Claudia de Breij kan beelden George Floyd niet aanzien

Claudia de Breij kan de beelden waarop te zien is hoe de Afro-Amerikaanse George Floyd door politiegeweld om het leven komt niet aanzien. Dat geeft de BNNVARA-ster aan op Twitter. De dood van George Floyd heeft geleid tot zeer grote protesten en plunderingen in de Verenigde Staten. Deze ochtend wordt door Nederlandse journalisten veelvuldig een beeldanalyse gedeeld van Floyds dood door de New York Times. Het zijn beelden die De Breij helemaal niet aan kan.

De cabaretière vindt het te heftig om dit soort beelden te zien. “Ik heb nog geen van die dingen bekeken. Kan er nooit tegen, ook niet kopschop-narigheid en dat soort nieuws. Lezen schokt mij al genoeg, foto’s erbij helemaal.”

De Breij slaat de beelden over. “Bewegend beeld kan ik eigenlijk niet aan, wat ik ook weer een beetje slap en wegkijkerig vind ergens. Maar ja.”

NOS-journaallezer Simone Weimans ergert zich vooral aan de gretigheid waarmee de beeldanalyse gedeeld wordt. “Beeldenanalyse… waar komt toch die behoefte vandaan om tot in het oneindige beelden te bekijken van een zwarte man die vermoord wordt. Zie meerdere mensen in mijn tijdlijn dit bijna gretig delen. Kom kijken, hier kun je het pas echt goed zien!

Daarop merkt ene Bart op: “Ik wil niet lullig doen, maar jij bent wel van het TV journaal. Daar worden af en toe ook beelden uitgezonden waarvan je je af kunt vragen of dat nodig is.

Weimans: “Denk je dat ik dat niet weet. Constante discussie over wat we wel en niet tonen.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen