Natacha Harlequin wil eigen talkshow op televisie

Natacha Harlequin, die is overladen met complimenten na haar optreden in de racismespecial van Veronica Inside, zou graag een eigen talkshow hebben op televisie. Dat zegt de advocate in gesprek met De Telegraaf. Natacha ziet zoiets wel zitten. “Misschien ben ik wel geschikt als talkshowhost. Ik denk het wel. Dat zeggen mensen ook tegen mij: ik kan iets heel direct zeggen zonder dat mensen boos worden. Dus als ze bij de tv een goed voorstel hebben, moeten ze me maar bellen.

Ze was al te zien in Ladies Night, maar zal na Veronica Inside vast vaker gevraagd worden als talkshowgast. Ze heeft er naar eigen zeggen ook geen moeite mee als talkshowredacties haar vragen puur omdat ze vrouw is of zwart.

Natacha: “Ik vind het prima als mensen uitspreken dat ze mij vragen voor een talkshow omdat ik expertise heb én een vrouw van kleur ben. Daar heb ik helemaal geen problemen mee.

Ooit belde ze op eigen initiatief de redactie van Jeroen Pauw. “Jullie willen meer diversiteit in jullie show? Nou, hier ben ik. Kennelijk stond ik niet op hun netvlies. Eerlijk gezegd was ik er ook helemaal niet mee bezig. Het is dat ons kind zei: bestaan er wel zwarte mensen in Hilversum? Toen moest ik inderdaad even nadenken.

Onze zoon kreeg ooit te horen: ’Je huidskleur lijkt op poep’ en meer van dat soort opmerkingen. Dat zette me aan het denken. De generatie die er nu aankomt is vooral een gemixte generatie, die moet zichzelf ook kunnen terugzien in de media.

Foto: Veronica

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen