Robert Jensen: ‘Macht adverteerders in tv-land te groot’

Geplaatst op zo 21 jun 2020 om 10:15

Robert Jensen denkt dat de lineaire televisie alleen maar nóg saaier wordt nu adverteerders een machtsgreep plegen in Hilversum. Dat heeft hij gezegd in zijn tv-show op YouTube. Adverteerders als Albert Heijn en Gilette hebben het Arie Boomsma-kamp toegezegd niet meer te gaan adverteren rondom het ‘racistische’ Veronica Inside. Als meer bedrijven dat doen, valt de financiering onder de talkshow weg en is het programma niet langer houdbaar. Heel gevaarlijk, vindt Jensen het.

In deze tijden doen RTL en SBS álles om adverteerders te pleasen, meent Jensen. “De situatie bij SBS, waar Veronica onder valt – en dat zeg ik even als media-insider – is echt heel erg dramatisch. Ook bij RTL, bij alle media-organisaties. Er zijn op dit moment geen adverteerders“, zegt hij.

De commerciële tv-wereld moet dus wel naar de pijpen van de adverteerders dansen, zegt hij. “Die hele televisiebusiness weet niet waar ze aan toe zijn, dus die paar adverteerders die nog betalen, waaronder Gilette, die hebben zo veel macht en die moeten koste wat kost gepleased wordt.”

Het gaat het tv-landschap nóg saaier maken dan het al is, vreest Jensen. “Er zal geen content meer op televisie komen wat ook maar één adverteerder tegen de schenen schopt, omdat het kleine beetje geld wat binnenkomt in de media zó belangrijk is. Ze lopen allemaal met honderden miljoenen achteruit dit jaar en het is niet duidelijk of het terugkomt.”

Jensen hoopt voor Johan Derksen dat hij de huidige storm overleeft. “Ik vraag me af of hij dit overleeft, want we leven in een nieuwe tijd waar een soort van woke-achtige media is gecreëerd. Het is niet zoals de meerderheid zich voelt, want de meerderheid van Nederland vindt echt niet dat Johan Derksen weg moet.”

Maar het ding is: er wordt iets gecreëerd en dan lijkt het de meerderheid te zijn. Eén van de dingen is dat je dit soort dingen in de mainstream media niet meer kunt doen.

Foto: SBS
68 Reacties op “Robert Jensen: ‘Macht adverteerders in tv-land te groot’”


 1. Sjaak

  Waarom staat er een foto van Frank Dane bij dit bericht?

 2. M.

  Wie oh wie, de mislukte verouderd RTL 5 presentator, ooit overschat omdat oh zo goed Engels kon. Beroepspuber Johan Derksen heeft grenzen overschreden, en dat de sancties, we wachten de komende uitzending af, als hij daar zich racistisch uitlaat over wie dan ook, zullen we weer kijken of alle sponsors mee kappen en heeft hij geen platform meer on zijn praatjes te houden. #Zwartpietisracisme. In onze samenleving is geen plaats meer voor een verouderd, schofferend, zwaar racistisch karikatuur. Geen enkel weldenkend burger kan het begrijpen dat zwart piet bestaat.

 3. Rogier

  Zijn broer heeft meer verstand en respect.

 4. Michiel

  Is dat een officiële foto van Jensen? Blijkbaar heeft hij iemand in dienst om flink te Photoshoppen. Je moet toch wat om de onderkinnen weg te laten poetsen.

 5. reitsma

  Jensen is iedereen weer een slag voor met zijn advertentieloos youtube kanaal

 6. Annoniemus

  De Witten krijgen steeds meer haat tegen de Bruinen , omdat de Bruinen leugens vertellen en jankverhalen houden overal !
  Begin van een burgeroorlog ????

 7. Keta Minek

  Deze foto is uit zijn jeugd, hij weegt nu 150 kg en dat tast zijn hersens aan want iedereen zit fout behalve hijzelf, volledig de weg kwijt.

 8. B

  Haha , Jensen ach ja valt mee jongen . Bij SBS gaat het minder maar zo erg als Jensen zegt denk ik niet. Zeker niet omdat Jensen totaal niet weet hoe diep de zakken zijn van RTL en de Mol

 9. Tsja

  Spuit 11. Hij noemt zichzelf een media insider? Adverteerders hebben altijd al macht gehad. En terecht. Waarom zouden ze hun naam en reputatie verbinden aan programma’s die inhoudelijk verwerpelijk zijn?

 10. Marvin

  @ Tsja:

  Omdat “vrijheden” alleen maar gelden als extreem-rechts iets “controversieel” zegt, maar als dat vervolgens opeens consequenties heeft voor henzelf dan gaan ze huilen dat het allemaal zo oneerlijk is.

 11. Minou

  Eens met M.

 12. scott_0

  Hopelijk komt er een mooi containerdorp met statushouders naast M. zijn huisje.

 13. M.

  Pa nog even een aanvulling alle witte pik.ies kan ik niet meer zien.

 14. Waarom zouden bedrijven dit doen?

  Goed recht bedrijven.

  Je gaat toch niet meer adverteren rondom doorgeschoten café praat.

  Talkshows die mensen tegen elkaar opzet.

 15. iemand

  Jensen heeft gewoon gelijk. 90% is het gewoon met Johan Derksen eens. Het zijn die kleine groep schreeuwers die de aandacht krijgen en dan lijkt het net of iedereen zo denkt. Durft te wedden dat iedereen VI hartstikke leuk vond en nu allemaal mee janken van hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet is.

 16. Bart

  @M Hij heeft wel gelijk. In heel veel dingen. Tot nu is uitgekomen wat hij in Maart al voorspeld had. Blijf maar lekker oogkleppen oplopen en online lekker de boel hitsen. Daar maak je de wereld echt niet beter mee hoor. Je zorgt juist niet voor verbinding. Wat waarschijnlijk ook je bedoeling is. Dat maakt het alleen nog maar triester wat je doet.

 17. Bart

  @iemand Helemaal juist!

 18. Ellen

  Voor de duidelijk: Gilette is een merknaam van P&G, dat is een Unilever XL
  Zonder Unilever en P&G valt 60% van de advertentie-inkomsten weg.

 19. Beth

  Jensen zegt wat niemand durft te zeggen. Engdelijk de waarheid die verdoezeld en gemuilkorft moet.

 20. Commerciële TV is voorbij

  In huidige vorm voorbij.
  Doordat het slecht gaat met zenders worden steeds meer de extremen opgezocht.

 21. Beth

  Akwasi is een boze gifnikkеr. Sorry. *kikker.

 22. Keta Minek

  reitsma denk je echt dat er adverteerders zouden betalen voor die Jensen onzin, ze willen gratis niet op dat Complot kanaal.

 23. Cor

  Als M nu eens fatsoenlijk Nederlands leert schrijven, wordt het misschien een stuk duidelijker. Want wat er nu wordt gebrouwen raakt kant noch wal.

 24. Ellen

  @iemand.

  Dat 90% van de bevolking achter de standpunten van Derksen staat is dus een hardnekkig misverstand.

  Je overschat hiermee de intelligentie en het gebrek aan kuddegedrag van de Nederlandse bevolking.

  Het is eerder 50/50

  Anders hadden de zittende politieke partijen niet elke keer zo’n goede uitslag.

 25. Likmnballen

  Wie betaald bepaald, en nou opdonderen!

 26. Unilever en PG trokken zich al terug bij RTL en Talpa

  Zal alleen maar worden versneld.
  Er valt niets meer op commerciële zenders te halen.
  Bagger, herhalingen en uitgemolken formats.
  Budgetten kunnen beter elders worden ingezet.

 27. Frost

  Dankzij Derksen is de kans dat zwarte piet verdwijnt nog groter geworden. Dus Derksen bedankt.

 28. Amunet

  Derksen is een sukkel hopelijk gaat VI helemaal kapot.

 29. De gewone man

  Door TV adverteerders heb jij ooit je baantje gekregen vriend. Denk maar niet dat jij ooit bij de publieke was aangenomen

 30. Gerda

  Ach ieder merk zijn eigen televisie zender, dan kunnen ze de inhoud zelf bepalen.
  Net als die voetballers die gerust in Rusland, Qatar en landen gaan voetballen waar homo,s, vrouwen en andersdenkenden vermoord of gemarteld worden. Zo hypocriet
  Zeg waar het op staat en verbindt er geen consequenties aan..

 31. jeff Hicnk

  @ Beth, zie je nou wel Beth, diep in jouw innerlijk heb je racistische neigingen in jou !!! En hoe ouder je wordt ( = conservatiever) je komt er niet meer van af! Zielig, grap of geen grap

 32. Ellen

  Sociale media en de multiculturele maatschappij hebben de meerderheid van de mensen niet gelukkiger gemaakt.

  Dat kan een observatie zijn.

 33. El Gato Volador

  Alsof het de 1e keer is dat adverteerders afhaken bij een programma. Als bedrijven geen zin hebben om geassocieerd te worden met Derksen z’n racistische en homo fobische uitspraken dan zijn ze vrij om dat te doen.

  Jensen heeft ook weer aandacht nodig blijkbaar.

 34. Youp

  Jensen heeft wederom helemaal gelijk.
  Die zakkenvullende kutbedrijven lopen wel weg bij de grapjes van Derksen maar blijven wel adverteren rond de extreem linkse indoctrinatie talkshow van M die op de schoot zitten bij Anifa en kopschop promotende beroepsklagers.

 35. man pan

  Wat een gezeur, adverteerders willen maar een ding, dat is hun spullen verkopen. Die zijn niet geïnteresseerd in gezeik en controverses.

 36. Captain Caveman

  Iemand beoordelen en aanvallen op uiterlijke zaken valt toch ook onder discriminatie/racisme? Volgens de regels? Want linkse reacties hier staan altijd en ovetalbol van verwensingen naar fatale ziektes, kommer en kwel, enz. Kortom ; onze schreeuwende wil wordt wet. Teken van onmacht en goede argumenten en doodsangst om verbaal ondergesneeuwd te raken. Kan al snel met die academische tekenles logica over precaire zaken die als feit wordt gepresenteerd door de meesmuilende media. JENSEN DOET HET PRIMA!!

 37. Guttegut

  Dit is een foto van 100 kg geleden toch?

 38. Anoniem

  Guttegut doet aan fatshaming en onderscheid op basis van uiterlijk!

  De racist!

 39. Huismaker

  Jensen trekt honderdduizenden kijkers per dag op YouTube/Jensen.nl
  Geheel gefinancierd door zijn kijkers. Dat hij zo’n steun heeft, wekt zoveel jaloezie op. Want “eigen meningen” dienen bepaald te worden, zoals in de DDR.

 40. Noortje

  Huismaker, ga breien. Of iets nuttigs doen.

 41. Huismaker

  @Noortje
  Goed idee. Maar ga eerst nog even naar het FvD Journaal kijken. Heerlijk: dat ik nu nog in een vrij land woon, voordat we ons geheel moten aansluiten aan het Grote Duits/EU Rijk, die beslissen hoe wij dienen te denken.

 42. Carrie On

  @Huismaker

  Ha ha! Moet toch fijn zijn als je ouderwets kan genieten van 1 brok propaganda! Gelukkig worden we als het aan de Grote Lavendelsnuiver Thierry ligt binnenkort onderdeel van het Russische Rijk, waar ech talle vrijheden beschikbaar zijn voor geestverwanten.

 43. Heilbert

  Hebben jullie het werknemersbestand van de Albert Heijn wel eens bekeken.
  Het merendeel van het personeel is jong en zeer divers.
  Ik snap Albert Heijn wel als ze met dat in hun achterhoofd zitten als ze de beslissing maken om niet meer rondom het hopeloos gedateerde VI willen adverteren.
  Al is dat misschien een beetje te optimistisch gedacht. Maar het zou ze sieren als ze de mening van hun personeel zouden aanvoelen en ik denk dat de meeste werknemers nou niet bepaald Derksen appreciëren.

 44. Huismaker

  O ja. En ik ben verbaasd over al die discriminatie hier ! Jong-Oud, Man-Vrouw, Zwart-Wit, Dik-Dun .. het mag in ons land geen enkele rol spelen. Het uiterlijk van iemand misbruiken is dus walgelijk.

 45. Huismaker

  @Carrie On
  Absoluut bekijk ik de propaganda. Kijk eens naar het volledige “interview” bij Radio1 (te zien op YouTube (10 minuten) tussen Weimans en Baudet. Ook de zien op YouTube bij FVD.
  Ik het zelfs helemaal uitgekeken.
  Bekijk het ook eens en kijk eens naar die duizenden reacties die er onder staan.

 46. WEST*

  Reclame maken op tv is prestige , er bij horen, Dat was laatst te horen bij BNR !
  Het zijn ijdeltuiten zo werd uitgelegd, Maakt ze geen reet uit hoeveel kijkers er kijken , want zelf op de kleinste zender zitten de grote bedrijven ! gezien worden, waar dan ook, daar gaat het om ! De toezegging die ze nu doen is eigen belang
  Hun merknamen staan weer gratis here and everywhere !

 47. Dikkie Dik

  Derksen heeft niks verkeerds gedaan en in mijn ogen gewoon een geinig opmerking gemaakt zoals we wel meer doen in het dagelijks leven.
  Op merkingen vindt niet iedereen altijd leuk, vooral de azijn zeikers!

 48. Henkie

  Doorlopen mensen,niks te beleven!

 49. Geertje

  Jensen heeft gelijk.

 50. Carrie On

  @Huismaker

  Had het interview al gehoord, nu ja, tot Baudet de benen nam. Goed, koeltjes gedaan door Simone Weimans. Was inderdaad het beluisteren waard. Baudet dacht dat hij er zendtijd voor politieke partijen van kon maken, en wilde z’n pamfletje gaan voordragen, maar dat liet de opvallend sterke Weimans niet gebeuren. Die vrouw verdient opslag!

 51. Bilfred

  Dankzij Jensen zijn er heel veel slaapkoppen wakker geworden. Jensen is de schapenfluisteraar.

 52. Matthijs

  M.
  zo 21 jun 2020 om 10:23

  Jouw reactie is werkelijk levensgevaarlijk!
  Het is als in de jaren 30: koop niet bij Joden.
  En we weten de gevolgen.

  Het is als met ouders die altijd hun kinderen straffen i.p.v. een goed gesprwk te voeren.
  Die kinderen worden de grootste etterzakkies in de maatschappij.

  In Nederland mag je slechte grappen maken.

  Jij denkt met het verbieden en te blijven roeptoeteren ‘racisme’ dat je hiermee de maatschappij dient.
  Dat doe je niet. Je loopt de democratie voor de voeten.

  Wanneer je het ergens niet mee eens bent dan kun je dat voorleggen aan de rechter.
  En anders zit er een knop op je TV.

  Zo simpel is het.

 53. Fleur

  Dat is natuurlijk een probleem, als jouw adverteerders grote bedrijven zijn die geen belasting willen betalen dan willen die niet dat de jouw nieuwsrubriek kritisch is over bezuinigingen of het beperken van het basispakket van de zorgverzekering.
  Laat staan dat ze berichten over conferenties achter gesloten deuren.

 54. Mike

  Gewoon niets meer kopen bij Albert Heijn en van Gilette… Kijken hoe snel ze bijdraaien…

 55. M.

  Mensen die een hekel hebben aan die lieve Zwarte Piet zijn racisten, met name als ze denken dat ZP een negroïde uiterlijk heeft. Zij zijn ook racistisch, omdat ze streven naar alleen blanke Pieten.
  Albert Heijn is hypocriet omdat ze tabak en alcohol verkopen in supermarkten. Als alcoholreclame wordt verboden, hebben de commerciële zenders 60 procent minder inkomsten en kunnen ze allemaal opgedoekt worden. Heerlijk, heldere homo sapiens sapiens.

 56. M. De echte!

  Bart
  zo 21 jun 2020 om 10:47

  Waar ik wil juist verbinden! Jullie zijn gewelddadig naar mij toen, nooit heb ik daar een punt van gemaakt. Zelfs de Europees Unie heeft zwart piet veroordeelt, het past niet meer in de huidig tijd, het is zwaar racistisch, ik wil alleen maar vrede. Mijn boodschap is liefde ten alle tijden LIEFDE!

 57. Peter Beense

  Ik wil John de Bever doodschoppen

 58. 010

  Je kan hier allemaal wel schamper over Jensen doen, maar hij heeft in het artikel wel het grootste gelijk van de wereld.

 59. Dirk

  En straks krijgen we protesten omdat ZP afgeschaft is, het discriminatie is om ZP te wissen.

  En Jensen is gewoon top satire.

 60. Sookie Stackhouse

  Normaliter zien we hier van iedereen de lelijkste foto die er te vinden is…..waarom geen plofkopfoto van Jensen???

 61. 😷Paulus

  😷Dikzak Jensen heeft gelijk, en de adverteerders ook. We leven inderdaad in een nieuwe tijdperk. Niemand heeft het recht om anderen te kleineren of te Discrimineren. Nederland is een racistische land.

 62. Els

  Ben ik wel met je eens Paulus. Schrikbarend ook wat je hier aan reacties leest. Sommigen getuigen van een verholen racisme, maar sommigen ook zijn schandalig grof en strafbaar. Snap niet dat deze site niet modereert als het over strafbare uitlatingen gaat. En dan beweren sommigen nog dat er geen probleem met racisme in Nederland bestaat!

  Als adverteerders bij doorlopend beledigen en kleineren afhaken, en als je ze geen invloed op de inhoud geven wil, kan je ook voor een ander model kiezen. Je kunt net als Netflix geld vragen en het zonder reclame doen.

 63. 😷Paulus

  😷@Els jij heb ook gelijk. Er zijn maar weinig rationeel denkend mensen in dit land. Mensen denken gemakshalve niet meer na. Het worden kudde dieren lijkt het. Deze kudde dieren houden van polarisatie. En sommige hier, hun brein zijn in verre staat aangetast door Corona. Niks aan te doen. Vandaar die uitschot hier.

 64. Lariekoek

  Er kijken 600.000 mensen naar VI. Is dat de meerderheid? Overigens is zwarte Piet racistisch. Het hulpje van Sinterklaas was rond 1860 net zo wit als Sinterklaas. Na de afschaffing van de slavernij werd het hulpje van Sinterklaas een zwart persoon met grote oorbellen en dikke lippen. Dat hadden de witte mensen, die tegen de afschaffing van de slavernij waren, bedacht.

 65. Patrick

  Wauw, wat ben jij een leugenaar. Jan Schenkman (die lid was van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, die zich hard maakte voor afschaffing van de slavernij) bracht in 1850 zijn boek “Sint Nikolaas en zijn knecht” uit, met daarin een ZWARTE Piet.

 66. Bart

  @M De echte Nee je wil niet verbinden maar de boel ophitsen anders zou je wel op eens andere manier reageren. Overigens zou het me een worst wezen wat voor kleur die pieten hebben hoor.

 67. Bart

  @Carrie On klets niet zo uit je nek! Simone Weimans is helemaal niet zo sterk als presentatrice. Gewoon normaal en niet bijzonder. Hier met Baudet liet ze in elk geval wat steken vallen. Ze wist duidelijk niet wat ze met de situatie aan moest. Zo’n interview is toch wel even wat anders dan een het Journaal voorlezen.

 68. Van Halen

  Zag hij er nog maar zo uit,dit scheelt zo’n 30 kilo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.