Halsema-appjes op straat, ruziet met Ferd over media

De appjes die Femke Halsema en Ferd Grapperhaus rondom het Dam-protest naar elkaar hebben gestuurd liggen op straat. De burgemeester van Amsterdam maakt zich in het gesprek erg druk over de media. Dat is te lezen in diverse media. Na de eerste berichtgeving over het uit de hand gelopen Dam-protest, appte ze bezorgd naar de minister van Justitie: “Telegraaf gaat helemaal los. Ik wil naar buiten brengen dat dit een driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou.

Dat zag minister Grapperhaus echter niet zitten: “Er is geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo, dat is ook geheel jullie afweging als driehoek. Maar zoals ik eerder zei, dat jullie nu besloten hebben om niet in deze demo te gaan handhaven op 1,5 meter begrijp ik gezien mogelijke escalatie.

Halsema daarop: “Het gaat uitstekend. Men gaat uit elkaar en er is weinig noemenswaardigs gebeurd. Er is alleen ruggespraak geweest over het niet kunnen handhaven van de 1,5.

Dat wilde Grapperhaus zo niet in de media hebben: “Die 1,5 meter niet handhaven is ooo jullie beslissing, maar zoals ik al zei: die begrijp ik wel.

Halsema: “Wat is dit nou?

Daarop komt Grapperhaus met een lange app, waarin hij onder meer zegt: “Ik zie nu achteraf dat jij op AT5 hebt verklaard dat mbt het de demonstratie niet ontbonden mocht worden vanwege het belang van het onderwerp. Daarover verschillen wij dus wezenlijk van mening. Maar die achtergrond van de beslissing is helemaal niet door jou bij mij gemeld.

Halsema bitcht daarop dat Grapperhaus dit lange bericht alleen stuurde met het oog op eventuele WOB-verzoeken vanuit de media. “Deze wilde je vastleggen voor de wob. Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van de situatie kunnen uitleggen ipv mij in de kou te zetten. En ik heb niet het belang van het onderwerp verdedigd maar van demonstratievrijheid. Soms even navragen voor je op media reageert.

Ik had graag gezien dat je me niet in de jou had gezet.

Het appgesprek:

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen