Memphis Depay bij Beau: ‘Ik zag Femke op de Dam!’

Geplaatst op do 04 jun 2020 om 8:00

Memphis Depay was maandag één van de BN’ers die samen met duizenden mensen op de Dam stonden te protesteren tegen racisme. Hij trof op een gegeven moment ook de in opspraak geraakte burgemeester Femke Halsema. Dat vertelde hij woensdagavond in Beau. Halsema ligt onder vuur omdat ze het protest door liet gaan, maar ook omdat ze er zelf aanwezig was zónder mondkapje. “Ik heb de burgemeester van Amsterdam ook gezien op de Dam. Toevallig liep ze 1,5 meter naast me.”

Depay vond het protest heel erg indrukwekkend. “Ik heb het gevoeld, ervaren en ik voelde het gewoon in mijn hart om daar te zijn. Omdat ik zie wat er in de wereld gebeurt en wat er in Nederland gebeurt.”

De voetballer heeft zelf ook last van racisme. “Ik ervaar het sinds ik klein ben en ik heb heel veel vrienden in Amerika. Ik bel ze bijna elke dag, van: ‘Stay safe.’”

Hij heeft goede hoop dat er nu echt wat gaat veranderen. “Wat ik nu zie, ook op de beelden: er komen allerlei soorten kleuren samen voor ons, voor black lives. Ik vond het mijn plicht om daar te gaan staan.”

Er wordt altijd maar gezegd dat ik een voorbeeldfunctie heb, maar ik heb ook een gevoel en ik heb in mijn leven altijd met pijnlijke dingen moeten dealen.”

Foto: RTL
64 Reacties op “Memphis Depay bij Beau: ‘Ik zag Femke op de Dam!’”


 1. ome H

  Maakt ie zich ook druk om de tweederangs burgers in Dubai?

 2. Curryworst

  Volgens politiecijfers wordt er in Zuid-Afrika iedere 36 seconden een vrouw verkracht door iemand van het zwarte r a s.
  Wanneer kunnen we binnenkort demonstraties hiervoor verwachten in 020 en 010?

 3. Curryworst

  Mooi kogelwerend vest ook van Dior.

 4. Piet Pannelap

  Goed van al die talk shows om Dam-BN’ers in hun shows uit te nodigen. Goed voor de mogelijke verspreiding van Corona binnen deze groep. 👍🏼 Ga zo door..!

 5. Roelof

  Zijn we nu echt zo’n racistisch land geworden met zijn allen? Hebben we allemaal groeperingen die erop uit zijn te discrimineren? Ik vraag het me af.

 6. PIPPA

  Het verschil tussen ingrijpen 15 minuten voortijdig of niet ingrijpen 15 minuten voor tijd is:

  Amsterdam geen vernielingen en Rotterdam wel. In Rotterdam nog lang onrustig. Rotterdam had de wijsheid van Amsterdam en toch ging het mis.

  In beide steden geen 1,5 meter afstand en VEEL MEER mensen dan verwacht.

 7. Wutkijf

  PIPPA
  Werkelijk de domste opmerking ooit.

 8. Monique

  Zwarte oproerkraaiers schieten een paar uur geleden in Amerika een zwarte ex-politieman met een geweldige staat van dienst dood en streamden het live op
  Facebook.
  Depay is een clown die een voordurende strijd levert met de demonen in zijn verwarde hoofd.
  Zo’n gast moet je niet eens meer selecteren voor het NEDERLANDS voetbalefltal, want alles aan Nederland is in zijn ogen niet goed.
  Verwarde ziel!

 9. Tvbubble

  Laat ie zichzelf dan ook gedragen tegen agenten en dieren.

 10. JOLLA

  Had ie zijn lijger ook bij zich?

 11. Snake Charmer

  Hij is een held. Hij moet zich alleen niet druk maken omdat trieste volk op social media. Mensen online hebben altijd een grote bek en denken dat ze de stem van het volk zijn het zijn vooral zielige gefrustreerde lage mensen die zo lopen te haten.

 12. Monique

  @Snake Charmer: Het is een clown die in de jeugd bij PSV al niet helemaal goed in zijn bovenkamer was. Het is ‘m toen al veel te gemakkelijk gemaakt.

 13. Sam

  Spreken jullie je ook zo uit naar de mensen om je heen? Lekker anoniem hier. En we zijn geen racistisch land, er zijn een hoop mensen met racistisch gedrag en een hoop mensen die andere mensen hier niet op aanspreken. Vooral dat laatste houdt het in stand. Praten we er niet over of spreken we mensen niet aan op hun gedrag, dan houdt racisme stand. Wie zwijgt stemt toe. Dus die grote bek van een aantal van hier, trek met je kleine pikkie die scheur een keer open op straat.

 14. Snake Charmer

  Monique en jij spoort wel? 🤣

 15. #

  De populatie in de Nederlandse Justitiële Inrichtingen bestaat voor meer dan 80 % uit individuen met een kleurtje. Daar hoor je niemand over!

 16. KlimaatOptimist

  @ #

  Jaaa maar dat komt omdat heel veel een vervelende jeugd hebben gehad toch??
  Of ze hadden geen vader figuur toch??
  Of ze werden zo vaak gediscrimineerd dat maar gingen stelen..
  Of ze werden onterecht met hun capuchon over hun hoofd in een dikke bak aangehouden waardoor ze maar gingen dealen en daardoor in de bak kwamen..

  Of of of.. Neeee, het lag nooit aan hun zelf of gewoon weg de mentaliteit..

 17. Jan

  @Pippa,
  dus eigenlijk zeg je dat als mensen gewezen worden op iets wat niet mag en wat duidelijk vooraf gemeld is, dat ze dan gaan rellen?

 18. Eveline

  En toen hij met Pinksteren in zijn patserbak Mercedes Maybach van 300.000 een agent uitmaakte voor zielig Jaloers mannetje omdat hij een waarschuwing kreeg over zijn asociale rijgedrag wordt ff niet naar gevraagd door Beau.

 19. Snake Charmer

  Die agent was ook een zielig jaloers etnisch profilerend mannetje.

 20. Pieterke

  Met de demonstraties in Amsterdam, wie was daar de baas?

  Inderdaad, niet Femke Halsema en niet de politie. Wel kick out zwarte piet met een zwarte voorman die een politieagent heeft mishandeld.

  Hoe ver kun je zakken als land en als stad.

 21. Roos

  Velen zien die demonstraties als een uitstapje. Bij gebrek aan festivals bijvoorbeeld.

 22. 😷Paulus

  😷Dood💀Aan alle racistische honden en ongedierte in de maatschappij.

 23. Dirk

  @Wutkijf en PIPPA

  Wutkijf, misschien moet je het PIPPA uitleggen.

  Kijk Pippa, die rioters waren op het eind van de protest dag toch wel uit hun dak gegaan, daar kwamen ze juist voor.
  Dat heeft dus niets te maken dat iets vroegtijdig is afgesloten.

  Nu het ik ook ergens gelezen, dat de man waar het om gaat in Amerika, dit een home-invader blijkt te zijn om zijn drugs te kunnen betalen, of het waar is weet ik niet, maar ik heb het al diverse keren gelezen.
  Home-invader, U weet wel, iemand die bij u inbreekt en bij het tegenkomen van iemand in de woning geen geweld zal schuwen en dat allemaal in uw eigen huis.

 24. Dirk

  Moet depay niet in quarantaine?!

  facepalm.

 25. Truus

  De meest domme voetballer die ik heb meegemaakt
  en een schande voor het Nederlands elftal.,😵

 26. Snake Charmer

  Truus jij bent een schande voor de Nederlandse samenleving domme muts.

 27. Bart

  @Sam Klopt helemaal wat je zegt. Het komt ook door al hokjes die in stand worden gehouden. Niet alleen door het volk zelf maar ook door overheden, media en andere machtige mensen. En het is ook de bedoeling van deze mensen en organisaties om het instandhouden van deze hokjes en groepen. De onderlinge strijd er tussen is het verdien en machtsmiddel van deze mensen. Terwijl als deze hokjes er niet zouden zijn je het over grote deel van het probleem opgelost hebt. Bijna niemand heeft door dat dit allemaal de bedoeling is. Mensen word wakker en laat je niet gebruiken.

 28. Rob

  @Truus
  LOL
  Tis gewoon een kneus

 29. Henk

  Heb als zoon van een fabrieksarbeider ook discriminatie ervaren. We moeten ons niet tegen elkaar op laten zetten door de mensen met macht, maar samen strijden voor een beter leven voor iedereen.

 30. Kees Contrees

  Hé achterlijke Dirk, spreek Nederlands! Of kun je dat niet?

 31. snoezigkleinhertje

  Ik zelf ga demonstreren tegen White Face (Pipo De Clown).

 32. Sofie

  @Dirk

  Ja, wat is het nou? Blijkt hij een inbreker te zijn OF weet je niet of dit waar is? Het is het een of het ander.

 33. Jordao

  Mediacourant is gewoon een forum die alleen maar copy/paste uit nieuwsbladen of online nieuws en de rest vullen de reactie gevers wel in. Gefrustreerde , beledigende en mismakende reacties met hier en daar grof taalgebruik naar het onderwerp zonder dat er wordt ingegrepen. Lekker goedkoop zo, mensen tegen elkaar uitspelen. Het gros verdiept zich nauwelijks in de materie en roepen maar wat.

 34. darius

  Memphis die alle vooroordelen over die bling bling gasten bevestigd. Memphis uiteraard opgegroeid zonder papa maar ook dat is natuurlijk weer vooroordeel ()
  Dezelfde vent die als het maar even kan hier in Rotterdam hinderlijk rondjes rijdt over de Hoogstraat en daarbij BOA’s uitscheld. En deze man… ach hou op.

 35. Dirk

  @Kees Contrees
  Gaat het goed thuis?

  @Sofie
  Dat weet ik dus niet of het waar is, ik heb het gelezen op twitter waar ze de man blijken te herkennen.
  Maar sowieso mag het nooit een reden zijn om wat in Amerika gebeurd is, dan maar in Nederland de boel te ontregelen.

  Amber Guyger vond ik bijvoorbeeld een veel heftigere zaak, die een gekleurde man in zijn eigen huis dood schoot, terwijl hij op de bank een ijsje zat te eten en naar een wedstrijd op tv aan het kijken was.

 36. Realist

  Voetbal miljonairs die zich gediscrimineerd voelen. Gewoon walgelijk. Als je het zover schopt als topvoetballer dan heb je alle kansen gehad. Dus zeur niet.

 37. Dirk

  @Bart

  Even de advocaat van de duivel spelen.

  Als je een werkelijk zwaar protest wilt hebben waar een regering niet meer onderuit komt, dan organiseer je een protest zoals de Yellow Vest and Friends.

  Dat laatste “and Friends”, was de bedoeling van dat iedereen kan meedoen die ergens tegen is, ook al ben je tegen de Yellow Vest beweging, als iedereen er maar is want daar gaat het om, geen hokjes meer en al dat, dat is idd het spelletje van verdeel en heers.
  De Yellow Vest beweging had dit dan ook bijna voor elkaar, door simpel “and Friends” erachter te gaan plakken.

  Veel mensen hebben deze boodschap van de Yellow Vest beweging niet begrepen, maar dit zat er wel achter.

 38. Rоbbie

  @Realist

  En als ik het eind van een hindernisbaan haal heb ik helemaal geen hindernissen hoeven nemen, nou goed! Wat een domme opmerking van jou.

 39. @Dirk

  Praat eens Nederlands! Yellow vests zijn gele hesjes in het Nederlands. Deze beweging begon in Frankrijk, dus er is letterlijk niet één reden om een Engels woord te gebruiken. Een groot deel van de lezers zal de connectie tussen gele hesjes en jouw bewoordingen niet maken. Je wilt toch dat anderen begrijpen wat je zegt of niet?

 40. Realist

  @ Robbie
  De intelligentie straalt van je opmerking af. Wat naïef toch.

 41. sjaak

  hahahaha darius je hebt helemaal gelijk!

 42. Rоbbie

  @Realist

  Nee, jij zet je hersenen niet in werking. Als je miljonair en/of topvoetballer bent wil dat niet zeggen dat je nooit bent gediscrimineerd. Als je dat echt niet snapt heb je helemaal niet het recht om anderen naïef te noemen.

 43. Jacq

  Waarom Depay niet in Quarantaine?

 44. gerdien

  @Roelof: lees de reacties hier en het antwoord is: ja. En mensen denken nog dat ze leuk zijn ook met hun stomme opmerkingen.

 45. hihi

  Gerdien, vals polаriserend kreng!

 46. Ron

  @Robbie: Je kunt je beeldspraak beter uitleggen, want Realist snapt er waarschijnlijk helemaal niks van. Die denkt dat je het letterlijk over een hindernisbaan hebt.

 47. Wyatt

  Heerlijk hoe Depay schijt heeft aan dat zure internetvolk.

 48. RaymondVL

  Memphis Depay, een amateurvoetballetje dat achter iedere lantaarnpaal een racist meent waar te nemen. Geen aandacht verder aan schenken, die leeft in zijn eigen slachtofferbubbel vol racisten.

 49. peter

  Los van alle meningen hierboven. Het was een mooie uitzending gisteren van Beau. Veel beter dan die flutbnners die vaak aan tafel zitten om een programma te promoten. Natuurlijk moet Memphis zijn boek ook promoten, maar toch bijzonder dat de spits van het Nederlands Elftal in een talkshow zit. De rest van de gasten was ook mooi en actueel.

 50. Dropveter

  Memphis Depay heeft al heel vaak bewezen dat hij over een niet
  al te grote herseninhoud beschikt ,het is een zeer triest figuur
  en maak het Nederlands elftal ten schande met zijn gedrag.💩💩💩

 51. Jan

  De gasten van demonstratie horen niet in praatprogramma’s maar twee weken thuis!

 52. Elizabeth

  Je moet het ook maar durven,om hier te gaan zitten klagen..Ik denk dat hij toch wel alle kansen heeft gehad.En als je met zo,n patserbak gaat rijden,met die arrogante kop van hem.Dan is het vrij normaal dat ze je aanhouden.Gadverdamme wat een naar mannetje.

 53. Xxxx

  Snake Charmer. Ik deel de mening van Truus ook. Mag dat? Het is een vervelend arrogant voetballertje dat nog erg onvolwassen is. Ik heb in mijn bijna 60 jarig bestaan toch heel wat mensen voorbij zien komen ook voetballers maar deze is echt heel uitzonderlijk. Het gezicht van dit mannetje staat me al niet aan. Leeft nog teveel in een sprookjeswereld. Dat vinden kenners uit de voetballerij al en ook op mij maakt hij geen frisse indruk. De verveling straalt van hem af.

 54. Jantien

  peter
  do 04 jun 2020 om 11:21

  Beau is gisteren vreselijk door de mand gevallen. Hij sprak Depay aan met superster.
  Zoiets doe je niet. Zulk slijmen. Geen wonder dat die gast naast zijn schoenen gaat lopen.

 55. Xxxx

  Snake Charmer. Lees ik het nu goed? Jij vind Depay een held? Een held op sokken zeker. Figuren als Depay daar lopen er teveel van in dit land. Die zorgen er ook voor dat ze gediscrimineerd worden. Donkere mensen hebben de mond vol van discriminatie. Wat te denken van mensen met grote oren, neus, met een te kleine piemel, mensen met een leer achterstand, mensen die niet zo goed konden leren als mensen die dat wel konden, lelijke mensen, mensen met een handicap, mensen met een geestelijke beperking of een lichamelijke. Die mensen worden niet anders dan ook gediscrimineerd. Dat is nu zo hypocriet als een land als Nederland. Voor die mensen staat niemand op de barricade. Maar als het om een kleurtje gaat breekt de hel los!

 56. Xxxx

  Beau viel een tijdje terug ook al door de mand door Louis van Gaal met “U” aan te spreken. Alsof het de Messias is. Belachelijk! Geen wonder dat meneer Van Gaal van verwaandheid naast zijn schoenen gaat lopen. Wat een ophemelarij! Meneer Van Gaal komt ook maar uit een eenvoudig milieu en het geluk heeft gehad om zich omhoog te werken. Hij gaat net als “het gewone volk” ook een keer dood op een manier als ieder ander. Doet me denken aan Toon Hermans: wat heb je aan je miljoenen Piet als je piesen moet en je kan het niet.

 57. Momo

  Als alle zwarten in Nederland zouden zijn als Depay, dan zou het nog erger zijn dan het al is.

 58. Blonde vee

  👩‍🦳Ik ben gek op zwart, Depay mag langs komen. Toppie!!

 59. StefanV

  Ik vind het prima als mensen racisme aankaarten. Er zijn op dat vlak ook in Nederland problemen en die moeten worden aangepakt. Maar ik ben nog niet vergeten hoe Depay onlangs heel Nederland als “racistisch land” labelde toen hij commentaar kreeg op zijn lijger (kruising van een leeuw en een tijger) als huisdier.

  Als je een geloofwaardig bestrijder van racisme wilt zijn, moet je zeker niet elke vorm van inhoudelijke kritiek op jouw eigen handelen onmiddellijk als racisme wegzetten.

 60. TON

  Was hij voor het eerst weer eens een keer aangehouden door de politie, met zijn patser gedrag zoals altijd en dat zonder zijn lyger

 61. REC

  StevfanV, heb je ook gezien op wélk commentaar hij precies reageerde? Een meid die meteen over bananen en/of apen begon. Het was een apert racistische post. Als Depay meteen heel Nederland racistisch heeft genoemd is dat overtrokken, maar dat mens waarop hij reageerde was wel degelijk een racistisch wijf.

 62. Lex Harding

  @REC
  Heb jij het nummer van dat rascistische wyf? Daar ben ik namelijk dol op.

 63. Beau is weer in staat de verkeerde gasten uit te nodigen.

  Weer gasten uitgenodigd die niet de moeite waard zijn om naar te luisteren.

 64. Chelsey

  Ach, witte Beau en ultra wit Evaatje zullen toch ook gewoon moeten gaan leren dealen met de pijnlijke dingen in hun luxe leventje, of niet soms beste Mem pis? Hun “late night” natte droom wil ondanks het vele geld dat zij daarvoor krijgen van hun rtL-baasjes toch ook maar niet uitkomen? Jammer maar helaas is en blijft karma gewoon voor altijd gewoon een bitch!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.