Mediagenieke barbecue op Binnenhof gaat niet door

We moeten dit jaar de beelden missen van politici die zich met hun papieren bordjes aan hompen vlees vergrijpen: de jaarlijkse Binnenhof Barbecue gaat op 2 juli niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft de organisatie laten weten. De Haagse barbecue is al 43 jaar de traditionele afsluiting van het politieke jaar en is traditioneel het podium waar media en politici elkaar ontmoeten voordat het reces ingaat. Corona gooit dit jaar veel overhoop en ook de barbecue wordt niet gespaard.

De organisatie vindt het jammer. “Na ieder uitdagend politiek jaar, staat de Binnenhof Barbecue al 43 jaar op rij garant voor het inluiden van het zomerreces. Voor het eerst zal op 2 juli 2020 deze traditie worden onderbroken.

Het is echter logisch, vindt de organisatie. “De enorme impact van de coronacrisis raakt ons allemaal en het is daardoor onverstandig en niet wenselijk om de Binnenhof Barbecue dit jaar te organiseren.

De barbecue, die wordt aangeboden namens de vlees- en pluimvleessector, wordt later dit jaar niet ingehaald. De eerstvolgende Binnenhof Barbecue is daardoor pas op 1 juli 2021.

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen