Robert Jensen: ‘Macht adverteerders in tv-land te groot’

Robert Jensen denkt dat de lineaire televisie alleen maar nóg saaier wordt nu adverteerders een machtsgreep plegen in Hilversum. Dat heeft hij gezegd in zijn tv-show op YouTube. Adverteerders als Albert Heijn en Gilette hebben het Arie Boomsma-kamp toegezegd niet meer te gaan adverteren rondom het ‘racistische’ Veronica Inside. Als meer bedrijven dat doen, valt de financiering onder de talkshow weg en is het programma niet langer houdbaar. Heel gevaarlijk, vindt Jensen het.

In deze tijden doen RTL en SBS álles om adverteerders te pleasen, meent Jensen. “De situatie bij SBS, waar Veronica onder valt – en dat zeg ik even als media-insider – is echt heel erg dramatisch. Ook bij RTL, bij alle media-organisaties. Er zijn op dit moment geen adverteerders“, zegt hij.

De commerciële tv-wereld moet dus wel naar de pijpen van de adverteerders dansen, zegt hij. “Die hele televisiebusiness weet niet waar ze aan toe zijn, dus die paar adverteerders die nog betalen, waaronder Gilette, die hebben zo veel macht en die moeten koste wat kost gepleased wordt.”

Het gaat het tv-landschap nóg saaier maken dan het al is, vreest Jensen. “Er zal geen content meer op televisie komen wat ook maar één adverteerder tegen de schenen schopt, omdat het kleine beetje geld wat binnenkomt in de media zó belangrijk is. Ze lopen allemaal met honderden miljoenen achteruit dit jaar en het is niet duidelijk of het terugkomt.”

Jensen hoopt voor Johan Derksen dat hij de huidige storm overleeft. “Ik vraag me af of hij dit overleeft, want we leven in een nieuwe tijd waar een soort van woke-achtige media is gecreëerd. Het is niet zoals de meerderheid zich voelt, want de meerderheid van Nederland vindt echt niet dat Johan Derksen weg moet.”

Maar het ding is: er wordt iets gecreëerd en dan lijkt het de meerderheid te zijn. Eén van de dingen is dat je dit soort dingen in de mainstream media niet meer kunt doen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen