Jaap Jongbloed: ‘Peter R. de Vries door ijs gezakt’

Geplaatst op ma 22 jun 2020 om 14:45

Jaap Jongbloed lacht in zijn vuistje sinds zijn tv-show Opgelicht de door Rossana Kluivert aangespannen rechtszaak in december met vlag en wimpel heeft gewonnen. Haar juridisch adviseur Peter R. de Vries viel de presentator persoonlijk aan, maar bleek geen poot te hebben om op te staan. “Ik ga geen namen noemen, maar er zijn wel mensen door het ijs gezakt“, zegt de Opgelicht-ster vandaag in De Telegraaf, duidelijk doelend op de misdaadjournalist en zijn flopkantoor.

Peters poging om van het advocatenkantoor De Vries & Kasem een BN’er-kantoor te maken is hopeloos mislukt. Het kantoor verloor de ene na de andere zaak, liep met de slipjeszaak van Bridget Maasland een nog groter imagoprobleem op en partner Khalid Kasem wordt nu gelinkt aan topcrimineel Ridouan Taghi. Ondertussen is De Vries met de staart tussen de benen vertrokken.

Jaap Jongbloed lacht om de hele affaire. “Wat wij hebben gemeld was feitelijk en is door de rechter zo beoordeeld. Wij stonden sterk in onze schoenen, ik heb er geen minuut minder door geslapen.

Rossana Kluivert was woest over de uitzending over haar zwerfhondenasiel, dat helemaal niet bleek te bestaan. Ze spande een rechtszaak aan om een rectificatie af te dwingen, maar werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Peter R. haalde bij Beau keihard uit naar Jaap: “Weet je wat grappig is? Je zou verwachten dat Jaap Jongbloed beter weet. Hij is zelf ambassadeur van het Liliane Fonds. Laat ik vooropstellen dat dat een goed fonds is, maar ik heb wel dit weekend eens even op hun website gekeken en de jaarrekeningen doorgenomen en dan zie je dat daar mensen op de loonlijst staan voor tienduizenden euro’s per jaar, er enorme marketingbudgetten en reiskosten zijn. Noem het allemaal maar op. Dan denk ik: als je daar de criteria van Opgelicht eens op zou laten, op die stichting waar Jaap Jongbloed ambassadeur van is, dan kun je er wel een Netflix-serie van maken zo veel het is.

Al met al is Jaap dus de lachende derde, al wil hij niet te veel meer over de zaak kwijt.

Foto: NPO, RTL
21 Reacties op “Jaap Jongbloed: ‘Peter R. de Vries door ijs gezakt’”


 1. Yvonne

  Ik ben wel gecharmeerd van Peter R door een sterke mening. Niet alles wat hij zegt en doet is goed en verstandig maar hij is wel een persoonlijkheid.
  Ik vond hem pas door het ijs zakken bij Beau toen Akwasi er zat. Toen durfde hij zijn mond niet open te trekken. Eigenlijk heeft dat mijn kijk op hem wel veranderd.

 2. woefdrammer

  Jullie vergeten nog de gigantische faal van Peter R. De Vries en het door Pariacia Paay verspreidde plasseksfilmpje. Grote bek, kwam overal op tv. Hij zou iedereen bij de Telegraaf, GeenStijl, Dumpert slopen maar vertrok toen heeeeel stilletjes toen bleek dat Paay in geldnood zat en ze eigenlijk hoopte dat media dit filmpje online zouden zetten. Ze had filmpje zelf met iedereen lopen delen zo bleek later.

  https://www.dumpert.nl/item/7390667_26bd3b2d

 3. Rogier

  Heerlijk wat een klucht.

  Alles verliezen ze maar helaas wel kassa voor PrdV overal waar hij aanschuift.

 4. Tsja

  Voor iemand die pretendeert misdaad te bestrijden wordt meneer de Vries wel vaak met criminelen in verband gebracht.

 5. Wessel

  In een ver verleden hebben ze samen een programma gemaakt; “Crime Time”.

 6. Anymous

  Jaap Jongbloed, stik erin. 😁
  Ik heb één bloedhekel aan mensen als u.

 7. Karel de Grote

  @Anymous, aan wie heb je twee bloedhekels?

 8. Huismaker

  Het wordt tijd dat we weer normaal gaan doen. Corona-teller (inclusief verboden griepgolf) staat op NUL. Alleen het mediakartel wil graag een Tweede Golf. Want het plebs moet wel bang blijven tot de verkiezingen.

 9. Pegode

  Zo zie je maar.
  Deze Jaap is helemaal met NIEMAND begaan.
  Hij slaapt heerlijk, die zaken die hij behandeld doet hij fluitend.
  GELDWOLF!

 10. Bep

  Ik lach met Jaap mee, ik geniet er ook van….

 11. Bep

  Ik kan me voorstellen dat Jaap zicht rot lacht.

 12. Peter van der Plas

  Heerlijk Jaap heeft gelijk dat hondenbrigade verhaal deugde voor geen meter en geen kluif voor de baas.

 13. Geert

  Petertje de Vries is de grootste galbak die ik ken.
  Hij staat iedere x weer voor paal maar dat maakt hem niet uit als die maar herkend wordt.

 14. Ger

  Petertje de Vries, wie is dat!! Oh, die gluiperd, die niet fatsoenlijk kan praten. Hersenloos vent, met alleen dollartekens voor zijn ogen. Grote boef, samen met zijn handlanger.

 15. Ger en Geert

  Ja jongens ik heb hier niets aan toe te voegen,jullie hebben volkomen gelijk, die loser van de Vries bah een schande dat die………….nog een podium krijgt in dit verloren land

 16. Erik

  Hahaha p r de Vries denkt dat zijn mening de wet is en is te arrogant om andere meningen aan te nemen en zou als ie van mening verandert ook nog gaan doen alsof het zijn mening was. En hij heeft een stem waar menig horror icoon jaloers op is, want die arrogante nasale monotone stem is waar kinderen spontaan van in janken uitbarsten.
  Als ik ook maar 1 glimp of 1 woord van hem opvang is mijn dag bedorven. Heb hekel aan lui die zich niet kunnen inleven in een ander en arrogant alsof doen om witte voetjes te halen.

 17. Ron

  Voor de zoveelste keer blijkt maar weer wat een.gore loser de Vries is.

 18. John

  Pegoda,

  Waarom is hij een geldwolf en met niemand begaan waar
  staat dat, leer eerst maar eens goed lezen en minder jaloers te zijn!!

 19. Sandra

  Ik weet wel dat Peter rd Vries ergens zijn tanden in zet dan is hij echt wel goed. Maar hij kan ook echt wel uit de hoogte doen. Heb een keer een aflevering gezien bij Jeroen Paul daar zat toen Sonja Barend ook aan tafel en die had vroeger ook wel eens van die criminelen bij haar aan tafen zitten .En Peter had zo daar zijn mening over. Dat het niet goed was hoe zij dat deed.Ik dacht nog van vent doe normaal net dat jij alles goed die

 20. Nathalie

  De grote fout die Peter heeft begaan is dat hij heeft staan oreren, enkel omdat hij betaald werd door een bepaalde partij. De geloofwaardigheid die hij had opgebouwd als onafhankelijk journalist en waar hij op teerde, is te ver afgebrokkeld door dit soort incidenten.

 21. Teuntje

  De kop van R de Vries wordt met de dag zuurder

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.