Coen Swijnenberg: ‘VI kan niet zonder Wilfred Genee’

Geplaatst op vr 26 jun 2020 om 11:45

Het is een misvatting dat Veronica Inside makkelijk verder zou kunnen zonder Wilfred Genee, zoals nu her en der wordt gesuggereerd. Dat zegt Coen Swijnenberg, de middagspits-dj van Radio 538, op Twitter. Coen is het ermee eens dat Wilfred zijn collega’s flink aan het backstabben was, maar wijst erop dat iedereen weleens fouten maakt. Hij zat als gespreksleider ook in een lastige positie, zegt hij. “Wilfred zat maandag in de knel met zijn rol aan tafel en daarbij heeft hij fouten gemaakt.

Johan Derksen en René van der Gijp moeten met de hand over het hart strijken, vindt Coen. “Ik begrijp dat de mannen teleurgesteld in hem zijn, maar ik hoop dat ze zich boven een koud pilsje (Gijp) en een stevige sigaar (Derksen) beseffen dat hoe irritant en pedant Wilfred ook kan zijn, hij van grote waarde is voor Veronica Inside.

Wilfred is door Johan vaak de beste presentator van Nederland genoemd. “Door hem zijn Derksen en Gijp uitgegroeid tot de sterren van de show. Dat Wilfred wel even ingewisseld kan worden en VI dan weer verder kan gaan waar het was gebleven is echt een misverstand.

Volgens Angela de Jong is Wytse van der Goot in beeld om VI over te nemen, maar dat ziet Coen niet zitten. “Wilfred heeft zoveel ervaring met deze mannen en weet aan de juiste touwtjes te trekken om de vaart in de show te houden, uitspraken te ontlokken en waar nodig tegengas te geven.

“Dit was een misstap, maar ik hoop niet een fatale. Zou doodzonde zijn.”

Foto: Radio 538
57 Reacties op “Coen Swijnenberg: ‘VI kan niet zonder Wilfred Genee’”


 1. Arie Boomsma

  Mee eens.

 2. jan

  ahhhh coen heeft ook een mening

 3. Herman Hoogsteder

  Onzin verhaal.Er zijn legio mensen die Wilfred kunnen vervagen en het ook nog beter zouden doen.Wilfred is een gemiddeld verslaggevertje.

 4. Otto

  Onzin. Het is ook gebleken dat de radio kan zonder Coen.

 5. Japie

  Natuurlijk kan zo’n programma zonder die drie. Gewoon, een programma met die naam en MET mensen uit de voetbalwereld en over voetbal. Is denkbaar hoor.
  Derksen kan dan in een ander programma retro-TV gaan maken. Over dingen die ooit acceptabel en mooi gevonden werden. Gijp kan terecht in een kinderprogramma waarin mopjes verteld worden.

 6. Herman Hoogsteder

  Onzin verhaal.Er zijn legio mensen die Wilfred kunnen vervangen en het ook nog beter zouden doen.Wilfred is een gemiddeld verslaggevertje.

 7. O

  Gelukkig kunnen we wel zonder deze onbenul .

 8. Du Nord

  Ben ik met hem eens, klopt helemaal.

 9. ZeerNetteDame

  Ha, daar hebben we dat heldere licht ook weer. De dodo van de radio.

 10. demoedrvancheyenna

  ken me geen kutjeknor schele wat deze mogool praat

 11. Lies

  ahhhh 11.47 Jan l.l heeft ook wat te zeggen.

 12. Siem

  Genee kan zeker zonder rat Gijpje verder.

  Zonder aangever Genee heeft ratje net zo als maandag geen stof. Daarna natuurlijk genoeg stof tegen de roddelmedia

 13. Pim

  Persoonlijk zou ik als ik Galjaard was Wendy naar voren schuiven als vervanger van Genee… Topshow…

 14. Frank Dale

  Kan ook prima zonder Gijp, die de teamgenoot zelfs in de NSB plaatste. Te gek gewoon. En laten we eerlijk zijn, Derksen is te oud en zorgt altijd voor controverse over niet-voetbalzaken. Ik wil gewoon een goed programma over voetbal en geen cultuurstrijd.

 15. Jodan Herksen

  Ik zeg zet Jan-Roos er dan weg.

 16. Japie

  Haha, Jan Roos. Wat een mop. Jan Roos is overal mislukt!

 17. Richard

  Bedoelen jullie veroordeeld crimineel die zijn handjes niet thuis kan houden van kinderen die hij mishandelt, Jan Roos?

 18. Japie

  Ja, ik vrees dat Jodan Herksen die midvoor va FC De Mishandelaars bedoelde. Mislukt als vrijwel alles. Veroordeeld voor het uitdelen van klappen.

 19. kkk

  Die van de Gijp heeft nooit een weerwoord tegen Derksen,. Bij veel van de uitzendingen van de VI heb ik van Gijp nooit Derksen zien corrigeren.Hij is altijd bang voor hem, want uiteindelijk draait heel die VI om Derksen.

 20. rene

  Coen heeft gelijk. Hij verwoordt het precies.

 21. Ron

  Coen is niet helemaal objectief in deze. Ze zitten bij dezelfde Talpa radio groep en ze zullen elkaar wel eens tegen komen in de ‘wandelgangen’ daar. Dan kun je niet gaan beweren dat een andere presentator, of Wytse of iemand anders dat ook mag gaan worden, niet gaat aan slaan. Ik verwacht echt wel van Derksen en Gijp dat dit best wel goed kan komen. Ze zullen misschien even audities moeten doen welke presenatator het beste bij de heren past net zoals ze dit bij Op1 en bij de opvolger van DWDD doen.

 22. anoniem

  dag

  de nieuwe bed genoot van wilfred

 23. 🐝 Ingrid

  Er is ook iets vreemds aan de hand. Genee krijgt nu de schuld van alles,maar blijkbaar was er voor de uitzending al veel besproken hoe er met de situatie om moest worden gegaan. Krijg ook het gevoel dat op slinkse wijze Johan en René
  Genee aan het dumpen zijn!
  Er is meer aan de hand dan dat wij denken en is het moeilijk om de schuld bij één persoon te leggen.
  Inkoppen gaat heel snel…. ;)

 24. raam

  he he

  he he

  he he

  eindelijk heeft nederland het door!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  dit is acteren op hooooooooooooooooooooooog nivooooooooooooooooo!

  ze willen meer geld van john de mol………………………………

 25. Ron

  Dat zal allemaal best maar Gijp en Derksen laat je niet de mond snoeren. En dan mag dat misschien besproken zijn in dat lange gesprek voordat ze naar buiten liepen, maar zo zitten de heren niet elkaar. Dat weet Genee toch ook, beetje naïef om te denken dat ze hun mond zouden houden. Overigens zit het de heren zo hoog dat dit onontkoombaar was. Zo gaat dat bij hoog zittende emoties. Compliment aan de verslaggevers van Powned en Boulevard dat ze door bleven vragen.

 26. Kuis

  Ze kunnen Hans Teeuwen proberen als presentator.
  Eens kijken hoe snel ze dan ruzie hebben.

 27. Cornelis

  Gaat niet lukken. De enige die net zo kan zuigen als Wilfred is Rob Kamphuis alleen heeft deze net iets meer fatsoen.

 28. man pan

  Nathan Rutjes als presentator .. programma kan wel wat positieve vibes krijgen.

 29. Henk

  @Ingrid: Hee liefie, je hebt alweer gelijk. Het zijn die Gijp en Derksen die een vuil spel spelen!

 30. Linde

  @ingrid

  Heb je wel eens gekeken? Dan weet je ook dat andere gasten nooit aan tafel zaten en nu ineens wel. Daar hebben Derksen en Gijp moeite mee, onder andere

 31. Japie

  Dan vergis je je, Linde. Bas Nijhuis en andere gasten zaten er gewoon aan de grote tafel.

 32. Jelle

  Geloofwaardigheid is weg door Genee! Ik kijk nooit weer als ze nu weer scheinheilig met zijn 3en gaan zitten!

 33. Anti-racist

  Coen haalt de twee namen door elkaar. Hij bedoelt: Genee kan niet zonder VI.

 34. StefanV

  Coen heeft gewoon gelijk.

 35. Fred (bleekscheet)

  Is er dan godverdomme niemand die wat meer geld heeft dan ik en die zwarte voor zijn opruiende woorden en bedreigingen voor de rechter sleept.
  Schei toch ’n keer uit met dat zeiken over VI (komt zeker goed).
  Die zwarte kwast heeft er persoonlijk voor gezorgd dat ik over zwarte… bruine…. blanke…. rooie… (die dergelijke bedreigingen uitschreeuwen) een bloedhekel ben gaan krijgen…. maar dan ook echt een bloedhekel.

 36. P de Groot

  @Fred (bleekscheet)

  Welee, Fred, je was vast en zeker als een onversneden racist. Iemand die mensen die er een beetje anders uitzien ook over één kam scheert. Komt er nu gewoon nog eens dubbel en dwars uit.

 37. Dokter Tinus

  Valentijn Driessen op de plaats van Genee .

 38. Japie

  Valentijn Driessen is slappe hap.

 39. Beau ter Ham

  Puber radio heeft ook een mening.

 40. arjo

  Van mij mag Ebru Umar of Hans Teeuwen Genee vervangen.
  Maar er zijn er nog wel meer.

 41. Ronaldz

  Berichten over Veronica Inside blijven maar binnenkomen. Dit geeft toch aan dat de werkelijke kijkcijfers veel hoger zijn dan het met die kastjes worden gerapporteerd. Heel Nederland lijkt naar te kijken, van vriend, vijand tot aan politici.
  De leukste tv-programma van Nederland moet blijven en gewoon met hetzelfde team.
  Derksen lijkt weer rustig te zijn geworden zoals je ziet in de interviews, nog wel woest op Genee. Gijp, die altijd doet lijken, dat hij nergens druk over maakt, laat toch zien dat hij dat toch wel doet. En terecht dat hij kiest voor Johan.
  Wilfred slaapt heel slecht als we de beelden mogen zien tijdens zijn radioprogramma’s. Hij moet zijn trots laten vallen en niet meer blijven hameren over de afspraken die hij met hun had gemaakt. Je pist niet in het pot waar jij uit eet. Johan is en blijft een heel eerlijke en oprechte man, hij is Veronica Inside. Hij zaagt iedereen door maar Nederland lijkt toch heel erg van hem te houden. Ik ook!

 42. Bob

  Volgend seizoen gaan ze vrolijk verder. Het zal me niet verbazen dat er nu toneel wordt gespeeld, aangezien er tijdens hun schnabbel in Dordrecht niets aan de hand leek te zijn.

  Mocht het toneel zijn en dat uitkomen, dan denk ik wel dat een deel van de kijkers daar blijvend moeite mee heeft en wellicht wel afhaakt.

 43. xandertje

  Coen en Sander kan wel zonder Coen. Coen zet de plaat aan (volgens mij doet hij dat zelfs nog niet eens) en Sander doet de content, de grappen.

 44. Bart

  Onzin, Genee is een toppresentator, maar het gaat om de gasten. Genee heeft een oortje in krijgt te horen welke onderwerpen er moeten worden aangesneden. Beetje prikken etc….In het verleden heeft Barbara Barend zelfs bewezen het te kunnen. Je bent aangever, Gijp en Derksen zijn de kenners en die lullen wel. Net zoals Studio Voetbal, gewoon een normale presentator die het draaiboek hanteert. De gasten uit de tent lokken, gaat nu een dingetje worden. Daar trappen ze nooit meer in. Veel te bang geworden in dit trieste land.

 45. RaymondVL

  Als ik zou moeten kiezen tussen Wilfred Genee en die puberale grappenmaker Coen Swijnenberg dan toch Genee.

 46. Jaap Aap

  Nee Bart, dat kan die heks niet. Dat die maar met haar verlepte kop van tv blijft..

  Iedereen kan die bloedzuiger van een Genee vervangen zonder het slechter te doen. Walgelijk figuur 2.0. Triest van die kaart overigens, gaat weer eens over de grens.

 47. MolTalk

  Na zo’n uitspraak maar snel je bed weer in, Coen!

 48. Arie

  Ik ben het volledig eens met Coen. Genee stelt goede vragen, vraagt ook door daar waar dat moet, kan prikken en zo nodig ook zuigen.
  Dit heeft VI ook nodig.
  Andere talkshows ook trouwens, maar daar wordt vaak niet of alleen selectief doorgevraagd omdat men ook een volgende uitzending weer een minister aan tafel wil hebben. Woordvoerders stellen al eisen aan de medegasten, men wil niet met een medegast aan talfel zitten die ook kritisch of een andere opvatting heeft.

 49. Bart

  Helemaal met Coen eens!

 50. Zucht

  Pfff, nog steeds dat gezeik over die nepruzie?

 51. Showsjaak

  Coen moet nodig weer een half jaartje naar huis , hij praat namelijk poep !

 52. zorro

  Niemand is onmisbaar ook Genee niet misschien knapt dat programma er wel van op als er een ander persoon plaatsneemt.

 53. Mr. Theo

  Team Derken! Genee kan gemist worden als kiespijn. VI draait zeker niet om hem. Vervangen door iemand die goedkeuring heeft van Team Derksen. Weet zeker dat 95% van Nederland achter Team Derksen staat.

 54. hendrik

  Coen Swijnenberg: ‘VI kan niet zonder Wilfred Genee’ ….. HAHAHA Coen heb je aandelen bij Genee’ ..foei toch

 55. iemand

  Iedereen is vervangbaar is altijd al geweest op werk of wat dan ook.

 56. Peter van der Plas

  Zonder Coen ging de puber show op de radio ook gewoon door.

 57. Dave

  Coen en Sander kunnen trouwen wel zonder Coen, dat hebben ze bij Talpa ook gemerkt. Coen nog niet, maar komt wel. Dennis zit er niet voor niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.