Peter R. de Vries: ‘Wilfred Genee is een farizeeër’

Peter R. de Vries begrijpt maar al te goed dat Johan Derksen en René van der Gijp helemaal klaar zijn met hun gespreksleider Wilfred Genee. Het is een huichelaar, een farizeeër. Dat heeft hij dinsdagavond aangegeven in Boulevard. Johan en René voelen zich genaaid, omdat Wilfred hen jarenlang de meest foute uitspraken ontlokte, maar zich in de veelbesproken racisme-VI ineens tegen hen keerde. “Ik vond het ook een wat ongemakkelijke uitzending“, zegt De Vries.

Het ongemak droop er van af, vindt hij. “Je kon merken dat ze met de handrem erop spraken. Van der Gijp had moeite om in zijn vertrouwde rol te komen.”

En dat komt voor een groot deel door Wilfred, denkt De Vries. “Het meest opvallend vond ik wel dat Wilfred Genee zich toch wel als een soort van farizeeër gedroeg. Hij heeft nooit een kans laten liggen om olie op het vuur te gooien als Johan Derksen met bepaalde retoriek kwam. Dan stookte hij dat altijd nog een beetje op en gisteren was hij ineens de vleesgeworden redelijkheid die Derksen tot kalmte moest manen.”

Een naaistreek van jewelste, vindt ook De Vries. “Ik kan me wel voorstellen dat Derksen zoiets had van: nu krijg ik even een mes in mijn rug van de persoon die me eigenlijk altijd heeft lopen opjutten en uitdagen.”

Gerard en Mick

Gerard Joling vindt ook dat Wilfred een naaistreek heeft geleverd: “Ik vind wel dat zijn collega Wilfred Genee hem echt een dolk in zijn rug heeft gedaan. Dat was zo ongelooflijk onsportief. Als Johan stopt is het programma ook afgelopen, kan ik je vertellen. Wilfred Genee gaat het programma niet in zijn eentje trekken.

Wil hij nog wel aanschuiven in VI? “Als ik wat te promoten heb zeker. Maar nu ik dit gezegd heb zal ik ook wel niet meer uitgenodigd worden, ha ha.

Telegraaf-journalist Mick van Wely liet ’s avonds in Beau een soortgelijk geluid horen. “Ik zou me ook behoorlijk genaaid voelen als er in een keer een heel ander soort toon aan tafel komt. Als je onder valse voorwendselen aan zo’n tafel gaat zitten, dan zou ik ook pislink worden.”

Je bent een team, ze hebben het jarenlang gedaan en als je daar dan verrast wordt aan tafel… Dan zou ik me ook flink genaaid voelen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen