Anna Nooshin gaat na racismeweek weer instagrammen

Anna Nooshin heeft een week lang stilgestaan bij de racismeproblematiek en bij de hashtag Black Lives Matter, maar gaat deze week het instagrammen weer oppakken. Dat zegt de mediabekendheid in een post op Instagram. Nederland heeft het een week moeten doen zónder haar social-geïnfluence, maar wordt vanaf nu gelukkig weer volop getrakteerd op foto’s van haar duckface, tasjes en make-upjes. Nooshin heeft er lang over nagedacht, maar denkt dat het tijd is om de boel weer te hervatten.

Het was een struggle, aldus Nooshin. “In de afgelopen week heb ik bewust niets gepost dat niet gerelateerd was aan Black Lives Matter. Ik had er geen enkele behoefte aan om mijn stem voor iets anders te gebruiken dan dit doel“, zegt ze.

Nooshin heeft het afgelopen weekend flink lopen nadenken. “Het zette me aan het denken: wat is mijn volgende stap? Hoe kan ik verder gaan terwijl de wereld nog steeds in brand staat en iets wat daar niet aan gerelateerd is triviaal voelt. Hoewel ik me dat realiseer, blijf ik hier de content posten die je gewend bent om hier te zien.

Kennelijk denkt Nooshin dat haar Insta-ditjes-en-datjes alleen in tijden van Black Lives Matter triviaal zijn. Hoe dan ook: ze gaat er lekker mee door, al gaat ze zich wel aan een aantal nieuwe regels houden. Zo is inclusiviteit voortaan een prioriteit in alles wat ze doet. “En ik zal mijn nichtje en neefje elke dag vertellen dat liefde geen kleur kent.

Tot slot: “We’re nowhere near the end: we’ve only just gotten started 🖤.

Donker hartje

Jammer voor Nooshin, want met deze post gaat ze al direct de mist in. Een zwart hartje mag je namelijk helemaal niet plaatsen als je haar huidskleur hebt, blijkt uit een reactie onder haar post. “Hoi lieve An, ik zie dat je met donkere emoji’s reageert op mensen. Libby Christensen legt in haar story uit waarom je geen donkere emoji’s moet gebruiken wanneer je niet donker bent. Ik hoop dat je hem checkt“, klinkt het.

‘An’ daarop: “Dank voor de informatieve feedback. Ik zal voortaan de lichtere gebruiken.

Gelukkig heeft er niemand moeite met rode hartjes. Daar wordt op Instagram fanatiek en willekeurig mee gestrooid, ook onder Nooshins post. “❤️“, zegt Nicolette van Dam bijvoorbeeld.

 

View this post on Instagram

 

This past week, I have consciously refrained from posting anything that was unrelated to BLM. I had zero desire to use my voice for something other than this cause. It got me thinking: what will I do next? How can I move forward when in the grand scheme of things the world continues to be on fire and anything unrelated feels trivial? So although I realize that I will continue to post the content you are used to seeing here, from now on, I will also: -make sure I educate myself and others around me daily to keep this revolution relevant -make sure that every single project I take on will have inclusivity as the first priority -make sure that I will use my voice to not only speak up, but to remain open hearted, positive and to fight with words of love rather than hate -make sure that I teach my niece and nephew everyday that love knows no color, that their skin color should not prevent them from doing anything they desire We’re nowhere near the end: we’ve only just gotten started 🖤

A post shared by Anna Nooshin (@annanooshin) on

Foto: RTL

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen