Op1 deze zomer met twee nieuwe duo’s

De late talkshow Op1 gaat in juli en augustus terug van zeven naar vijf uitzendavonden per week. Er worden doordeweeks twee nieuwe duo’s gepresenteerd, één van de EO en één van de nieuwe deelnemende omroep VPRO. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Het gaat op dinsdag om het EO-duo Margje Fikse en Kefah Allush en op de nieuwe VPRO-vrijdag om Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen. Op de overige avonden blijven vertrouwde duo’s aan tafel zitten.

Nu BNNVARA de vrijdag kwijtraakt aan VPRO, gaat de linkse omroep zijn twee duo’s Willemijn Veenhoven & Erik Dijkstra en Sophie Hilbrand & Hugo Logtenberg afwisselen op maandag.

De presentatie van Op1 per dag:

  • Maandag: Willemijn Veenhoven & Erik Dijkstra of Sophie Hilbrand & Hugo Logtenberg (BNNVARA)
  • Dinsdag: Margje Fikse & Kefah Allush (EO)
  • Woensdag: Carrie ten Napel & Charles Groenhuijsen (Omroep MAX)
  • Donderdag: Welmoed Sijtsma & Sander Schimmelpenninck (WNL)
  • Vrijdag: Nadia Moussaid & Pieter van der Wielen (VPRO)

Al met al betekent het dat naast het tijdelijke duo Jeroen Pauw en Fidan Ekiz slechts één duo het veld moet ruimen: Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Zij keren na de zomer weer terug, meldt de NPO.

Tv-directeur Frans Klein van de NPO: “We hebben als publieke omroep met wisselende presentatieduo’s van verschillende omroepen voor een onbekende weg gekozen.”

Die nieuwe opzet is van meet af aan succesvol gebleken. Het publiek weet Op1 goed te vinden en ook de tijdelijke uitbreiding naar zaterdag en zondag in verband met de coronacrisis wordt gewaardeerd. Ook in juli en augustus blijft de NPO open met informerende, opiniërende en onderhoudende programma’s.

Foto: Geert Broertjes, NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen