Beau leeft mee met Rob Jetten: ‘Wel beetje zielig’

Beau van Erven Dorens vindt het wel sneu voor Rob Jetten dat zijn collega Sigrid Kaag nu de ‘droomkandidaat’ voor het lijsttrekkersschap van D66 wordt genoemd. Dat zei hij donderdagavond in zijn talkshow. Het lijkt erop dat Kaag één dezer dagen haar kandidaatschap aan gaat kondigen. “Door haar enorme buitenlandse ervaring en de vele talen die zij spreekt, is de minister van Buitenlandse Handel voor veel D66’ers een droomkandidaat“, klonk het gisteren in RTL Nieuws.

Een pijnlijke passage voor fractievoorzitter Jetten, vindt Beau. “Een droomkandidaat… Dat is ook wel weer een beetje zielig voor Rob Jetten, die het zo goed doet.”

Politiek verslaggever Frits Wester: “Nou, ik weet niet of Rob dat voor zichzelf heel erg zielig vindt. Ik vind dat Rob heel erg gegroeid is na een wat moeizame start toen hij het van Pechtold overnam. Als fractievoorzitter speelde hij ook echt wel een rol binnen het coalitieberaad.”

Het komt wel goed met Jetten, denkt Frits. “Rob Jetten staat nog aan het begin van een lange politieke carrière en die kan straks prima weer fractievoorzitter worden. Hij heeft ook steeds gezegd: ‘Als Sigrid of een ander wil, ik hoef niet per se.’ Dat heeft hij tegen mij wel een paar keer gezegd.”

Frits denkt ook dat Sigrid Kaag een goede keuze is, al wordt ze volgens hem ook elitair en een ijskonijn genoemd. “Ik denk dat zij heel goed ligt bij de klassieke achterban van D66.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen