Kermiskoning valt Ab Osterhaus aan in clubhuis Op1

Geplaatst op vr 12 jun 2020 om 9:50

Het is te hopen dat stamgast Ab Osterhaus gisteren niet naar Op1 keek met zijn rode wijntje, want hij werd in zijn eigen clubhuis afgeschreven door één van de heren in het publiek, namelijk kermiskoning Frans Stuy. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Frans deelde zijn complimenten uit aan IC-baas Diederik Gommers, die aan tafel zat. Het leidde tot vrolijkheid in de studio. “Dit is mijn held, hè? Dat is echt waar. Bij ons thuis, als deze man op tv komt, dan word ik altijd vrolijk.”

Daarna volgde de sneer richting Ab, ook wel bekend als Ab1. “Als die andere, Oosterhuis ofzo, nou, dan word ik helemaal… Ik krijg het gewoon benauwd van die man. Misschien dat ik dan de volgende dode word, want ik kan er niet tegen“, zegt hij.

Osterhaus is een beetje de doemdenker onder de virologen, maar Op1 blijft hem een podium geven. Onterecht, vindt Frans. “We moeten nou een beetje positief zijn. Niet elke keer weer over die wet van 1 meter 50. Laten we gewoon weer eens proberen om een feestje te maken.”

Diederik Gommers nam de complimenten met een lach in ontvangst. Hij wordt ook vaak aangesproken op straat. “Mensen zwaaien naar me en steken een duim op. Ze glimlachen ook. Ik krijg elke dag nog steeds brieven. Dat is mooi, omdat het positief is, maar aan de andere kant gaan we gewoon verder.”

Kermis

Frans zat in de uitzending om de noodklok te luiden over kermisondernemers, die om onbegrijpelijke redenen niet aan de slag mogen. “Hoe verklaart u het dat dit niet mag en pretparken wel? Is daar een medische ratio achter die u wél begrijpt?“, vroeg presentator Sander Schimmelpenninck aan Diederik Gommers.

Diederik: “Nee. Natuurlijk heeft hij gelijk. Het is dezelfde discussie als vliegtuigen en met dertig man ergens in een concertzaal zitten. Als je de kermis of De Efteling neemt: ik zie geen verschil. Het gaat erom dat we het virus niet verspreiden aan elkaar en als er goede plannen liggen en families een kermis bezoeken, dan moet dat kunnen, denk ik.

Media

Het ergert Frans dat de overheid je kennelijk alleen hoort als je de media opzoekt. “Ik moet eerlijk zeggen: door de media hebben we nu een beetje aandacht gekregen van Den Haag. Als we ons niet hadden laten horen, dan hadden we nu niet hier gezeten. Ik vind nou wel dat Den Haag ons een keer moet helpen.”

Het is een ramp voor kermisondernemers, zegt Frans. “Ik hoop dat Den Haag gewoon zegt: ‘Kom hier, we zetten een ambtenaar erop, regel het met die ambtenaar en zorg dat de kermis opengaat.’ De mensen lijden, echt waar. Ze kunnen het gewoon niet meer volhouden.”

Kermisondernemers hebben geprotesteerd op het Malieveld. “De mensen die daar stonden met hun vrachtwagens en hun kinderen, waar de ME voor stond… Die mensen kunnen niet eens meer een luxe auto betalen, kwamen daarom met hun vrachtwagen naar het Malieveld en daar word ik verdrietig van.”

Foto: NPO
19 Reacties op “Kermiskoning valt Ab Osterhaus aan in clubhuis Op1”


 1. FENNA

  Ab heeft meer hersens dan deze malloot.

 2. FENNA

  Ab Osterhaus heeft meer hersens dan deze malloot.

 3. ome H

  Pretparken zijn afgesloten gebieden, is het publiek makkelijker te reguleren dan een kermis. En bij een kermis komt er onherroepelijk ook drank aan te pas. Ergens snap ik het wel.

 4. man pan

  “Die mensen kunnen niet eens meer een luxe auto betalen, kwamen daarom met hun vrachtwagen naar het Malieveld en daar word ik verdrietig van.”

  Lol.. Hij denkt zeker dat we gekke Henkie zijn. Maar van mij mogen ze weer opengaan, kans op besmetting in buitenlucht is minimaal.

 5. 👀

  Op de kermis word je ook gewoon bedonderd met die grijpkramen, muntjesschuivers, schietkramen zijn allemaal afgesteld. Stelletje oplichters.

 6. Jacq

  Kermis is een Rasistisch gebeuren uit de vorige eeuw!

  Weg er mee!

 7. Sjaak

  Kermismensen is echt gehaaid achterbaks volk. Ook slecht voor personeel die ze minder dan minimumloon betalen. Het zijn gewoon een soort zigeuners die balletje balletje spelen.

 8. Sandertje

  Die Ab moeten ze nooit meer uitnodigen. Wat een dramatische kerel is dat. Als het aan hem ligt zaten we het hele jaren opgesloten in huis.

 9. Gilbert

  Circussen en kermissen gewoon afschaffen.

 10. John

  Sjaak ,

  Ervaring hiermee vertel!!

 11. Ron

  Deze kermis exploitant heeft groot gelijk en gelijk een schop onder hol van die gasten bij Op1 die deze Ab maar steeds blijven uitnodigen.

 12. Roddelpraat

  @👀
  vr 12 jun 2020 om 10:39

  Helemaal mee eens. Op veel kermissen hebben ze zelfs blikwerpen gesaboteerd zodat je de onderste er nooit af kan gooien, terwijl het voor kinderen is bedoeld! Stelletje oplichters zijn het.

 13. Sip

  Gommers is ook mijn held; verbindende mensen hebben meer aan in dit land dan zure mensen als Ab Osterhaus.

 14. Ad nagtegasl

  De heer ab Oosterhuis is een oplichter n afgekeurde dierenarts die in diem doemdenken doet ,die zijn zakken heeft met vorige soortgelijke ziektes hij had tien ook het hoogste woord o.a de Q koorts. Hij spreekt zich ook steeds tegen bv het dragen van mondkapjes jij moet eigenlijk maar verhuizen naar Korea want hij strijkt elke keer 2000 euro op als jij bon op1 zit dan wil ik oom wel komen voor een glaasje rode wijn

 15. Hatsevlats

  Terecht wanneer stopt die coronawaanzin van dit leugen kabinet stop de lockdown

 16. Drenthse boy

  Appie GALLL&GALL

 17. teuntje

  Oosterhuis zit bij 1 om de gratis wijntjes

 18. Marco Borsato

  Ab Osterhaus is geen viroloog maar een vinoloog maar dat weten ze nog steeds niet in Hilversum.

 19. Katrien

  Geef Frans helemaal gelijk snap ook niet dat ab steeds daar zit ik ken veel mensen die weg zappen als de viroloog daar zit geld op te strijken van de belasting betaler.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.