering en nieuwe profileren van jullie zenders een idee? Ik ben er in ieder geval wel trots op dat jullie als Nederlandse commerciële zendergroep het blijven proberen en hoop dat jullie jullie marktaandeel zullen vergroten net zoals ik dat de NPO toewens. Het is en blijft vreemd dat in Nederland anno 2020 nog steeds geen sterk Nederlands commerciële tv naast de NPO is gerealiseerd en dit in handen blijft bij die domste beslissing ooit om TV10 van Joop tegen te houden en die rioolzender rtL-Veronique wel een uitzendlicentie kreeg. John de Mol is een Kerel wat dat betreft, een doorbijter een doorzetter die anno 2020 nog steeds niet opgeeft! Deze man verdient meer respect en ik gun het hem! rtL is al aan het verzwakken binnen het Nederlandse medialandschap, even doorbijten Talpa tv team!

 40. jvreezen@

  Laten we eerlijk zijn. Tis John de Mol en SBS ook niet gegund.. iedereen heeft bakken kritiek. Toen alles nog bij RTL zat werd alles van de John de Mol de hemel in geprezen, om zijn programma’s !!!

 41. Ans

  Ach ik kijk regelmatig naar SBS6 , maar die herhalingen van programma die al zo vaak herhaald zijn en dan ook nog van die jonge programma’s. Als je iets per se moet herhalen doe dan echt oudere programma’s die niet zo vers in het geheugen liggen.

 42. Borsato

  Ze dachten: het is mei, wordt zwaar gesponsord door WC en Krabbé betaalt voor deelname, dus we nemen de gok. Het zou me niets verbazen als Warchild het gratis aanleverde.

 43. buurman

  Ik zag het voorbijkomen, kon mijn ogen niet geloven! Eindelijk iets goeds op 6.

 44. A.M.

  Jammer van deze mooie serie. Heb er een paar afleveringen van gezien. Kan volgend jaar tegen Bevrijdingsdag wel herhaald worden. Blijft indrukwekkend .

 45. Karin en Hans

  Nee nee
  De SCHEETJES
  Verslagen
  Zou
  Vreselijk zijn
  Wij willen de beste
  Blijven flop !!!

  Met 365 k
  Groetjes Hans en Karin

 46. Peter

  Onbegrijpelijk dat het zendermanagenent daar maar blijft zitten. Wegsaneren die gandel.

 47. Mick

  Dit programma bewijst dat een hoop programma’s die ‘succesvol’ zijn op de NPO eigenlijk helemaal niet populair zijn.

 48. Peter

  De aankondigingen van deze serie waren ook niet uitnodigend om te gaan kijken. Er zijn onbegrijpelijke keuzes gemaakt welke zogenaamde BN’ers te laten zien. Duidelijk gedaan door iemand die de ballen verstand van promotie heeft.
  Zag een of andere voetbalbobo voorbij komen die volgens mij niets met WOII te maken heeft en ook oninteressant was.

 49. Peter

  De aankondigingen van deze serie waren ook niet uitnodigend om te gaan kijken. Er zijn onbegrijpelijke keuzes gemaakt welke zogenaamde BN’ers te laten zien. Duidelijk gedaan door iemand die de b al len verstand van promotie heeft.
  Zag een of andere voetbalbo b o voorbij komen die volgens mij niets met WOII te maken heeft en ook oninteressant was.

 50. Mick

  Man bijt hond op de NPO is ‘maatschappelijk betrokken’. Exact hetzelfde Man bijt hond op SBS is ‘tokkie tv’.

  Zielige reacties hier.

 51. Rob

  Zendermanagers hebben sowieso de ballen verstand van promotie, Peter. Die moeten zich daar niet mee bemoeien, dat moet je aan creatievelingen over laten.

 52. Truus

  @MERS: Uitgebreide reactie hoor! Bij die opsomming van jou is geen speld tussen te krijgen. Ik ben het met je eens dat het niet goed gaat bij SBS/ Talpa. Alleen ik vroeg je om te beargumenteren waarom het beter is als John de Mol stopt. En dat bedoel ik echt serieus. Wordt het tv-landschap zonder de Talpa-zenders juist beter of verschraalt het aanbod? Ik heb niet het idee dat de NPO en RTL meer kwaliteit gaan leveren als Talpa stopt. Of verwacht je een andere partij die op de Nederlandse markt gaat verschijnen?
  Er wordt veel meuk uitgezonden op alle zenders, maar het geeft de kijker wel genoeg opties om te kijken. Wat mij betreft ploeteren alle zendergroepen lekker door en ik kies wat ik leuk vind, zonder dat ik er extra voor hoef te betalen.

 53. Arie

  Gek hè dat Jeroen Krabbé geen kijkers trekt. Hij was een jaar toen de oorlog afgelopen was. En dan kun je toch niet geloofwaardig overkomen als je zegt dat je het nog steeds voelt! Kom op maak een programma met mensen die wel de leeftijd hebben om zo over deze periode te spreken. Jeroen is een grote aandachtstrekker.

 54. Angeltje

  Wat een onzin alweer, ik kijk altijd heel graag naar vele programma`s SBS6, in de vakantie tijd is er op geen èèn zender iets behoorlijks te zien.
  Na de vakantie tijd komt alles weer goed.

 55. WEST*

  Ik klets ook maar wat uit mijn nek op deze site. Net als vele anderen.

 56. Peter

  WEST* is niet gespeend van enige kennis

 57. Anna tossings

  De reactie van het het kijkerspubliek van SBS op de 3-delige serie Kinderen in de oorlog, maakt mij weer eens heel duidelijk waarom ik mezelf boven dat publiek vind staan.

 58. Vuilnisman

  Had dit op NSO 1 gestaan op dit tijdstip, dan was het een goed bekeken programma geweest met meer dan 800.000 in slaap gevallen zielen.
  Maar ja die kastjes kijkers toch he!

 59. Ron

  Die John de mol heeft geen idee wat voor mensen naar sbs kijken. Hij probeert misschien andere kijkers voor zich te winnen maar blijkbaar heeft hij niet door dat die mensen NOOIT naar zijn zenders zullen kijken. Hij heeft niet door dat mensen letterlijk op hem kosten!

 60. Frank

  Simpel ik kijk bijna geen SBS6, alleen als ik iets zie tijdens het zappen. En als er weer iets wordt uigezonden met”bn’rs” dan zap ik gelijk door. Maar dat geld voor meer zenders incl. De NPO op de ene zender heb je iet over bekende duo’s en de ander “weer” Nick en Simon en nog iemand over Simon en Garfunkel. En ik haak af als er weer een zgn bekende volendamse/mer op de TV is zoals Jan Smit.

 61. Cyrill

  Hoe oud was Krabbé (geboren in december 1944) toen hij” getroffen” werd door WW2.Het lijkt een beetje op aandacht trekken.Kijk eens hoe interessant ik ben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.