Hugo de Jonge: ‘Niet altijd zin in Jaïr Ferwerda’

Hugo de Jonge, die in de race is om lijsttrekker van het CDA te worden, heeft niet altijd zin in de ‘leuke’ tv-interviews met verslaggever Jaïr Ferwerda. Dat gaf hij vrijdagavond toe in de talkshow Beau. Jaïr heeft een schijtlollige politieke rubriek in Beau en Jinek: de ene keer moeten politici van hem een sprongetje maken, de andere keer moeten ze een stukje zingen, dan weer een biertje op het terras drinken. Doodmoe word je ervan, maar de camera staat erop en dan moet je toch leuk doen.

Presentator Beau van Erven Dorens: “Ik moet het toch even aan u vragen, meneer De Jonge: vindt u hem af en toe ook superirritant? Ik krijg er af en toe rode koontjes van.”

Hugo: “Ik vind het altijd wel leuk. Hij is wel altijd onvoorspelbaar, dus je moet altijd bedenken: waar zou hij het over gaan hebben vandaag?

Dan geeft hij toe: “Soms staat je hoofd er ook niet naar. Dan kom je net uit een overleg of heb je net ingewikkelde telefoontjes achter de rug. Dan stap je de auto uit, loop je die kant op en dan is er Jaïr. Altijd met een vrolijk hoofd, dat dan weer wel.”

Ach, het hoort er allemaal bij, aldus Hugo. Het levert hem ook mooie publiciteit op. “Iedere vrijdag laat ik me gebruiken voor een leuk item bij Beau, heel graag.”

De laatste tijd staat Hugo volop in de schijnwerpers dankzij de veel bekeken coronapersco’s. “Zeker de laatste maanden zijn Rutte en ik ongelooflijk intensief samen opgetrokken. We zeggen weleens grappend tegen elkaar over die persconferenties die we daar samen stonden te doen: ‘Ons huwelijk heeft meer kijkers getrokken dan het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.’

Ik mag hem ongelooflijk graag, maar we staan natuurlijk wel echt voor heel andere ideeën.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen