RTL-Art heeft ‘honger naar diepgaande journalistiek’

Twee sterren die het afgelopen jaar enorm door de mand zijn gevallen zijn Dionne Stax en Art Rooijakkers. Beiden werden als grote beloftes gezien met bijbehorende tv-transfers, maar al snel bleek het niet veel voor te stellen. Dionne werd gepasseerd voor het Songfestival, was niet in beeld voor Op1 en maakt nu een soort radiovariant van Koffietijd op NPO Radio 1. Tegelijkertijd viel Art vorig jaar zomer gigantisch door de mand met het zwaar oppervlakkige Zomer met Art op RTL 4.

Zomer met Art was een enorm tv-gedrocht. Art bewees totaal geen personality te hebben en zijn talkshow was inhoudelijk flinterdun. En nu roept Art in een persbericht dat hij een ‘honger heeft naar diepgaande journalistiek’.

Art gaat vanaf augustus om de week afgewisseld met Diana Matroos de presentatie van het dagelijkse radioprogramma BNR’s Big Five op zich nemen. “Bij BNR’s Big Five kan ik mijn honger naar diepgaande journalistiek kwijt. Ik zie het als hét platform waar onderwerp, luisteraar en gast elkaar ontmoeten en vanuit pure nieuwsgierigheid het beste in elkaar naar boven halen.”

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR, heeft na het Zomer met Art-fiasco kennelijk nog genoeg vertrouwen in de presentator: “Met Art en Diana hebben we een prachtig duo te pakken. Ze snappen wat BNR’s Big Five is; waar het voor staat én wat de luisteraar ervan verwacht. Ik kijk uit naar de eerste uitzending!

BNR’s Big Five is elke werkdag, van maandag tot en met vrijdag, te horen op BNR Nieuwsradio van 10.00 tot 11.00 uur.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen