Na Arie draait ook Sander Schimmelpenninck in VI-debat

Na Arie Boomsma draait ook Quote- en Op1-ster Sander Schimmelpenninck in het debat rondom Veronica Inside. Hij hoopt dat de mannen van VI nog lang door mogen met hun programma. Dat geeft hij aan op Twitter. Sander genoot er vorige week nog openlijk van toen Oranje een boycot aankondigde tegen VI. “De reacties bewijzen, zoals vaker, de noodzaak van het bestrijden van de luidruchtige domheid van bejaard en tokkie Nederland“, liet hij neerbuigend weten.

De boycot namens Oranje steunde Sander van harte. “Hup Virgil Van Dijk“, riep de presentator van omroep WNL.

Sander had vorige week ook niet zo’n moeite met de hypocriete adverteerdersboycot van VI. “Ik ben ook niet voor adverteerdersboycotten, maar als je zwarte spelers constant beledigd, moet je hier niet van staan te kijken“, merkte hij op.

Nu, daags na de racismespecial van VI, denkt Sander Schimmelpenninck er ineens heel anders over. “Ik vond Veronica Inside eigenlijk hartstikke goed omgaan met de ophef, door de show op deze manier in te richten. En Harlequin was een ontdekking. Verder heb ik niks met adverteerdersbellen en hoop ik dat Johan en de rest nog lang mogen zeiken over mijn presentatiekunsten.”

Daarop merkt iemand kritisch op: “Drie dagen geleden was het nog ‘Hup Virgil’ en heb je de achterban van Johan als ’tokkies’ weggezet. Erg consistent ben je niet he? Maakt je bijzonder ongeloofwaardig en daarmee niet minder huichelachtig dan Genee.

Kritiek duldt Sander echter niet. Mensen die hem kritisch benaderen beschuldigt hij er steevast van een Tokkie te zijn of op Forum voor Democratie te stemmen. “Ik ben juist heel consistent, probleem is dat domme mensen als jij uitsluitend in kampen denken“, antwoordt hij denigrerend.

Sander: “Je kan heel goed begrijpen dat die internationals er klaar mee zijn én een hekel hebben aan NSB-erig adverteerdersbellen om iemand monddood te maken. Lastig hè, zelf nadenken? En voor wie zich met de lange witte teentjes aangesproken voelt door het woord tokkie: wie de schoen past, trekke hem aan.”

De houding van Sander wekt wel vaker ergernis op. Er is ook verbazing over het feit dat hij de doelgroep van zijn eigen WNL zo vaak beledigt. ‘Waarom heeft vrolijk rechts WNL een linkse activist als presentator?’, vraagt weekblad Elsevier zich af.

Ook daar is Sander niet van gediend: “Haha, kritiek op het eng-rechts van FvD maakt mij volgens de bedplassers van Elsevier een ‘linkse activist’. Het is droef, van instituut naar hitsende Baudetbode.

Lees ook: Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (vanochtend)

Foto: VPRO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen