Najib Amhali: ‘PVV-stemmers vinden mij anders’

Najib Amhali wekt ondanks zijn Marokkaanse achtergrond weinig weerstand op bij stemmers op rechtse partijen als PVV. Zij laten vaak weten hem anders te vinden dan de rest. Dat geeft de cabaretier aan in de VARAgids. Amhali heeft geen moeite met PVV-stemmers in zijn publiek. “Mijn zalen zijn voor 80 procent wit, dat heeft te maken met reserveren. Hollanders doen dat, Marokkanen of Surinamers bedenken een week van tevoren dat ze willen gaan – ja, dan is het uitverkocht.”

Er zitten mensen bij met uiteenlopende politieke voorkeuren. “Van hoog- tot laagopgeleid en van PVV’ers tot hoofddoekdragende moslima’s.”

Op de vraag waarom een PVV’er naar zijn shows komt, antwoordt Amhali: “Zij zeggen altijd tegen me: jij bent anders. Ik vraag dan: hoezo anders? Het komt toch door angst, daarom stemmen ze PVV. De enige Marokkanen die ze kennen, zien ze bij Opsporing verzocht.”

Je hebt trouwens ook Marokkanen die op de PVV stemmen. Die zijn het helemaal zat: ik doe zo mijn best en dan verpesten een paar mocro’s het voor ons allemaal.”

Het Volkskrant-interview met Najib Amhali kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen