Hugo de Jonge: ‘Niet altijd zin in Jaïr Ferwerda’

Geplaatst op za 27 jun 2020 om 11:00

Hugo de Jonge, die in de race is om lijsttrekker van het CDA te worden, heeft niet altijd zin in de ‘leuke’ tv-interviews met verslaggever Jaïr Ferwerda. Dat gaf hij vrijdagavond toe in de talkshow Beau. Jaïr heeft een schijtlollige politieke rubriek in Beau en Jinek: de ene keer moeten politici van hem een sprongetje maken, de andere keer moeten ze een stukje zingen, dan weer een biertje op het terras drinken. Doodmoe word je ervan, maar de camera staat erop en dan moet je toch leuk doen.

Presentator Beau van Erven Dorens: “Ik moet het toch even aan u vragen, meneer De Jonge: vindt u hem af en toe ook superirritant? Ik krijg er af en toe rode koontjes van.”

Hugo: “Ik vind het altijd wel leuk. Hij is wel altijd onvoorspelbaar, dus je moet altijd bedenken: waar zou hij het over gaan hebben vandaag?

Dan geeft hij toe: “Soms staat je hoofd er ook niet naar. Dan kom je net uit een overleg of heb je net ingewikkelde telefoontjes achter de rug. Dan stap je de auto uit, loop je die kant op en dan is er Jaïr. Altijd met een vrolijk hoofd, dat dan weer wel.”

Ach, het hoort er allemaal bij, aldus Hugo. Het levert hem ook mooie publiciteit op. “Iedere vrijdag laat ik me gebruiken voor een leuk item bij Beau, heel graag.”

De laatste tijd staat Hugo volop in de schijnwerpers dankzij de veel bekeken coronapersco’s. “Zeker de laatste maanden zijn Rutte en ik ongelooflijk intensief samen opgetrokken. We zeggen weleens grappend tegen elkaar over die persconferenties die we daar samen stonden te doen: ‘Ons huwelijk heeft meer kijkers getrokken dan het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.’

Ik mag hem ongelooflijk graag, maar we staan natuurlijk wel echt voor heel andere ideeën.”

Foto: RTL
42 Reacties op “Hugo de Jonge: ‘Niet altijd zin in Jaïr Ferwerda’”


 1. Siem

  Wie niet?

  Een land regeren met kermisschoenen is als water dragen naar de zee. Beide zinloos.

  Hij heeft veel oudjes in verpleeghuizen behandeld als dor hout. Fout op fout

 2. JenZ

  Laat het aub de rede en ratio van Omtzigt worden en niet de ijdelheid van deze man.

 3. Curryworst

  Jaïr met zijn kinderachtige gedrag daar op het Binnenhof. Te flauw voor woorden.
  Maar goed, niet zo gek dat zo’n clown afstapt op iemand met rare clownsschoenen.
  Soort zoekt soort.

 4. VI

  Je gaat toch niet stemmen op een verslaafde de Jonge?
  Gebruik even je verstand.

 5. robb

  Omtzigt is degelijk maar ook heel saai .

 6. Blinde Herdershond

  Hugo krijgt van iedere microfoon en/of camera een strakke plasser. Daar kan Hugo niets aan doen, dat schijnt narcist-eigen te zijn.

 7. De Heer

  Door corona kon jair niet meer hijgen in het gezicht van deze mensen. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Kritiekloze gozer die alleen tegen Baudet zat te drammen want rechts he.

 8. Rastom

  Jair is een eng ventje. Bad vibes.

 9. Erwin

  Het wordt eens tijd dat we in dit land stoppen met het door de knieën gaan voor die jammerende minderheden. Ze vreten hier uit de ruif maar wel lopen zeiken. Als het je niet zint dan sodemieter je maar op.

 10. Chelsey

  Jaïr Ferwerda probeert natuurlijk te redden wat er te redden valt na de mislukte overstap van Madam Luxemhourg waar men bij rtL torenhoge verwachtingen van had. Bij rtL dachten ze het grote succes van de late night tijdslot bij de NPO strategisch te kunnen verzwakken door de aankoop van Madam Jinek en in een later stadium Matthijs van Nieuwkerk. We weten achteraf nu allemaal hoe het gegaan is, Matthijs koos voor zijn cariere en bedankte eervol voor het grote zak geld en Eva zakte weg in rtL’s uur des doods late night met matige cijfers en bleek ook zij niet in staat te zijn om om de kijker mee te laten verhuizen. Sinds de start van de in allerijl opgezette NPO’s late night talkshow op 6 januari 2020, wordt rtLuxemburg vierkant uitgelachen door Op1.En inderdaad: “Ach, het hoort er allemaal bij zo’n talkshow bij rtL!”

 11. darius

  Waar is de tijd dat we een Rutger hadden die niet zat mee te slijmen en naar de mond praten van politici.

 12. Peter van der Plas

  Ferwerda en Roelvink zijn de clowns van het binnenhof.

 13. Iemand

  Hopelijk zijn CDA leden slim en gaan zij voor Omtzigt. Die zal een hoop stemmen trekken, ook van niet CDA’ers. Hugo is me iets te gladjes en iets teveel met zijn imago bezig. Lekker slijmen bij Rutte..brr

 14. snoezigkleinhertje

  Goed zo Erwin (11:30) je hebt helemaal gelijk.

 15. Groene Piet

  Jaïr is hoogstens goed voor het Jeugdjournaal. Een Hugo de Jonge is minder volwassen dan Omzigt — al weet ik dat meedoet omdat Wopke afhaakte, en daarom als kandidaat voor CDA’ers geen eerste keus was.

 16. snoezigkleinhertje

  Negen maanden voor de geboorte van Jair ging het bij zijn eerste celdeling al fout dat is nu nog duidelijk te merken bij deze linkse clown.

 17. ropart

  de jonge: hij is altijd onvoorspelbaar, waarover hij het zal gaan hebben vandaag!, terwijl je weet dat hij de vraag; of je al op schema bent met de grote bejaardenruiming nooit zal stellen!.Het zal niet gauw spannend worden met jair

 18. raam

  jair ferwerda

  stop

  we zijn sat van je

  je hebt geen jus en peper meer in je uitstraling

  ik had je gewaarschuwd

  zo is nederland

  als er 1 keer is gehuild of gelachen

  dan weet nederland niet meer te stoppen

  tot dat het volk gaat kotsen

  zo is het met al die praat programma’s…………….

  ze blijven door gaan

  beau

  jinek

  m

  npo 1

  en ga zo door

  13 aflevering en dan stoppen

  stop

  nu ben je uitgepoept JAIR

  IK ga je ook door spoelen door de toilet

  gr gr gr gr gr gr gr

  de volgende is gewaarschuwd

  neem een voorbeeld van de politiek

 19. Sender

  Ik heb NOOIT zin in Hugo de Jonge.
  De man is gevaarlijk.Probeert u met een lach, charismatische uitstraing en clownsschoentjes (onnodig) angst aan te praten en uw hele data te bemachtigen. Ik zou zeggen…op wie u ook stemt in maart 2021, niet op deze Charlatan..

 20. Sender

  https://www.youtube.com/watch?v=iTIT8RPrp5A

 21. Huismaker

  De mannetjesmakers hadden al verzinnen dat De Jonge de popi-jopi diende te worden. Gelukkig heeft hat cda-volk ook een mening.

  Trouwens Beau loog weer eens met: “Thierry wil ook niet met het CDA samenwerken”. Beau ? Limburg en Brabant hebben fantastische samenwerkingen met Forum. Ondanks de onjuiste berichten van het mediakartel dat het een mislukking zou worden.
  Beau kan zijn haat tegen Baudet maar niet onderdrukken.

 22. mcp

  Niet altijd zin in De Jonge.
  Nooit eigenlijk.

 23. Johannes

  Ik ben helemaal klaar met die Jair met zijn moslimnaam en dat schijnheilige ‘jolige’ gezicht. Ik ben ook heel erg klaar met die Hugo de Jong met zijn clownschoentjes. Deze man is verantwoordelijk voor talloze doden in de verpleeghuizen en loopt nu de dikke lull uit te hangen met zijn ‘lijsttrekkerschap’.

 24. John

  Huismaker,

  Hij heeft ’t over ’t kabinet Baudet wil haast met
  niemand samen werken heeft hij zelf gezegd,beter
  luisteren voordat je commentaar geeft!
  Je conclusie dat Bo zijn haat niet kan onderdrukken is niet waar.
  Kiezen is alleen voor de leden en niet het CDA volk zoals jij zegt.
  Of ’t in Brabant goed samenwerken is met Forum moet
  je nog afwachten zijn net bezig is een voorbarige conclusie!

 25. Feder

  Jair heeft zo’n vieze smerige glimlach op z’n gezicht. En omdat z’n mond daarbij open laat staan, zie je die vieze gele tanden. Let maar eens op, Jair z’n mond is nooit dicht.

 26. John

  Johannes lekker lullen achteraf mooi gezegde slaat precies op jou

  beste scheepslui staan aan wal.

  Nog een tip als je klaar bent met Jair en de rest NIET KIJKEN!!!!!!

 27. jaap

  Jair noch Hugo de Jonge behoren tot mijn favorieten. Maar wat opvalt is dat het commentaar in de reacties meestal van hetzelfde alloi is al waar deze heren van beticht worden. Schijtlollig, clownesk en haatdragend. Hier worden we echt beter van met z’n allen.

 28. Anti-racist

  Eerst worden miljoenen mondkapjes naar China gestuurd. Dan worden er tienduizende bejaarden aan hun lot overgelaten. Daarna wordt er verboden personeel te testen, terwijl er tienduizenden extra hadden kunnen worden getest. Daarna wordt er een app ontwikkeld die niet werkt en ethisch en juridisch discutabel is. Verder wil hij de anderhalvemetersamenleving wettelijk vastleggen, terwijl de WHO 1 meter 94,4 cm voldoende vindt voor binnen en bekend is dat buiten nu de kans op besmetting bijna nul is. Als hij CDAleider wordt, kan het CDA opgedoekt worden.

 29. Johannes

  Hey John,

  Houd je mondje eens even dicht steuntrekkert.

 30. Lariekoek

  Als Derksen mag zeggen wat hij wil, mag Hugo de Jonge ook de schoenen dragen die hij wil. Toch zijn er diverse idioten die menen hem de maat te moeten nemen!

 31. De eeuwige stagiair

  Haal die man van het scherm.
  Nietszeggende hofnar.

 32. Sender

  Als de echte Tweede Kamer verkiezingen zijn ( voor het gepeupel) en je moet zo nodig CDA stemmen ( de kleine fusiepartij) stem dan Pieter Omtzigt.
  De man verdient alle lof, ook zonder maniertjes en rare schoentjes.

 33. Wakker worden

  Hugo de Jonge die vaccins voor Corona heeft besteld bij zijn broertje waarvan het bedrijf al diverse rechtszaken/schikkingen heeft ondergaan vanwege niet goed geteste dubieuze medicijnen?

 34. Sandra

  Wat een gevaarlijke man en een engerd. Hij heeft nu al heel wat doden op zijn geweten. Vreselijke man.

 35. Flits Bom

  Enorme plebeejer

 36. Xxxx

  Waarom is Hugo de Jonge Zvolgens jou een gevaarlijke man? Heeft jij jou persoonlijk wat aangedaan? Heeft volgens jouw heel wat doden op zijn geweten? Heeft hij Corona hier losgelaten? Ik geloof dat je even abuis bent. Ga er maar aan staan in deze tijden een land te leiden. Je kunt het nooit goed genoeg doen.

 37. Woordkunstenaar

  Deze goedlachse idioot is een engerd eerste klas. Z’n bek staat ook altijd scheef. Stop eens met dat jolige gedoe

 38. A. Tempelman

  Jaïr vertegenwoordigt de positieve afzeikvariant van de publieke omroep, als tegenwicht tegen de relzoekers van Powned.

 39. Frank

  Denk dat de meeste mensen geen zin in het CDA hebben???

 40. A vogel

  Wat een stel zieligerds zitten hier in die reacties. Alleen maar klagen en negatief en zelf niks bijdragen.

 41. Woeste Willem

  En nu mijn mening ff, ik vind Jaïr wel leuk .. dat maakt die hele Beau een stuk aangenamer om naar te kijken/luisteren.
  Hugo vind ik ook een goeie pik, ga er maar aan staan… even een foto van januari vergelijken met 1 van juni.
  Wopke vind ik persoonlijk de grootste oplichter van het land maar dat merken we volgend jaar wel.
  En dan Mark , wat een leider !! Dat is wel ff andere koek…
  Ben het zeker niet met alles eens maar achteraf is alles makkelijk lullen.
  Succes deze zomer !!

 42. Pietje

  @A Vogel Ik verwonder mijzelf daar ook erg over. Sterker nog, volgens mij heeft de helft de beelden niet eens gezien. Het was gewoon een menselijke opmerking om aan te geven dat je kop er niet altijd naar staat na een zware vergadering
  En dan nog dat gezeik over zijn schoenen. Laat die man dragen wat hij wil. Ik houd zelf ook wel van dat soort schoenen, maar laat mij daarop veroordelen. Even goede vrienden als je ze niet mooi vindt, maar daar negatief zijn over een persoon is wel erg raar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.