Marktleider Radio 2 legt ochtendspits-dj’s langer vast

Geplaatst op za 27 jun 2020 om 11:45

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte blijven de komende drie jaar de ochtendspits-show presenteren bij marktleider NPO Radio 2. Ze zijn in ieder geval tot eind 2023 te horen met Jan-Willem Start Op. Dat heeft BNNVARA laten weten. De publieke omroep is blij met het in huis houden van het succesvolle radioduo. “Hun programma, dat twee jaar geleden van start ging, is inmiddels uitgegroeid tot de best beluisterde ochtendshow van de Nederlandse radio.”

Arjan Penders, Hoofd Radio a.i. bij BNNVARA, is blij met de ochtendshow. “Als het team van Jan-Willem Start Op één ding heeft bewezen, is dat het niet gaat om spierballentaal maar dat een succesvol programma draait om passie, teamwork, engagement en vakmanschap.”

Hij vervolgt: “Juist daarom blijven Jan-Willem en Jeroen sowieso tot eind 2023 bij BNNVARA. En blijven ze ongetwijfeld minstens net zo succesvol als ze nu zijn.”

Jan-Willem Roodbeen blijft de uitdaging met liefde aangaan. “De afgelopen twee jaar zijn echt omgevlogen. Op naar nog meer mooie radio in de vroege uren! Ik heb er zin in.”

En Jeroen Kijk in de Vegte: “Dat we elke ochtend voor zo ontzettend veel mensen een vaste waarde zijn geworden, is iets waar ik heel trots op ben. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat BNNVARA in ons uitspreekt met deze nieuwe afspraak voor de komende drie jaar.”

Jan-Willem Start Op is iedere werkdag tussen 6.00 en 9.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Foto: NPO
16 Reacties op “Marktleider Radio 2 legt ochtendspits-dj’s langer vast”


 1. Tycho Graagnat

  Thumbs up.

 2. Curryworst

  Die Jeroen Kijk in de Vegte heeft behoorlijk wat coronakilo’s erbij gekregen.

 3. Rogier

  Hele goeie keuze. Ik luister elke ochtend. Zo fijn dat alle imitators, woordspelingen en bulderende sidekicks naar andere zenders verhuisd zijn. Jan-Willem en Jeroen zijn mijn vrienden in de ochtend. Heerlijk.

 4. Bart

  Relaxte gasten.
  Ekdom vond vooral zichzelf heel interessant. Sander de Heer was ook ok.

 5. Paul S

  Internetradio heeft de toekomst.
  Ik luister bijna niet anders.
  Er is oneindig veel keus in muziekgenres.
  Voor golden oldies uit de jaren 60,70 en 80 luister ik vaak naar Radio Extra Gold.

 6. Tycho Graagnat

  Curryworst
  za 27 jun 2020 om 11:53

  Right. But it fits him very well.
  Hij was mega slim ( skinny zeg maar) maar deze kijk in de Vegte, oogt mature en op z’n plaats en zelfverzekerd.

 7. annaVds

  Oh fijn, zij zijn zo verfrissend samen! Ik luister hier graag naar. Graag ook weer Sander de Heer terug, ook een prettig en vriendelijk geluid!

 8. Ome Cor

  Sander de Heer: nooit een klik mee gehad. Beetje kil, veinsde interesse en kwam conflict-opzoekend over.Het verbaasde me dan ook niks dat het daarna nooit meer iets is geworden met hem op de radio.
  Ekdom was ‘n merk geworden dat hij maar al te graag uitventte. Naar Talpa gegaan vanwege de mogelijkheden aldaar….. Natuurlijk, Gerard.
  Zodra je commercieel gaat, ben je voor mij afgehaakt want dan komt er plots een schijtlolligheid bij die blijkbaar gepaard moet gaan met een grotere zak centjes van baggerkoning de Mol.

 9. Jan van Eerten

  Prima gasten

 10. Martini Blanco

  Deze heren hebben beiden een typisch ‘radiohead’.

 11. Bart

  @Paul S Internet radio is er bij gekomen. Gewone radio en dat tv scherm in de woonkamer blijven de basis. Altijd! Ook in de toekomst.

 12. Cees

  Die baard is toch van de uitspraak: Meer Abba ook.

 13. G. Kwekdom

  @Ome Cor, vandaar dat ik mijn naam ook heb verandert in Gerard Kwekdom.

 14. Erdogan

  Er is maar een nummer een en dat is die dekselse Dane, begrepen?

 15. Jos

  Hele fijne ochtendshow. Luister niets anders meer. Vakantieweken mer Wouter en Frank zijn nog wel een drama. Dan pas merk je ook hoe goed de combinatie tussen JW en JKidV is.

 16. Apfelflapf

  Gemene homokop Jeroen word getolereerd door deugknaap Roodbeen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.