Memphis Depay bij Beau: ‘Ik zag Femke op de Dam!’

Memphis Depay was maandag één van de BN’ers die samen met duizenden mensen op de Dam stonden te protesteren tegen racisme. Hij trof op een gegeven moment ook de in opspraak geraakte burgemeester Femke Halsema. Dat vertelde hij woensdagavond in Beau. Halsema ligt onder vuur omdat ze het protest door liet gaan, maar ook omdat ze er zelf aanwezig was zónder mondkapje. “Ik heb de burgemeester van Amsterdam ook gezien op de Dam. Toevallig liep ze 1,5 meter naast me.”

Depay vond het protest heel erg indrukwekkend. “Ik heb het gevoeld, ervaren en ik voelde het gewoon in mijn hart om daar te zijn. Omdat ik zie wat er in de wereld gebeurt en wat er in Nederland gebeurt.”

De voetballer heeft zelf ook last van racisme. “Ik ervaar het sinds ik klein ben en ik heb heel veel vrienden in Amerika. Ik bel ze bijna elke dag, van: ‘Stay safe.’”

Hij heeft goede hoop dat er nu echt wat gaat veranderen. “Wat ik nu zie, ook op de beelden: er komen allerlei soorten kleuren samen voor ons, voor black lives. Ik vond het mijn plicht om daar te gaan staan.”

Er wordt altijd maar gezegd dat ik een voorbeeldfunctie heb, maar ik heb ook een gevoel en ik heb in mijn leven altijd met pijnlijke dingen moeten dealen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen