Na jaren in A’dam: Hart van Nederland nu provincialer

Het nieuwsprogramma van SBS 6, Hart van Nederland, wordt met de verhuizing van de studio van Amsterdam naar Hilversum minder randstedelijk en meer provinciaal. Dat laat hoofdredacteur Marc Veeningen weten. Hart kwam gisteren voor het eerst vanuit de nieuwe studio. “Jarenlang begonnen onze uitzendingen met de aankondiging ‘rechtstreeks vanuit onze hoofdstad’. Daar zijn we al eerder mee gestopt, omdat Hart van Nederland nou juist het nieuws uit heel Nederland laat zien.

Het nieuwsprogramma keert Amsterdam en zijn grachtengordel de rug toe. “In de nieuwe vormgeving zijn om die reden niet alleen de skylines van Rotterdam en Den Haag verwerkt, maar ook de Oosterscheldekering en het Groningse Bourtange. Die plaatjes zullen regelmatig wisselen.

Veeningen is blij met het nieuwe decor van Hart van Nederland. “Het nieuwe decor is het gevolg van de verhuizing van de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws naar Hilversum. We hebben deze gelegenheid meteen gebruikt om het decor wat beter te laten aansluiten bij de identiteit van Hart van Nederland.

Het Hart-decor is nu iets warmer. “Felblauwe en witte elementen zijn vervangen door warmere kleuren en materialen, die meer benadrukken dat Hart van Nederland dichtbij de mensen staat.

Ook nieuw is dat beelden van het Nederlandse nieuws in Hart van Nederland niet alleen te zien zijn in de reportages, maar ook als de presentatoren de reportages aankondigen.

Lees ook: Shownieuws-sterren lyrisch over gloednieuw decor (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen