Angela de Jong vindt Op1 vreselijk incestueus zooitje

Angela de Jong vindt de talkshow Op1 vreselijk incestueus. Het is gênant hoe de presentatoren van het programma om de haverklap ook opduiken als gast aan tafel. Dat schrijft ze vandaag in het AD. Na Tijs van den Brink, Erik Dijkstra en Sophie Hilbrand was gisteren Sander Schimmelpenninck te gast in zijn eigen talkshow. Hij kwam uitgebreid vertellen over zijn nieuwe programma Zweden Doen Het Anders. “Die gang van zaken is verwarrend, incestueus en NPO-onwaardig.

Het gaat wel eens over de dubbele petten van Peter R. de Vries, maar dit is tien keer zo erg, aldus AD-Angela. “De ene dag zit iemand er als presentator, de andere dag als gast.”

Als Op1 zo doorgaat, dan krijgt het programma dit als een boemerang in het gezicht terug, verwacht ze. “Misschien moet ik ze er even aan herinneren dat exact dit ‘wij van wc-eend’-gedrag een van de oorzaken was van de teloorgang van RTL Late Night.”

Op deze manier gaat het volgens De Jong helemaal fout. “Bij de NPO zien ze Op1 graag als geslaagd pluriform experiment. Maar het bewijst zich vooral als een uiterst handig reclameplatform voor alle betrokkenen.”

En dat kan blijkbaar gewoon bij de publieke omroep“, zo besluit ze haar column in het AD.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen