Op1 deze zomer met twee nieuwe duo’s

Geplaatst op vr 05 jun 2020 om 10:05

De late talkshow Op1 gaat in juli en augustus terug van zeven naar vijf uitzendavonden per week. Er worden doordeweeks twee nieuwe duo’s gepresenteerd, één van de EO en één van de nieuwe deelnemende omroep VPRO. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Het gaat op dinsdag om het EO-duo Margje Fikse en Kefah Allush en op de nieuwe VPRO-vrijdag om Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen. Op de overige avonden blijven vertrouwde duo’s aan tafel zitten.

Nu BNNVARA de vrijdag kwijtraakt aan VPRO, gaat de linkse omroep zijn twee duo’s Willemijn Veenhoven & Erik Dijkstra en Sophie Hilbrand & Hugo Logtenberg afwisselen op maandag.

De presentatie van Op1 per dag:

 • Maandag: Willemijn Veenhoven & Erik Dijkstra of Sophie Hilbrand & Hugo Logtenberg (BNNVARA)
 • Dinsdag: Margje Fikse & Kefah Allush (EO)
 • Woensdag: Carrie ten Napel & Charles Groenhuijsen (Omroep MAX)
 • Donderdag: Welmoed Sijtsma & Sander Schimmelpenninck (WNL)
 • Vrijdag: Nadia Moussaid & Pieter van der Wielen (VPRO)

Al met al betekent het dat naast het tijdelijke duo Jeroen Pauw en Fidan Ekiz slechts één duo het veld moet ruimen: Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Zij keren na de zomer weer terug, meldt de NPO.

Tv-directeur Frans Klein van de NPO: “We hebben als publieke omroep met wisselende presentatieduo’s van verschillende omroepen voor een onbekende weg gekozen.”

Die nieuwe opzet is van meet af aan succesvol gebleken. Het publiek weet Op1 goed te vinden en ook de tijdelijke uitbreiding naar zaterdag en zondag in verband met de coronacrisis wordt gewaardeerd. Ook in juli en augustus blijft de NPO open met informerende, opiniërende en onderhoudende programma’s.

Foto: Geert Broertjes, NTR
46 Reacties op “Op1 deze zomer met twee nieuwe duo’s”


 1. BRK

  Ik snap niet waarom mensen maar naar deze stoelendans blijven kijken. Er wordt nu dus niet alleen per werkdag gewisseld, maar het verschilt nu dus ook nog wie er op maandag presenteert. Nog even en er zijn tien duo’s die elke week een andere dag met elkaar afwisselen. Dan is het overzicht helemaal kwijt.

 2. VPRO insider

  Zeg, zat van der wielen niet in de Mondo-haatclub? Better watch your back, Nadia!

 3. robb

  Tijs van den Brink was te verwachten hij wil de politiek in.

 4. L.

  Tja ik weet dat de kijkcijfers goed zijn, toch vind ik het als kijker nog steeds niet prettig, al die wisselende gezichten. En nu komen er weer nieuwe mensen bij.

 5. Albert Verlinken

  Pieter van der Wielen zal moeten wennen aan het gebrek aan tijd per onderwerp want op de radio doet hij zeer goede lange interviews. Groot talent!

 6. A. Tempelman

  Laat Willemijn en Erik maar bromfietsdocumentaires maken in den lande.

 7. Mieke

  Jammer Sophie maar 1x in de 2 weken , ik vind haar goed en scherp !

 8. Zomaar een persoon

  Giovanca keert na de zomer weer terug? Gaat ze presentatielessen nemen?

 9. Marco B.

  Wie is dat snoepje op de foto? Ze is van harte welkom in het penthouse in Alkmaar om zich te laten fêteren door ondergetekende.

 10. KlimaatOptimist

  Luister bijna elke avond naar Pieter en hij doet het echt super op de radio.. Hoop dat ie het ook op de tv kan overbrengen..
  Over Nadia hoef je je geen zorgen te maken want die vrouw zou eigenlijk elke avond op tv moeten.. Misschien zodra het beter gaat met haar vriend kan en wil ze het elke avond doen.. Nadia zou ook de plek van Matthijs kunnen overnemen..

  Of om de week met iemand anders, een Humberto tan bijvoorbeeld.. Ene week Humberto, andere week Nadia..
  Ik weet, hier op Mediacourant zitten veel Tan-haters, maar niemand kan ontkennen dat zijn eerste jaren bij late night gewoon goed waren dus ik zou zeggen, geef hem nog een kans op de plek van Matthijs.. Hij is allround, weet van alles wel wat, iets wat die heks Margriet niet heeft..

 11. KlimaatOptimist

  Ongelofelijk MC !!!!
  Waarom houden jullie het nu nou ALWEER vast!!!!!
  Wat een gare site zijn jullie geworden, ongelofelijk..

 12. Greet

  welmoed en Giovanca en Willemijn mogen van mij een meidengroep beginnen.De maniertjes hebben ze al, hoofd schuin, intensief kijken, veel met handen bewegen.Vorm met de rest nieuwe duo’s en zet er een paar stevige dames bij.

 13. X

  @robb: Tijs keert na de zomer weer terug wordt vermeld.
  Helaas wel met Giovanca.
  Het WNL duo mag wat mij betreft ook wel vervangen worden of iig Sander.

 14. Peter

  Jammer dat ze stoppen in het weekend. Ik vond het heerlijk om zondagavond naar een talkshow te kijken met Jeroen. Lekker scherp.

 15. Sender

  Margje, Pieter, Nadia, Kefah…zijn goede programmamakers. Op een plek als Op1 vergt wel iets anders. Maar wacht het graag af, ze zijn allen zeer innemend en goed programmamaker.
  Maar bij Op1 zal er meer en anders op je worden gelet. En dat is misschien maar goed gezien wat er de afgelopen tijd met het programma gebeurde. De omroepen maakten van het programma Op1 al snel Ab1 en liet maar een keer kant van het verhaal horen.
  Herkansing dan maar.

 16. Hanna

  Laat alsjeblieft Giovanca weg. Aardige vrouw misschien maar absoluut ongeschikt. Kefah Allush fantastische keuze. Of Bert, die is geweldig. Giovanca echter is een totale ramp.
  Bert van het familiediner de super. Kom op EO jullie hebben betere in huis.

 17. Cees

  De divibokaal is al weer geregeld.

 18. Angeltje

  Van mij mag dat k*t programma helemaal voor goed verdwijnen…blehhh!!!

 19. X

  @Klimaatoptimist: Alsnog geplaatst zie ik maar je hebt gelijk, de meest ranzige scheldpartijen worden zonder kritiek geplaatst.
  Onbegrijpelijk.

 20. Ron

  Het valt of staat met de gasten en items en als al die usual suspects die er nu ook al vaak zitten, in de zomer ook maar blijven aanschuiven blijft het een rustige late avond, dan zal ik niet kijken…

 21. Elmar Mol

  Eindelijk het grootste talent op de tv.
  Margje Fikse Van harte gefeliciteerd.

 22. Loerebul

  Een weer een excuusmigrant op de treurbuis. Kotsmisselijk word ik ervan.

 23. KlimaatOptimist

  @ X

  Jaa als ik zie wat hier soms gezegd wordt..
  Kijk we leven hier in een vrij land en hoe erg ook, persoonlijk stoor ik me er niet aan, maar waarom ze dan soms berichten vastzetten als ik er een link in zet of gewoon zoals hierboven een normaal bericht plaats, blijft mij een raadsel..
  Ze zouden veel eerder kunnen zien of het een ontoelaatbaar bericht is ja of de nee..

 24. John

  Angeltje,

  Je hoeft niet te kijken ’t mag. als jou ’t niet
  bevalt kijk je toch niet i.p.v. te schelden, teken
  van onmacht.

 25. PIPPA

  Dinsdag: Margje Fikse & Kefah Allush: Toppers
  Vrijdag: Nadia Moussaid & Pieter van der Wielen

  NPO gaat wederom voor kwaliteit

 26. Sender

  Cees
  vr 05 jun 2020 om 10:49,

  Ik lees en begrijp wat je bedoelt te zeggen ( al behoort Margje en Pieter daar niet toe) maar ik vind het wel iets anders dan een ‘Suikerfeest’ programma zoals laatst op prime time.
  Programma’s als genoemd wil de NPO dan ook in het uitzendschema plaatsen om ook andere groepen tevreden te stellen en aan zich te laten binden.
  Weliswaar vangt de schotel buiten hun huis al zelden het signaal van de NPO op maar dat terzijde.
  Maar kwaliteit en inhoud is bij een programma als Op1 van belang. En als Nadia en Kefah dat kunnen doen is dat goed en iets anders als bijvoorbeeld bij het voor buhne Suikerfeest format.
  Nadia heeft zich daar al ruimschoots in bewezen tijdens afwezigheid van een zwangere Jinek.

  Maar het programma moet wel ( zoals Ron aangeeft) gelijk stukje mee veranderen. Niet steeds dezelfde gasten, geen grafrede programma maar hoe helpen we Nederland en economie weer op stoom en….nodig ook mensen uit die kritische geluiden laten horen die niet altijd stroken met het beld van de omroep of redactie. Dan heb je ballen.
  Anders blijft het hetzelfde, slaapverwekkend en irritant.
  Iemands ‘gelijk’is niet automatich HET GELIJK. Misschien zou er een jonge versie van Marcel van Dam moeten terugkeren die op zoek gaat naar de achterkant van het gelijk op zoek gaat en maar blijft doorvragen, en daarin zeer kritisch is.

 27. Sender

  Beld=beeld.

 28. teuntje

  Heerlijk opdonderen met die Giovanca eindelijk gerechtigheid wat een kneus zeg kreeg ze daar nog geld ook voor met die schoolkrant interviews

 29. MediaPrak

  Kefah Allush maakt al mooie interviews met ‘De Kist’ dus ik ben benieuwd.

 30. Boris

  Bizar dat Sander en Welmoed niet de hele week hebben gekregen.

 31. Adrian

  OP1 is gewoon een narig en slaapverwekkend programma.

 32. Waarom stopt Beau en gaat Op1 gewoon door

  Nieuwsurgentie bij RTL 0%.

  In plaats van door te gaan en verder op en uit te bouwen stopt de talkshow tot september.

  Hoe serieus neem je de kijker nog (en jezelf als zender)

 33. René Froger

  Hebben jullie mij nog gezien gisteren bij Beau?

  Ik heb het ff terug gekeken vanmorgen, vlak na de uitzending was ik al vergeten, wat ik had gezegd.

  Jezus, wat kan ik dom lullen met die dikke harses van mij!!

  Natas, hoe laat gaan we eten vanavond?

 34. Ad

  Kan iemand mij vertellen waarom BNNVARA na de zomer WEER naar twee avonden gaat (zie NOS)? Waar blijven AVROTROS of KRONCRV?

 35. Johan

  Waarom worden Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck niet ingeruild. Die twee zijn niet om aan te horen en aan te zien met het ingestudeerde maniertjes.

 36. robert

  Wat een krankzinnige NPO oplossing om ook nog op maandag twee duo’s te wisselen. Wie verzint zoiets? Kan er dan nooit eens iets op een volwassen normale manier opgelost worden dan weer op deze manier de interne vuile was buiten te hangen?

 37. Snake Charmer

  @11:14

  En dan durven mensen nog te beweren dat er geen racisme in Nederland is.

 38. Ruoga

  @BRK

  Onbegrijpelijk inderdaad. Dé reden dat ik vrijwel nooit kijk. Ik heb mss 2 of 3 afleveringen gezien, maar dat kan met de komst van Nadia Moussaid wel veranderen. Maar dan alleen op de vrijdag dus.

 39. 💭

  Een luchtig programma als OP1 is niks voor Pieter van der Wielen.

 40. Annoniemus

  Ik hoorde dat het logo van M vervangen word door een Z , en gepresenteerd door een spreekstalmeesteres met een gestreept jasje aan , en raar kapsel !

 41. snoezigkleinhertje

  Slechter dan die andere is onmogelijk tenzij je Margriet van der Linden er neer zet.

 42. HBaz

  ….gaat de linkse omroep…. Waarom moet dat er bij staan? Dat weten we nog niet soms?

 43. Bollie

  @HBaz
  Dat is in de hoop dat mensen erop aanslaan.

 44. PeeWeeJee

  Heeft de NOS dit wel overlegt met activisten-burgemeester Halsema om zo maar Giovanca Ostiana van de klus te halen. Een duidelijker signaal van racisme en discriminatie kun je toch niet voorgeschoteld krijgen! Daar is die NOS nog niet klaar mee!

 45. Maria

  Journalisten zullen moeten graven en zichzelf bewijzen, want veel mensen hebben weinig vertrouwen in de media.

 46. Rene

  Giovanca en Sophie weglaten dat heeft geen enkel journalistiek gehalte, geen niveau.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.