Frits Barend: ‘Van de buis halen VI zou kwalijk zijn’

Frits Barend zou het heel erg slecht vinden als het Arie Boomsma-kamp erin slaagt om Veronica Inside van de buis te krijgen. Het zou een zwaktebod zijn van tv-zender Veronica. Dat geeft hij aan in gesprek met het AD. Na Akwasi’s aankondiging dat hij geweld gaat gebruiken tegen Zwarte Piet, heeft Johan Derksen een zwartepietgrap over de rapper gemaakt. Arie Boomsma is nu adverteerders onder druk aan het zetten om niet meer te adverteren rondom de voetbaltalkshow.

Meerdere adverteerders hebben zich al teruggetrokken en dat betekent dat Veronica Inside minder lucratief wordt voor het Talpa Network van John de Mol. Toch denkt Frits Barend niet dat de mediatycoon met het programma stopt.

Het zou een heel slecht signaal zijn om te buigen voor critici, vindt Barend. “Dat zou een kwalijke zaak zijn, want het programma is niet anders dan wat het al jaren is. Er zijn daar zoveel mensen aangevallen en dat heeft niets met rassen of kleur te maken.

Hij denkt net als Johan Derksen dat ‘dit wel overwaait’. “Het hele land in rep en roer? Nou nee, het is een mediazaak, en vooral social media.

Ook tv-kenner Bert van der Veer vindt dat de vrijheid van meningsuiting niet moeten laten beknotten door Arie Boomsma en zijn vrienden. “Dat zou slecht zijn, want dan gooi je je journalistieke onafhankelijkheid overboord.

Kijk, je kunt het een racistische opmerking vinden van Derksen – het was een grapje -, maar daarmee is Derksen nog geen racist. Zorgwekkend dat dat er zo snel van gemaakt wordt.

Vanavond reageert Veronica Inside voor het eerst op alle commotie.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen