Marc de Hond na dood met groot interview in Volkskrant

De deze week overleden Marc de Hond staat volgende week met een groot interview in de Volkskrant. Hij heeft vlak voor zijn overlijden een gesprek gevoerd met sterinterviewster Antoinnette Scheulderman. Dat heeft zijn vader Maurice de Hond vrijdagavond gezegd in M. Marc is overleden aan de gevolgen van blaaskanker. Zijn laatste periode heeft hij gebruikt om ervoor te zorgen dat zijn nabestaanden met zo min mogelijk emotionele pijn door kunnen leven.

Daardoor voelt vader Maurice zich nu ook zo sterk, zei hij vrijdagavond in M, weliswaar met tranen in zijn ogen. “We wisten al sinds begin april dat het afliep. Van zo’n laatste periode kun je nog iets heel bijzonders maken, waar jouw familie van kan profiteren daarna door het te verwerken.

Marc heeft bijvoorbeeld veel video-opnames gemaakt en een box, waarin bijvoorbeeld kaarten zitten voor de toekomstige verjaardagen van zijn kinderen. “Je maakt jezelf ook een vorm van onsterfelijk, want ook jouw kinderen en kleinkinderen kunnen dat allemaal zien. Dat is de technologie van vandaag en het is zonde als je er mentaal in staat toe bent om die kans te missen.”

Maurice vervolgt: “Dat is een soort boodschap van Marc en de komende weken zal daar meer van naar buiten komen. Hij heeft vorige week een soort afscheidsinterview met Antoinnette Scheulderman gemaakt voor de Volkskrant. Die wordt volgende week gepubliceerd. Er komt nog veel meer naar buiten, maar het belangrijkste is de boodschap: als je de kracht hebt, dan kun je zo veel doen voor het verwerkingsproces van de mensen om je heen.”

Ik ben Maurice de Hond en heb dankzij mijn zoon de kracht gegeven om door te gaan en al zijn mensen om hem heen. Dat is zo’n belangrijk iets. Ik ben nog steeds dezelfde Maurice de Hond en hij heeft me de kracht gegeven.”

Het interview wekte ontroering op bij kijkers thuis. “Brok in m’n keel… Vader over zoon...”, zei Hélène Hendriks bijvoorbeeld.

Mattie Valk: “Wat een kracht.”

En Thijs Römer: “Mooi en ontvoerend, dank Maurice de Hond.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen