Netflix naar Amsterdam voor original over sekslijnen

Na Ares, de eerste Nederlandse Netflix-original, komt de videodienst nu met nóg een eigen serie van Hollandse bodem: Dirty Lines. De serie speelt zich af in hoofdstad Amsterdam. Dat heeft producent Fiction Valley, bekend van Mocro Maffia (Videoland), laten weten. Dirty Lines is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig en gaat over de opkomst van de telefoonsekslijnen eind jaren tachtig. Het verhaal wordt geschreven door Pieter Bart Korthuis van Penoza.

De serie vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet Frank zijn kans schoon als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen.

Met hulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het eerste telecom-seks bedrijf van Europa. Wat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, ontwikkelt zich in razend tempo tot een miljoenenindustrie.

Tesha Crawford, baas van de Netflix-originals in Noord-Europa, zegt: “We zijn verheugd om een verrassend verhaal te vertellen dat welbekende elementen uit de geschiedenis van Amsterdam combineert, maar wordt belicht vanuit een invalshoek die nieuw is voor velen.”

Korthuis vindt het geweldig om met Netflix samen te werken. “De opkomst van het snelle geld en het clubleven in Amsterdam, en de schaduwkanten daarvan, bieden de ideale arena om een spannende serie te maken over begrippen als seksualiteit en macht. Het vertrouwen dat we daarbij van Netflix krijgen, is heel bijzonder om mee te maken.

En Annemieke van Vliet van Fiction Valley zegt: “Dat Fiction Valley het vertrouwen krijgt van Netflix om Dirty Lines te mogen produceren, vind ik een eer. Ik heb de afgelopen periode ervaren hoe het is om met hen te mogen samenwerken en heb veel bewondering voor de drive en de professionaliteit waarmee zij in deze tijd constructief haar blik op de toekomst houdt. Ik verheug me dan ook enorm op onze samenwerking.

Foto: Netflix

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen