RTL-Art heeft ‘honger naar diepgaande journalistiek’

Geplaatst op vr 26 jun 2020 om 14:15

Twee sterren die het afgelopen jaar enorm door de mand zijn gevallen zijn Dionne Stax en Art Rooijakkers. Beiden werden als grote beloftes gezien met bijbehorende tv-transfers, maar al snel bleek het niet veel voor te stellen. Dionne werd gepasseerd voor het Songfestival, was niet in beeld voor Op1 en maakt nu een soort radiovariant van Koffietijd op NPO Radio 1. Tegelijkertijd viel Art vorig jaar zomer gigantisch door de mand met het zwaar oppervlakkige Zomer met Art op RTL 4.

Zomer met Art was een enorm tv-gedrocht. Art bewees totaal geen personality te hebben en zijn talkshow was inhoudelijk flinterdun. En nu roept Art in een persbericht dat hij een ‘honger heeft naar diepgaande journalistiek’.

Art gaat vanaf augustus om de week afgewisseld met Diana Matroos de presentatie van het dagelijkse radioprogramma BNR’s Big Five op zich nemen. “Bij BNR’s Big Five kan ik mijn honger naar diepgaande journalistiek kwijt. Ik zie het als hét platform waar onderwerp, luisteraar en gast elkaar ontmoeten en vanuit pure nieuwsgierigheid het beste in elkaar naar boven halen.”

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR, heeft na het Zomer met Art-fiasco kennelijk nog genoeg vertrouwen in de presentator: “Met Art en Diana hebben we een prachtig duo te pakken. Ze snappen wat BNR’s Big Five is; waar het voor staat én wat de luisteraar ervan verwacht. Ik kijk uit naar de eerste uitzending!

BNR’s Big Five is elke werkdag, van maandag tot en met vrijdag, te horen op BNR Nieuwsradio van 10.00 tot 11.00 uur.

Foto: RTL
26 Reacties op “RTL-Art heeft ‘honger naar diepgaande journalistiek’”


 1. kees

  Big Five??? BNR? Drie mensen luisteren daarnaar….t zal wel…veel plezier

 2. man pan

  Diana Matroos overal met ruzie vertrokken. Veel succes BNR!

 3. Curryworst

  Och jee, Diana Matroos.
  Begon een paar jaar geleden ook in de media te ja mmeren over ra cisme op haar toenmalige werkvloer, de nieuwsredactie van RTL.
  Standaard reactie van vele niet-bl anken als ze hun zin niet krijgen: ra cisme.

 4. Dries Roel Vink

  Rooijakkers heeft behoefte aan diepgaande journalistiek? Goede grap, zeg … Hij bedoelt waarschijnlijk dat hij de behoefte heeft aan iets diepgaand in zijn fysiek ;-)

 5. Siem

  Dionne Stax: 02. DNA Onbekend (NPO1) 1.292.000

  Daar kan Art alleen maar van dromen

 6. Guttegut

  Ik heb ook honger. Daarom ga ik straks een broodje frikandel speciaal scoren

 7. Norvo

  Maar, wat doet Art voor RTL komend seizoen? Afgezien van (herhalingen van) Praat Nederlands Met Me en Holland-Belgie is hij zo goed als onzichtbaar op de zender.

  Geen nieuwe seizoenen van Rooijakkers over de vloer of het nu al vergeten Iedereen Had Het Er Over?

 8. MC bezoeker 26

  Ik luister de podcast. Tot op heden deed Roelof Hemmen dit. Best aardige onderwerpen op zn tijd.

 9. Remi

  … Even volstrékt ‘off topic’ …

  Hoe is het met Frank ?
  Zit-ie nog vast in één of andere Antwerpse bajes ?
  Vanwaar de media-stilte rondom Frank ?

  “Ik heb die bananen nooit aangeraakt”.

 10. aldus

  Lekker klaar gekomen MC, door jullie mening als feiten te presenteren en iemand de grond in te schrijven? Wat een leven moet jij hebben.

 11. Oja

  Nou dat belooft wat. BNR en visie op presentatoren? Not. Art is passe ook op radio. Eigengeiler die alleen autocue kan voorlezen.

 12. HBaz

  DNA Onbekend is anders een grote hit dankzij Stax.

 13. dennis

  Art zit zoals vele op de reservebank bij rtl, wel in dienst, maar doet niets, wordt wel doorbetaald.

 14. RTL sterren worden fors overbetaald

  1 x werken
  6 x standaard herhaald

 15. Robert

  Art ga dan zo snel mogelijk weg bij RTL

 16. Zomaar een persoon

  Art heeft een Nova-verleden (voor de wat jongere lezers: een soort Nieuwsuur van 20 jaar terug). Helemáál ondenkbaar is het verlangen niet. De kans krijgen het te laten zien, is weer wat anders.

 17. Huismaker

  Beste Art:

  Begin eens met een EERLIJKE en OPEN discussie over corona. Wat nu verboden is door de staatsmedia+omgeving. Gewoon evenveel voor- als tegenstanders. Evenveel spreektijd en geen dagelijkse pratende hoofden. Geen hinderlijke interruptie. Gewoon durven luisteren.

  Je kunt de mogelijke deelnemers vinden op de Youtube kanalen. (Bv Prof Van Wolferen, Mr Hulleman, Tom Zwitser, Arno Wellens).
  Art ? Durf JIJ de uitdaging WEL aan te gaan ?
  Niemand durft.
  Wees niet bang voor ons. We zijn aardige Nederlanders en uiterst begripvol !

 18. William Raaf

  Diepgaander journalistiek in Nederland ? yeah right. De laatste journalist is al jaren geleden kallt gestellt door de incest kliek uit de grachtengordel. Journalisten krijgen sowieso geen voet aan de grond bij de Orwelliaanse Staatsmedia. En de RTL is nauwelijks beter. Er zijn zero journalisten in NL, wellicht komen Wierd Duck en Roderick Veelo er nog het dichtste bij.

 19. shrink

  Als Art Rooijakkers nou eens begon zijn haar niet meer zo dom te blonderen en als Dionne Stax om te beginnen die gekochte voorgevel zou laten verwijderen, werd het wellicht nog eens wat met deze twee. Nu kijkt het NL publiek dwars door al deze namaak heen!

 20. Hans

  Art gaat inderdaad een nieuw seizoen ‘Rooijakkers over de vloer’ maken. En voor de volledigheid: het eerste seizoen Praat Nederlands met me scoorde hoger dan DNA onbekend.

 21. AxelF

  Ja dat kan hij willen

  Tot het elesjournalistiekje knapt.

 22. Bart

  Als Art daar zo’n behoefte aan heeft is zijn overstap van AVROTROS naar RTL des te opmerkelijker. Lekker naar BNR gaan en nooit meer een schijtlollige spelshow, een talkshow of zogenaamd spontaan bij bekende Nederlanders langsgaan want dat past allemaal totaal niet bij je. Of hij moet toch nog het gene gaan doen waarvoor hij naar RTL4 was gekomen ook al zegt hij van niet, Expeditie Robinson. En laat hem a.u.b. eens een keer ophouden over die 2 dochters!

 23. Mousy hair

  Kijk dan… Die vuile rattekop.
  Smerige nazi.

 24. Chelsey

  Na zijn overstap is Art een hele grote achterbakse rat gebleken die zelfs in het open (r)iool van (t)élévision (L)uxembourg voor zeer veel stank overlast heeft gezorgd. Achteraf bezien bleek zijn groots aangekondigde en veel belovende transfer naar 4 niet veel meer bij te kunnen dragen dan een reeks ondraaglijk ruikende programma farts. Weet dus wie je in huis haalt BNR, want met zo’n rtl’s big 4 kan BNR’s Big Five slechts een enorme big Fart gaan worden, wees dus gewaarschuwd!

 25. marc

  @huismaker

  Helemaal eens om zo’n programma te willen zien.

  Presentatie niet door Art maar door Bas van Werven, samen met Roos Abelman.
  De 2 sterkhouders van BNR!

 26. Ik arie ben jij

  Dit is de miskoop van de eeuw rtl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.