Angela de Jong vindt Op1 vreselijk incestueus zooitje

Geplaatst op wo 10 jun 2020 om 12:25

Angela de Jong vindt de talkshow Op1 vreselijk incestueus. Het is gênant hoe de presentatoren van het programma om de haverklap ook opduiken als gast aan tafel. Dat schrijft ze vandaag in het AD. Na Tijs van den Brink, Erik Dijkstra en Sophie Hilbrand was gisteren Sander Schimmelpenninck te gast in zijn eigen talkshow. Hij kwam uitgebreid vertellen over zijn nieuwe programma Zweden Doen Het Anders. “Die gang van zaken is verwarrend, incestueus en NPO-onwaardig.

Het gaat wel eens over de dubbele petten van Peter R. de Vries, maar dit is tien keer zo erg, aldus AD-Angela. “De ene dag zit iemand er als presentator, de andere dag als gast.”

Als Op1 zo doorgaat, dan krijgt het programma dit als een boemerang in het gezicht terug, verwacht ze. “Misschien moet ik ze er even aan herinneren dat exact dit ‘wij van wc-eend’-gedrag een van de oorzaken was van de teloorgang van RTL Late Night.”

Op deze manier gaat het volgens De Jong helemaal fout. “Bij de NPO zien ze Op1 graag als geslaagd pluriform experiment. Maar het bewijst zich vooral als een uiterst handig reclameplatform voor alle betrokkenen.”

En dat kan blijkbaar gewoon bij de publieke omroep“, zo besluit ze haar column in het AD.

Foto: KRO-NCRV
62 Reacties op “Angela de Jong vindt Op1 vreselijk incestueus zooitje”


 1. rooie Rinus

  60 % van op1 is een station call, of branding van eigen waar/zender. RTL doet precies hetzelfde, daarvoor is Jinek gehaald.

 2. Boris

  “Bij de NPO zien ze Op1 graag als geslaagd pluriform experiment.’

  Iedereen zit dit als een geslaagd experiment, behalve Angela de Jong die nog steeds hopeloos haar vriendinnetje Jinek aan het verdedigen is. Wanneer zou ze de keiharde nederlaag durven te erkennen?

 3. Ron

  Bij Beau/Jinek zie je ook steeds dezelfde talking heads en een overlap aan items die in beide talkshows voorkomen.

 4. Eva J

  Gelukkig zie je bij mij of Beau nooit dezelfde gasten….

  Angela, kom je vanavond weer scharen?

 5. Dries Roel Vink

  En ik vind die dikke hamster een dom wijf!

 6. StefanV

  Angela de Jong heeft gewoon gelijk. En dat heeft verder helemaal niks met Jinek te maken. Jinek presenteert haar programma namelijk niet met 9 andere collega’s.

  Het is inderdaad raar dat mensen de ene dag als presentator en de volgende dag als gast aan tafel zitten. Het programma dat Sophie Hilbrand onlangs promootte is trouwens wél het kijken waard: Opstandelingen.

 7. Piet Konings

  De kijkcijfers tonen precies het tegenovergestelde. Maar het moge duidelijk zijn dat Angela’ voorkeur bij de commerciële ligt.

 8. Machteld

  Angela heeft gewoon een punt.

 9. anymousin

  @Eva J, klopt, maar het verschil is het zijn niet de (mede)presentatoren van het programma.

 10. q8

  @@@ Dries Roel Vink

  minderwaardigheidscomplexx. ??

 11. X

  Ik vond allang dat Sander Schimmelpenninck aan de tand gevoeld moest worden over zijn mening wbt Zweden. Helaas was het een nogal softe bedoening, dat hadden ze beter aan Pauw kunnen overlaten òf Tijs alleen.
  Angela wordt overigens steeds minder, zeg maar helemaal niet meer, relevant.

 12. Marcus

  Nee hoor. De NPO kan doen wat het wil. Zelfs als Margriet van der Linden een programma presenteert kijken er nog bijna een miljoen zombies naar.

 13. Bart

  @StefanV Helemaal mee eens!

 14. Rambo

  Rake column. Terecht dat ze dit aankaart! Viel mij ook op laatste tijd.

  Zodra een talkshow van RTL eigen mensen uitnodigt is de mediawereld te klein en wordt er grote schande van gesproken maar Op1 doet momenteel precies datgene wat RTL (in het verleden) verweten werd.

 15. Curryworst

  Behalve de incesteuze kliek van Op1 hebben we ook nog M waarin tante Sidonia gelijkgestemden uitnodigt om gezamenlijk instemmend te knikken tijdens het “maatschappelijk relevante” babbeltje.

 16. RaymondVL

  Dit wijf met haar oliebollenreet wordt duidelijk te weinig geneukt. Logisch, niemand wil haar aanraken. Maar het komt haar humeur en daarmee dat van anderen die zij lastigvalt niet ten goede.

 17. Denk Na

  Incestueus zooitje? Dat zeker, maar ze vergeet even het keur aan virologen en andere zichzelf benoemde deskundige die week in week uit maar aan blijven schuiven en waarbij nauwelijks tot nooit kritische vragen worden gesteld. Laten we het daar eens over hebben? Oh maar wacht, Angela is zo’n slaaf die maar wat graag alles slikt en voor waarheid aanneemt van deze gasten. Johan Derksen, nog zo iemand die dit doet. Gotspe maar lachwekkend tegelijkertijd.

 18. Rubicon

  Was een hartstikke leuk item. Ook met Man in Teheran erbij. Die Schimmelpenninck is een fris geluid. Zegt zinnige dingen. Programma waar ie het minst in druk maakt is Dragons Den. Stelt zich kwetsbaar op. Ziet zich (nog) niet als presentator, so true. Maar het best is ie in het uitlokken van ‘dom rechts’ Nederland. Heerlijk. Die weten totaal niet wat ze met hem aan moeten. Gogogo

 19. Je lelijke moeder

  Ik vond Angela wel een lekker sexy ding!

 20. chris?

  Heeft Mevr. de Jong (Angela) het commentaar op Femke Halsema gelezen.
  Burgemeesters hebben kritiek op leden van de 2e kamer (niet allen) en de media die zich negatief uiten op de manier waar op Halsema werd neergezet.
  De Jong AD heeft zich daar ook schuldig aangemaakt. Te denken valt ook aan Baudet, Wilders en nog enkele anderen. Verder de Telegraaf en in zekere zin ook het AD.

 21. Paul

  Zoals altijd perfecte conclusie van Angela. NPO inmiddels extreem links en kijk ik om die reden slechts heel zelden. Gaat sowieso in mijn perceptie helemaal niet goed met lineaire TV, niet bij NPO, niet bij RTL en SBS de Mol al helemaal een ramp.
  Complimenten aan en voor Angela

 22. Joost

  De hele mediawereld is incestueus,als ze daar nu pas achterkomt..
  Waarom denk je dat Jinek haar uitnodigt.
  Niet om haar interessante bijdrages..dat sowieso niet…het lult maar wat.
  Gewoon voor een leuke positieve recensie..zodat er meer kijkers komen..meer reclame en dus meer draagvlak voor de idiote inkomens die die gasten verdienen.
  Maar joh..tv is zo 2002..alles onder de 45 kijkt niet of nauwelijks.
  Maar Angela wil dat een blijkbaar niet helemaal snappen.
  Boer zoekt vrouw…3 miljoen..dus 14 miljoen kijken niet.tel alle cijfers maar eens op op een bepaald tijdstip.
  YouTube.netdlix.videiland..dat is de toekomst..niet Jinek en consorten.
  Gisteren gemiddeld 3.9 miljoen mensen keken tv tussen 18-24, Waar hebben we het over??
  25 %.

 23. JoepToep

  TV wereld is een sekte.

 24. Pollens!

  ‘Zweden doet het anders’.
  De Scandinavische en Oostzeelanden Denemarken, Noorwegen, Finland, Polen, Estland, Letland en Litouwen hebben bij elkaar ruim 61 miljoen inwoners en t/m gisteren 2559 coronadoden.
  Zweden heeft 9,5 miljoen inwoners en 4717 coronadoden, bijna twee keer zoveel dus terwijl het minder dan een zesde van het aantal inwoners heeft. Goed gedaan Zweden….
  De een zijn dood is de ander zijn pilsje op een terras.

 25. FENNA

  Voor het eerst eens met Angela, je gaat toch geen eigen presentatoren als gast uitnodigen!

 26. Guttegut

  Na deze column mag ze vanavond weer het kutje van Eva likken

 27. teuntje

  Vond het eerder beangstigend dat Janknek de CLINTONLOVER een talkshow kreeg terwijl ze totaal NIET objectief is kijk maar naar de serie van Vieze Epstein en zn vriendjes Clinton…. Andrew van Engeland …Woody Allen e.a. en Janknek maar roepen dat ze de foto van Clinton op haar nachtkastje heeft staan en die moet ons vermaken…met haar pedovriendjes daar had de Jong over moeten schrijven en niet over die lul van OP1

 28. Snake Charmer

  @Teuntje je gezeik over Eva Jinek was toen ze elke dag op de buis was al lachwekkend maar zelfs nu ze niet op de buis is moet jij je gal spuwen… het begint nu irritant te worden. We weten nu wel dat je haar niet leuk vind dat hoeven jij en je 1000 andere kloon accounts niet steeds te melden.

 29. O. Liebol

  Hoe zou Angela scoren bij de AD-oliebollentest?
  Viel totaal niet op, dat Rotterdamse (e.o.) oliebollenbakkers altijd hoog scoorden!

  Wordt voor haar helaas niet meer gehouden….;-)

 30. Nick (van Simon)

  Klopt!

  Eigenlijk zou Angela bij ons in Volendam moeten wonen. Zo’n dikke paling gaat er bij ons wel in!

 31. FENNA

  En haar lieveling Beau en al die andere RTL Bn’ers doen dat nooit.

  Iedere dag zit er wel iemand aan de tafel bij Beau.

  Angela is een leugenaar.

 32. bas

  @Rubicon: Dat dus. Wat een gewoon een leuk en interessant item.
  Op1 – Jinek: 103 – 7
  Op1 – Beau: 35 – 2
  Pijnlijk voor fan Angela

 33. Xxxxx

  Hoe incestueus ben je zelf Angela. Ik snap niet wat jij op tv toevoegt aan amusement. Elke week zit je met hoofd (ik zal het netjes houden) en neus ergens in een praatprogramma. Blijf lekker schrijven voor het AD.

 34. FENNA

  Vetklep Angela kan al tot 4 tellen.

  Om de haverklap en ze komt in 6 maanden niet verder dan 4.

 35. Willem (man van Angela)

  Kan iemand mij helpen?

  Zelfs met een brandslang krijg ik mijn vrouw niet meer nat….

  Ik sta op het punt om over te stappen naar natte krant De Televaag.

 36. FENNA

  Ik ga donderdag kijken.

  VPRO altijd goed. Bedankt EO om ze uit te nodigen als gast.

 37. Goeltje

  Is incest in opspraak geraakt dan? Als ik het bericht goed begrepen heb is de verwoording een beetje verkeerd. En echt niet alleen in Nederland dat incest een goed imago heeft.

 38. Klaas Flink

  Ach toch, Angela wakker? Nog nooit anders geweest. Heel Hilversum zit bij elkaar op schoot. Angela krijgt toch de lolly’s van John? Angela de Jong moet tv kijken voor haar wek en daar mag ze in de krant een stukkie over schrijven wat ze van dat programma vond. Nu is er iemand geweest die haar heeft verteld dat ze meteen het geweten van kijkend Nederland is, nou, dat is ze niet. Weg er mee.

 39. Woeste Willem

  Donder op vette trol, en neem die lama’s mee ..
  Op 1 is als als linkse propaganda goed te verteren.
  De ene avond wat gezelliger dan de andere …
  Thijs en zn compane en Sophie met r buddy vind ik het slechtst.
  Dus we beginnen met Beau , begint op 1 , dag dag Bobo.
  Te veel corona gezeik op 1 … welterusten zzzz
  En wat die vethol van een Angela toevoegt aan dit alles ???
  Helemaal niets .

 40. John de Mol

  Lekker hoor Angelaatje van me,vanavond weer lekker van bil na het afrekenen??

 41. Dick Dekker

  Angela steeds waardelozer columns – Het was een prima item van Sander.
  Ze kan beter de afwas gaan doen bij Eva

  Dat dus. Wat een gewoon een leuk en interessant item.
  Op1 – Jinek: 103 – 7
  Op1 – Beau: 35 – 2
  Pijnlijk voor fan Angela

 42. Incest komt alleen voor bij RTL

  Niet voor niets zit Sven 2 weken in quarantaine

 43. Solidarikots

  De hele tv is incestueus.

 44. Chelsey

  Eigenlijk is het niet echt vreemd te noemen dat dit stinkende afgerichte dpg/rtL-nederland/Qmusic wroetvarken dit vreselijk incestueus vindt van NPO’s OP1. De tijd dat je geniepige valse mening ertoe deed is al lang voorbij, rtL late night met Jinek & Beau is wederom een grote mislukking aan het worden. Je kunt dus wroeten zoveel als je maar kunt, het zal je niet meer gaan lukken!

 45. robb

  Angela is een keer bij op1 geweest voor 1 minuut ,dus dit is de wraak die ze neemt.

 46. Wat Mij Opvalt

  Ik ben het dit keer volledig eens met Angela de Jong.

  Ook gisteren zag ik weer 3 presentatoren van Op1 in de uitzending aan tafel zitten.
  En dat is niet de eerste keer.
  Wat een armoede.

  Overigens is Dragons Den het enige leuke, goede en interessante programma op de pretzender NSO1. Vroeger ook vaak gekeken naar het origineel toen het nog werd uitgezonden op RTL.
  Het staat dan ook goed geprogrammeerd tegenover alleen maar h.h. en geen live sport op de commerciëlen.

 47. A. Tempelman

  Angela heeft helaas geen gelijk. Het was een vijfdaagse eenmansshow en nu is het een zesdaagse tweemansshow met twaalf presentatoren die allemaal ook andere activiteiten hebben. Als die andere activiteit interessant is, zitten ze dus als gast aan tafel.

  Zo simpel is dat.

 48. Weg met dat Gelul

  Al dat zinloze gezever opdoeken die programma`s

 49. robert

  Dank mediacourant dat jullie polariseren van samenleving handje helpen. Als het geld oplevert; who cares?

 50. Ad nagtegasl

  Wat een o gelofelijk onzin schrijven de meeste mensen die reageren. Schelden is een norm in dit land beledigen en het niveau is bedenkelijk laag jammer maar dat gaat veel te lang proficiat

 51. Donna

  @ Goettje: Ik vind er ook niets mis met incest, gewoon legaal ook trouwens. Net de zwartepietendiscussie wat MC betreft dus. Als MC dat niet vind dan kan ik aanraden om het woord ‘incestieus’ in het bovenstaande artikel tussen aanhalingstekens te zetten, in de huidige vorm komt het over alsof MC vind dat incest “in opspraak geraakt” is.

 52. JasperV

  Angela heeft helemaal gelijk, ik kan het niet beter verwoorden.

 53. Elly

  Ik vind dat Angela een punt heeft en de reacties
  Van dries roelvink ongepast, wat een zielig persoon is hi.
  Eva en Beau vind ik heerlijk om te kijken.
  Lekker 1 op 1

 54. A

  Vind ook dat Angela een punt heeft, en verder eens met Elly.

 55. Marco jansen

  Angela wordt een beetje gehinderd door beroepsdeformatie. Een gemiddelde kijker heeft hier totaal geen last van. Die vindt het juist wel boeiend om de presentator vanaf een andere kant te bekijken.

 56. Johan W

  Ik hekel altijd het reclamebeleid van de tv in de algemeen, en commerciële omroepen helemaal. Dat is de reden dat ik niet veel tv kijk. Gemiddeld 1 uur per week. Beter zou zijn als ik talkshows en andere programma’s met aanvullend YouTube premium abonnement zou kunnen kijken. Ik heb namelijk YouTube premium abonnement, en kan me hiermee voor x aantal euro extra op kanaal abonneren waarbij ik extra content krijg. Graag dan wel zonder reclame. Promotie van zenderspecifieke programma in talkshow kan wat mij betreft wel.
  Dus doe lekker je ding op lineaire tv.

 57. Egbert

  Van het beging af aan was al duidelijk dat Angelo de Jong iets tegen heeft op 1 omdat het concurreert net Jinek. Hoewel ik Jinek ook goed vindt ben ik toch meer fan van Op 1 geworden. Angela de Jong laat steeds meer weten dat zij een grotere fan van Baudet is dan van o.a Halsema en andere linkse mensen. Eigenlijk past ze meer bij de Telegraaf als collega van Wierd Duk dan bij het AD.

 58. J R

  Zeurpiet A de Jong hou op met dat gezeur ,en ga een cursus Nederlands volgen.
  En praat wat duidelijker Je bent een arrogante tante

 59. Geer

  Ik proef een beetje jaloezie, Angela wordt hier nooit uitgenodigd ?

 60. Toppertje!

  En nu is incest blijkbaar weer de dupe. Met Zwarte Piet is niets mis en dat geldt ook voor incest.

 61. Henkie

  Ach,dit is niet echt boeiend toch?Over Zweden wel …dus?

 62. Joke

  Je mag straks niks meer zeggen of schrijven. We leven toch in een “vrij” labd?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.