Komt Big Brother op RTL 4 of RTL 5?

Eén van de beroemdste tv-shows ter wereld keert in het nieuwe seizoen terug op de Nederlandse televisie: Big Brother, het tv-kindje van John de Mol. De revival vindt niet plaats bij één van de zenders van John, maar bij RTL. De grote vraag is echter: welk plekje gaat Peter van der Vorst de realityshow geven? Aangezien Peter koste wat kost door wil met de slecht presterende soap Goede Tijden Slechte Tijden, lijkt een plekje in de vooravond van RTL 4 uitgesloten. Waar komt BB wél terecht?

Er lijken twee mogelijkheden te zijn: het nieuwe 21.30 uur-slot van RTL 4 (Beau en Jinek verhuizen in het nieuwe seizoen naar 22.00 uur) of zusterzender RTL 5. Een plekje op de late avond van RTL 4 lijkt uitgesloten, omdat de zender de uitzendduur van Beau en Jinek graag zo lang mogelijk rekt, tot wel anderhalf uur per avond.

Wat denken ze er bij het AD van? Opiniediva Angela de Jong in de mediapodcast van de krant: “Ik denk RTL 4. Ik vind het wel een heel groot project voor RTL 5. Ze hebben toch geroepen dat ze die talkshows om 22.00 uur willen laten beginnen? Dan heb je in principe een half uur over op een avond ten opzichte van nu. In de vooravond zie ik het niet gebeuren.

Collega Gudo Tienhooven denkt dat Big Brother zomaar eens een hit kan blijken. Hij wijst erop dat Utopia ook een onverwacht succes was op SBS 6. “Utopia heeft ons ook allemaal verrast, eigenlijk tot op de dag van vandaag en het is niet eens meer op de buis.”

Sinds ik mediaverslaggever ben van het AD vind ik dat nog steeds een van de moeilijkst te verklaren fenomenen dat Utopia zo populair was. We vinden het nog steeds leuk om naar gewone mensen te kijken en dat is ooit begonnen bij Big Brother.

Mocht Big Brother daadwerkelijk op het 21.30 uur-slot van RTL 4 worden gezet, dan betekent dat bijna een halvering van het aantal prime-time-titels op ’s lands grootste commerciële zender: een aderlating voor tv-producenten.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen