Jaap Jongbloed: ‘Peter R. de Vries door ijs gezakt’

Jaap Jongbloed lacht in zijn vuistje sinds zijn tv-show Opgelicht de door Rossana Kluivert aangespannen rechtszaak in december met vlag en wimpel heeft gewonnen. Haar juridisch adviseur Peter R. de Vries viel de presentator persoonlijk aan, maar bleek geen poot te hebben om op te staan. “Ik ga geen namen noemen, maar er zijn wel mensen door het ijs gezakt“, zegt de Opgelicht-ster vandaag in De Telegraaf, duidelijk doelend op de misdaadjournalist en zijn flopkantoor.

Peters poging om van het advocatenkantoor De Vries & Kasem een BN’er-kantoor te maken is hopeloos mislukt. Het kantoor verloor de ene na de andere zaak, liep met de slipjeszaak van Bridget Maasland een nog groter imagoprobleem op en partner Khalid Kasem wordt nu gelinkt aan topcrimineel Ridouan Taghi. Ondertussen is De Vries met de staart tussen de benen vertrokken.

Jaap Jongbloed lacht om de hele affaire. “Wat wij hebben gemeld was feitelijk en is door de rechter zo beoordeeld. Wij stonden sterk in onze schoenen, ik heb er geen minuut minder door geslapen.

Rossana Kluivert was woest over de uitzending over haar zwerfhondenasiel, dat helemaal niet bleek te bestaan. Ze spande een rechtszaak aan om een rectificatie af te dwingen, maar werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Peter R. haalde bij Beau keihard uit naar Jaap: “Weet je wat grappig is? Je zou verwachten dat Jaap Jongbloed beter weet. Hij is zelf ambassadeur van het Liliane Fonds. Laat ik vooropstellen dat dat een goed fonds is, maar ik heb wel dit weekend eens even op hun website gekeken en de jaarrekeningen doorgenomen en dan zie je dat daar mensen op de loonlijst staan voor tienduizenden euro’s per jaar, er enorme marketingbudgetten en reiskosten zijn. Noem het allemaal maar op. Dan denk ik: als je daar de criteria van Opgelicht eens op zou laten, op die stichting waar Jaap Jongbloed ambassadeur van is, dan kun je er wel een Netflix-serie van maken zo veel het is.

Al met al is Jaap dus de lachende derde, al wil hij niet te veel meer over de zaak kwijt.

Foto: NPO, RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen