Roué Verveer steunt Johan: ‘Te snel racist genoemd’

Geplaatst op vr 26 jun 2020 om 16:15

Roué Verveer vindt het niet handig dat Johan Derksen zo snel is neergezet als een racist. Op deze manier bereiken we helemaal niets met elkaar. Dat geeft hij aan in de Volkskrant. Roué krijgt in de krant het dilemma ‘Johan Derksen of Virgil van Dijk‘ voorgelegd. De Oranje-aanvoerder heeft namens zijn elftal een boycot tegen VI afgekondigd vanwege een zwartepietgrapje. “Ik denk niet dat Derksen een racist is. Het wordt tegenwoordig ook snel geroepen, hè, dat iemand een racist is.”

Johan is de afgelopen weken slachtoffer geworden van racismeshaming. “Daar moeten we mee uitkijken. Derksen is iemand die dingen heeft gemist, iemand die niet weet wat er in de samenleving speelt en weigert te luisteren naar mensen die andere dingen meemaken dan hij.”

Dat wil niet zeggen dat Roué ook niet zo blij was met de zwartepiet-uitspraak van Johan. “Iemand Zwarte Piet noemen, Akwasi in dit geval, is geen grap. En het is ook geen mening. De verdediging klopt niet. Het is een grap, riepen veel mensen, en daar moet je tegen kunnen. Maar als iemand mij Zwarte Piet noemt, is dat niet grappig.

Buiten het VI-gedoe om vindt Roué het goed dat er nu gediscussieerd wordt over institutioneel racisme. “Er zijn gesprekken gaande die voorheen niet werden gevoerd. Het gaat niet om de echte racisten. Die laten zich hier niet door weerhouden. Het gaat om de mensen die niet eerder hebben nagedacht over racisme, zich niet bewust waren van het probleem. Die mensen moeten worden bereikt.

Overigens zegt bondscoach Ronald Koeman vandaag in De Telegraaf dat hij Oranje níet gaat boycotten, zoals Virgil van Dijk en zijn andere spelers. “We gaan niemand weigeren. Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op.

Het Volkskrant-interview met Roué Verveer kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
46 Reacties op “Roué Verveer steunt Johan: ‘Te snel racist genoemd’”


 1. Curryworst

  Johan geen ra cist noemen maar hem vervolgens wel afbranden.
  Roué de derderangs “grappen”maker probeert beide kampen te pleasen.
  Als hij het alleen van zijn eigen r a s moest hebben blijven de zaaltjes grotendeels leeg.

  En Johan luistert wel naar mensen die iets anders meegemaakt hebben maar daarom hoeft hij het niet met ze eens te zijn.
  Hij zei afgelopen maandag ook niet voor niets tegen de strafpleiter dat ze af en toe nogal overgevoelig reageren.

 2. Lies

  Slinger eens iets leuks de wereld in, zijn we na deze week wel een beetje aan toe met z’n allen? Het zonnetje lacht, de lucht is blauw…..

 3. M.

  Ik reageer even niet…

 4. Showsjaak

  Blank tegen Bruin in Nederland, dit zal de komende jaren verergeren, als een handjevol Bruinen de Blanken wil gijzelen , dat gaat zeker een keer echt escaleren!

 5. Michiel

  Volgens mij draait hij nu de boel om. Het heeft veel te lang geduurd, voordat iemand Derksen eens gewoon de waarheid vertelde. Tegen racisten mag je gewoon zeggen dat ze racisten zijn. Helemaal niks mis mee. Jammer genoeg regeert de rechts politieke correctheid. Sommige onderwerpen zijn verboden, taboe. Niks mag het lachen, gieren en brullen ondermijnen. Er MOET gepiest worden van het lachen; en wee je gebeente als je niet als een achterlijke mee blèrt.

 6. Tsja

  Roué weet precies wie de rekeningen betaalt. Slinks.

 7. Siem

  Onbewust is ook fout

 8. Dennis

  @Curryworst
  Die zalen van hem zitten steevast bomvol Surinamers. Maar wat weet jij ervan!

 9. Stommy Teleshopping and the Glamgirls

  Natuurlijk is er zoiets als racisme , maar de manier waarop het aan de kaak word gesteld is ook belangrijk . Het criminaliseren van een kinderfeest hoort daar niet bij .

 10. Tsja

  Het ‘criminaliseren van een kinderfeest’. Overdrijven is ook echt een kunst. Volgens mij willen mensen gewoon een blackface-vrij kinderfeest.

  Koekoek.

 11. Anti-racist

  Verveer is een voorbeeld van een Afrikaanse man van boven de veertig die een hekel heeft aan zijn mooie kroeshaar. Waarom hebben oudere Afrikaanse mannen bijna allemaal een kaal geschoren hoofd?
  Haardragers zoals Morgan Freedman en Obama zijn razendpopulair, dus het lijkt er eerder op dat kroeshaar vooral bij de Afrikanen zelf als minderwaardig wordt beschouwd.

 12. nico

  Er zullen binnenkort een aantal vakantiegangers met Corendon naar Turkije gaan wat nog niet aan te bevelen is .
  Mocht het zo zijn dat ze daar besmet raken dat ze dan niet een IC bed gaan bezetten.
  Ze gaan er heen op eigen risico dan moeten ze ook de gevolgen dragen.

 13. Remi

  … Tuurlijk lieve schat … blij dat je hier bent.

  https://www.fondswervingonline.nl/nieuws/superleuk-nieuw-fonds-ook-subsidie-mogelijk-voor-aruba-bonaire-curacao-en-suriname

 14. Stommy Teleshopping and the Glamgirls

  En ik wens als blanke niet geassocieerd te worden met deze pedo Sinterklaas .

 15. Paula

  Ik ben dat n&g&rgezeik helemaal zat. Wat we nu krijgen is een tweedeling en verborgen racisme. Het is er maar we houden onze mond. Maar geloof me, mensen pikken dit niet om als racist weggezet te worden door mensen die zelf discrimineren. Oh ja en ik ben BLANK en niet wit!

 16. Jan Leeman

  OK OK, Team Derksen, maar toch ook weer niet. Snap het, maar ook weer niet. Hij moet dan maar aan de zijlijn plaatsnemen.

 17. Van Halen

  Als er dan toch iemand,die dat wel graag zo ziet,niet leuk is, dan is het die Verveer wel, godsallemachtig wat is die slecht

 18. Pvv

  Wat is er mis met racisme?

 19. Dries Roel Vink

  @Redactie
  Overigens zegt bondscoach Ronald Koeman vandaag in De Telegraaf dat hij Oranje níet gaat boycotten, zoals Virgil van Dijk en zijn andere spelers. “We gaan niemand weigeren. Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op.”

  Oranje niet gaat boycotten? Dat moet natuurlijk VI zijn!

 20. Fred (bleekscheet)

  Als ik Ari Boomsma een kloothommel vind dan ben ik voor een aantal een lul,,,
  Als ik die bruine/zwarte Kwasi een schreeuwende kloothommel vind dan ben ik opeens een rascist….

  FLIKKER TOCH ALLEMAAL EEN EIND OP !!!

 21. Zucht

  Fake ruzie.

 22. Japie

  @Fred (bleekscheet): Geen zorg, Fred. Ook zonder dat je precies die dingen zegt is het al duidelijk dat je een onversneden racist bent.

 23. Showsjaak

  Roué de schreeuwer zorgt als bruine ook voor ontwrichting van onze maatschappij, ik stuur voor straf Zwarte Piet op hem af !!

 24. Willie

  Wie is dit.?

 25. Domingo

  @Tsja Zwarte Piet is altijd al blackfacevrij geweest. Je moet de dingen niet door elkaar halen!

 26. Momo

  “Derksen is iemand die dingen heeft gemist, iemand die niet weet wat er in de samenleving speelt en weigert te luisteren naar mensen die andere dingen meemaken dan hij.””

  Oja, en wat speelt er dan in de samenleving? Een overgrote meerderheid steunt toch echt Zwarte Piet en Derksen en moet niks hebben van KOZP.

  Nog een andere fout, Derksen noemde Akwasi geen Zwarte Piet, hij suggereerde dat hij zich geschminkt had als Zwarte Piet.

 27. Momo

  @Tja

  Door het te criminaliseren, ja. Ze roepen toch om een verbod van Zwarte Piet?

 28. Tineke Hofstra

  Als ik Arie Boomsma zie of hoor dan begint alles spontaan te lopen. Overgeven, diarree, echt aan alle kanten spuit het eruit. Zo blijf ik mooi slank, dat dan weer wel.
  Echt de meest onaantrekkelijke man ooit.

 29. azijnzeiker

  Ik speel tenminste geen toneel, zo als een meerderheid hier wel doet, oeps mocht ik zeker ook niet typen, ik neem er geen woord van terug.
  O ja ik zou Baudet best een knuffel willen geven, 1 van de spaarzame moment waar M het goed heeft.

 30. Stem CD Janmaat

  Vol is vol!

 31. anoniem

  Als het geen racisme is, is het misschien grootheidswaanzin? :-)

 32. Bea

  Ik ben dat radicale gezeur van BLM helemaal zat. Ik vind het een enge groep mensen waar ik verre van blijf. Ik heb werkelijk nog nooit mijn gekleurde, zwarte bruine medemens met ogen bekeken die iets van racisme voelde. Nu ben ik deze klagers helemaal zat. Je hoort ze niet over de ernstige misstanden van plunderingen en geweld, dat mag zeker? Je hoort ze niet over de schendingen van mensenrechten in veel landen, ze blijven stil. Nee ze gooien de beuk er in en hopen met veel geschreeuw en het oproepen n tot gebruik van geweld iets te verbeteren?
  Dat werkt niet en de afkeer groeit. Blanke mensen zetten de hakken nu in het zand en de verdeeldheid zal heel groot worden. Allen de blanke (witte) deugers zullen met oogkleppen op blijven deugen, maar ook zij blijven stil mij andere onrecht. Dat type deug blanke zijn in mijn ogen de nieuwe fascisten, de nieuwe NSB’ers, de mannen en vrouwen die mij gaan vertellen wat ik wel en niet mag, wat wel en niet gepast is, alles wat daarvan afwijkt wordt weggezet als racisme of erger. Nooit zal ik voor deze mensen buigen, nooit zal ik voor een extreme organisatie als BLM buigen, nooit. De groeten aan Arie Boomsma de oppergod van de deugers. Deze man vind ik zeer gevaarlijk net zoals een man als Akwasi de zogenaamde woordkunstenaar…

  Door deze mensen zal ik altijd houden van zwarte piet

 33. Bea

  En Johan Derksen vind ik een toffe peer!

 34. arnold

  B.H jouw mag ik wel

 35. arnold

  Bea..sorry ging te snel

 36. anoniem

  Overigens ben ik weleens bevriend geweest met een Surinamer, die zijn huid bleekte omdat hij in de zomer niet voor Afrikaan aangezien wilde worden..

 37. Vonzipper

  Racisme in NL t.a.v negers is al talloze jaren een gepasseerd station. Marokkanen hebben dan nog meer reden tot klagen.

 38. Mr. Theo

  Team Derksen!!! Grap was best leuk.

 39. Xavier

  @Japie Voelt lekker aan de ‘goede’ kant nu je dat getikt hebt?

 40. Edwin

  @Dennis
  vr 26 jun 2020 om 16:39

  Zijn geen Surinamers, maar blanken. Zwart geschminkt en met oorringen in.

 41. LLRV

  … zegt bondscoach Ronald Koeman vandaag in De Telegraaf dat hij Oranje níet gaat boycotten …

  Gelukkig! Anders had NL ook nog een andere bondscoach moeten zoeken.

  BTW, #teamderksen.

  Maar ik ben een blanke man en dus per definitie schuldig aan alles. Sorry dat ik blank ben. Om met Lubach te spreken: Black Lives Matter … maar mag mijn leven ook matter? A little bit? White Lives Matter Second?

 42. gtstfites

  Gaan ze hier demonsteren wat er in Amerika gebeurd is. Waar zijn die mensen mee bezig?

 43. De Heer

  Het maakt Derksen geen reet uit of Gullit of Ron Jans aan tafel zit. Maar Koeman zei al dat zijn spelers Derksen en co al zat waren omdat ze afgebrand zijn. De woorden van Koeman zelf. Oftewel, racisme gebruiken ze als wraak.

 44. jahoor

  Zo die is ook weer in the picture.

 45. Gerda

  institutioneel racisme, wat houdt dat eigenlijk precies in? Dat men mensen mag betichten van racisme, omdat ze een terechte bekeuring geven? En welke mensen mogen dat dan doen? ex Surinamers of Ghanezen? Of dubbele paspoorthouders ook?
  Dat zou impliceren dat deze dan vogelvrij zijn en op witte mensen geschoten mag worden. hypothetisch dan..
  Ik vroeg laatst een meneer, wiens kleur of nationaliteit ik in het donker niet kon vaststellen, om niet wild te plassen op mijn erf en kreeg een stortvloed van scheldwoorden over me heen, waaronder dat ik een racist was en mijn opa wel een slavendrijver zou zijn geweest…Waar gaat dat heen?

 46. Gekke Gerrit

  Hallo
  Ik kijk al jaren naa VI en de voorgangers daarvan. Ik al die tijd heb ik Johan niet kunnen betrappen op welke vorm van racisme dan ook, integendeel zou ik zeggen.
  Maar de duurbetaalde en verwende voetballers die nu
  VI boycotten gaan wel naar Quatar waar de bouwvkkers de nieuwe slaven zijn. Is dat geen disciminatie?? En toch gewoon gaan voetballen? Geld is altijd het smeermiddel en het argument zal wel zijn dat men als men er is iets eraan kan doen. Flauwekul natuurlijk. Wim Sonneveld zong het al…Poen Poen Poen
  Gekke Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.