Meilandjes willen 1,25 miljoen voor chateau: ‘Kansloos’

De Meilandjes zijn de weg helemaal kwijt. Zo’n anderhalf jaar nadat ze hun Franse kasteel aankochten voor 400.000 euro, denkt de beroemde tv-familie hun bed-and-breakfast nu te kunnen verkopen voor 1.250.000 euro: een overwaarde zijn waar je u tegen zegt. Kenners denken dat Martien Meiland en zijn gezin zichzelf een beetje overschatten. Na anderhalf jaar geklus in de marge konden we tot voor kort nog wekelijks volgen welke ellende zo’n stokoud gebouw met zich meebrengt.

Een open haard die niet bepaald brandveilig is, elektrische bedrading die niet deugt en ramen die de winterkou niet buiten de deur houden: gratis niet, zou je denken.

Toch zijn de Meilandjes uiterst ambitieus: ze verhuizen dit jaar naar een Ruinerwold-achtige boerderij van 900.000 euro en kunnen de centjes goed gebruiken.

Die 1,25 miljoen euro kunnen ze echter op hun buik schrijven, zei een insider in de Franse kastelenmarkt onlangs al in Weekend. “Het was misschien een koopje, maar kom er daarna nog maar eens vanaf. Het huis is bouwkundig immers zeker niet volledig gerenoveerd, alleen cosmetisch en smaakvol ingericht.

Het is uiterst oncomfortabel wonen in de kasteel van de Meilandjes. “Ik denk ook dat ze bijvoorbeeld niet alle elektriciteit hebben vervangen. Kijk maar hoe vaak de stoppen doorsloegen toen er een kerstboom stond. Ook is het kasteel niet geïsoleerd en is er geen dubbel glas.

Zónder de coronacrisis mee te tellen, zou het kasteel net 500.000 euro waard zijn, denkt de kenner. “Kijk maar naar het aanbod van kastelen, ook van veel grotere. Die staan jaren te koop, terwijl de eigenaren er echt vanaf willen.

Over de elektriciteit heeft deze kenner een goed voorgevoel. De Meilandjes bekennen in hun advertentie dat de bedrading nog voor ongeveer de helft uit oude rommel bestaat. “De elektrische bedrading is voor ongeveer 50 procent aangepast.

Ook de redactie van Hollywood Huizen acht de Meilandjes kansloos. “De nakende economische crisis maakt ook dat het nu te koop staande kasteel van de Meilandjes zeker niet het door de familie 1.250.000 miljoen euro zal opleveren. De helft van dat bedrag lijkt, als er al een koper te vinden is, reëler.

Het maakt dat de familie Meiland moet vrezen dat hun Chateaux Marillaux, als er al een koper zich meldt, van de hand zal gaan voor niet veel meer dan de 400.000 euro die Martien Meiland zegt te hebben geïnvesteerd.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen