Dyantha Brooks verrast schoonvader Erik de Vlieger

Dyantha Brooks, die samen met Celine Huijsmans bij de grootste tv-beloftes van Talpa Network hoort, geniet momenteel van een welverdiende vakantie in Portugal. Samen met haar vriend Mick en hun zoontje Davis heeft ze haar bekende schoonvader Erik de Vlieger verrast met een bezoek. Ze plaatste op Instagram een filmpje waarop te zien is hoe Erik zijn kleinzoon Mick een intense knuffel geeft. “Eindelijk bij opa Erik de Vlieger. Naar Portugal gevlogen om opa te verrassen“, stond erbij.

Dat Erik een gekleurde schoondochter heeft zal sommige critici behoorlijk verbazen. Hij staat bekend om zijn niet-politiek-correcte uitspraken en had het onlangs op de radio nog over ‘negers’.

Erik vertelde op de radio geen racist te zijn. “Er komt een neger en die solliciteert bij me en een blanke en die hebben exact dezelfde kwaliteiten, dan neem ik degene die ik mag. Dat kan de neger zijn of de blanke“, zei hij onomwonden.

Hij bracht ook een anekdote over een donkere man die jarenlang voor hem heeft gewerkt. Die was zo punctueel dat Erik hem ‘de zwarte Duitser’ noemde. Ongepast, vinden sommige critici.

Dyantha staat behoorlijk ontspannen in de diversiteitsdiscussie. Ze vertelde vorig jaar nog dat ze het niet altijd maar over haar afkomst wil hebben, zoals dat gebeurde bij haar vorige werkgever FunX. “Daar zei een collega toen ik binnenkwam: jij draagt je haar nu nog steil, wacht maar, over een jaar heb je een afro. Zij vond: dit is niet wie jij bent, met dat steile haar, zo ben je niet geboren. Maar dit is waar ik me fijn bij voel.

Bij Talpa heb je dat gezeik niet, aldus Dyantha. “Ik werk nu een jaar bij Talpa en niemand zal aan me vragen waarom mijn haar steil is. Ze zouden verbaasd zijn om te zien dat het krult als het nat wordt.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen