Daniël Verlaan ergert zich aan ‘nitwit’ Dionne Stax

Geplaatst op do 25 jun 2020 om 16:00

Daniël Verlaan vindt dat Dionne Stax zich wel eens wat beter mag inlezen voordat ze iemand interviewt in haar radioprogramma Stax & Toine op NPO Radio 1. Dat laat de ster-techjournalist van RTL Nieuws blijken op Twitter. Daniël, die deze week nog aan de talkshowtafel van Beau zat, vindt het ongekend dat Dionne onlangs aan de hoofdredacteur van gamingsite Power Unlimited vroeg wat een ‘gamen consoles’ is. Als je iemand gaat interviewen over gaming, is dat toch wel de basis.

Dionne Stax: “Oké, ik ga je meteen even onderbreken hoor Martin (Verschoor, red.), want ik ben echt een nitwit op het gebied van… gamen consoles?!?!

Ze bedoelt ‘game consoles’ te zeggen. Martin Verschoor: “Ja, de meeste mensen hebben er wel eentje onder hun televisie staan. Een Nintendo Wii, een Playstation of een Xbox. Het zijn eigenlijk gewoon machines, die sluit je aan op je tv, je propt er een videospelletje in en je kan gaan.”

Dionne daarna: “Help me even, wat is er nou zo leuk aan gamen?

Zucht, aldus Daniël Verlaan. “Hoe het gesprek ook begint is typerend. Martin Verschoor moet uitleggen wat ‘gamen consoles’ (sic) zijn en waarom mensen gamen leuk vinden. Alsof je aan een sportverslaggever vraagt: hey, leg me eens uit, waarom is dat voetbal nou zo leuk?

Het fragment:

Foto: RTL, NPO
40 Reacties op “Daniël Verlaan ergert zich aan ‘nitwit’ Dionne Stax”


 1. Siem

  Hij weet weer niets over koken en andere vrouwelijke weetjes.

  Wat een bullebakken werken er toch bij RTL

 2. COSA NOSTRA

  Dionne Stax stond nou eenmaal niet vooraan in de rij toen er hersentjes werden uitgedeeld! Typerend voor heel veel blonde BN’ertjes!!!

 3. Ollie

  Stax, die de hele dag praat als een kleuterleidster. Nieuwslezen van een auto-cue ging nog net maar presenteren, het is zo verschrikkelijk infantiel.

 4. Curryworst

  Dionne Stax heeft toch een beetje het imago van een dommige stewardess.
  Weet ze nu dus ook weer moeiteloos te bevestigen.

 5. Zomaar

  Het zijn vragen voor de luisteraars die niets weten van game consoles.

 6. Flauwe Kul

  Dionne weet wel hoeveel batterijen er in een Tarzan moeten! ☺

 7. Nitwit

  Domme muts is het, viel ook al door de mand bij het Televiziergala. Maar goed dat zij het Songfestival niet kreeg, alhoewel Jan Smit natuurlijk ook een flapdrol is.

 8. Reaguurder2.0

  Dit keer volledig met Daniël eens. Zo ga je geen gesprek aan en misschien wel typisch voorbeeld van “oude media” Radio 1. Kijkend naar de luisteraars daarvan, snap ik dat Dionne die vraag stelt.

 9. Guttegut

  Een blonde nitwit maar wel errug lekker hoor!!

 10. Ellen

  De NPO1 luisteraars zijn nog maar net gewend aan het verschijnsel computer.
  Give them a break!

 11. Suckerpunch in je vagina

  Daniel mag zijn ranzige krentenbaard wel eens afscheten, dit is niet siliconvalley waar je los kan lopen als een half gare hippie/daklozex

 12. Gerard Cocks

  Daniël Verlaan is een ongewassen, dikkige pedante lul
  Dionne Stax een schattig, blond doosje

 13. Anti-racist

  Stax is nep. Ze heeft een Amerikaanse nep r, ze maakt zich overdreven op. ze kan niet interviewen, ze heeft geen kennis van zaken en is bovengemiddeld dom. Kortom, de basisvoorwaarden om bij de NPO te kunnen werken.

 14. Ik vind ook wat

  Zeker eens met Verlaan. Hij citeert het alleen wel een beetje raar. Stax zegt: …Ik ben echt een nitwit op het gebied van gamen. Consoles?

 15. Sean

  Als je half de 30 bent, zoals Stax, en je weet niet wat een “gamen consoles” is, dan heb je toch echt onder een steen geleefd. Kom op, meid. Ga je straks vragen wat een Pokémon is?

 16. HalloJumbo

  Ik wil Stax in de mond plassen. Mag dat?

 17. rooie Rinus

  Nu is dat tijdslot ook wel het allerzwakste prg ( op humerto Tan na ) wat er op radio 1 te vinden is. Het is met stip een soort Libelle Radio wat werkelijk nergens over gaat.

 18. Lies

  Dionne heeft ws gewoon een heel leuk sociaal leven!

 19. A

  Ze heeft haar stem niet mee, een lief stemmetje. En ze gebruikt veel woordjes als wel, en nou, en toch.
  ‘Hoe hebben jullie dat nou opgelost’. Kljnkt echt kinderlijk soms.
  En een vraag als ‘wat is er nou aan gamen’ … Kan niet, hoor.

 20. A.M.

  Luister best vaak ‘s middags naar dat programma van Stax &Toine, best een leuk en informatief programma. DNA onbekend doet ze ook goed, het is zo makkelijk om mensen af te kraken.

 21. Lies

  Lekker ventje die Daniël,ik glij hier van de bank af en dat komt niet door de hitte buiten.

 22. Jesse

  Misschien is er vanuit de redactie geadviseerd om die vraag gewoon te stellen . . . Er luisteren vast mensen naar Radio 1 die NIET weten wat game console is. Wel erg makkelijk om Dionne dan als “DOM” te gaan bestempelen.

 23. HBaz

  Lijkt me toch wel handig voor de luisteraars als ze dat vraagt want wij kunnen ons niet van te voren inlezen.

 24. oma

  Dat weet ik zelfs nog wel. “duke3d weer opstart.”

 25. Chelsey

  Deze omhoog gevallen rtLuxembourg-nerd denkt dat iedereen als een zielige al dan niet getrouwde nerd op zijn zolderkamertje 16 uur per dag zit te gamen zoals hij zelf doet. Om vervolgens tussen de games door een keer of drie even snel de hand aan zichzelf slaan. Pleur toch op rtL-mafkees ! Kruip achter dat apparaat vandaan domoor, want niet iedereen houd nu eenmaal van gamen vuile vieze Luxemburgse rioolrat !

 26. Bart

  Hebben jullie een andere foto van mevr. Stax?

 27. Lariekoek

  Ik ben dol op alle stewardessen die een gelijkenis met Dionne Stax vertonen.

 28. Minder of Mirjam

  Wat zit Daniel Verlaan nou te zeuren, Dionne presenteert een radioshow voor een breed publiek. Ze presenteert niet bij NerdFM maar bij Radio1, dus het lijkt me duidelijk dat ze (als zij een vakterm hoort) even vraagt wat dat inhoudt VOOR DE LUISTERAAR.

 29. De leukste thuis en op visite

  @ Flauwe Kul

  Daarom had ze een Humberto, daar hoeft geen batterijen in.

 30. M@rk - Etten-Leur

  Wie is Daniël Verlaan? Nog nooit van gehoord!

 31. Gwendolyn

  Ze zegt niet ‘gamen consoles’ ze zegt ‘ik ben een nitwit op het gebied van gamen. Consoles?’ Op zich geen verkeerde vraag. En ík vraag me ook af wat er leuk is aan gamen. Dus met die vraag is ook niks mis. Het lijkt alsof die Daniël Verlaan een beetje verliefd is op Dionne Stax en haar daarom gaat pesten.

  Veel erger: er staat 10 juni onder dat bericht. Dat is heel leng geleden. Waarom is dat nu opeens nieuws?

 32. Gwendolyn

  Oh, dat van het verkeerd geciteerd was al om 16:42 uur gezegd. Sorry ‘ik vind ook wat’ dat had ik niet gezien. Met een groet van Gwenny.

 33. Stille

  Leuk Mediacourant, weer iets over Dionne Stax gevonden om op de zeiken! Goed zeg! En ook al is het van 10 juni, hoppatee, gewoon plaatsen! Laten we haar helemaal de grond in stampen met zijn allen. Super!
  Laten we hopen dat ze dit zich erg aantrekt, er niet van slaapt, onzeker wordt en zich helemaal terug trekt uit de media met een dikke opgeheven middelvinger.

  Ga je schamen met je haatcampagnes hier. Scherp zijn mag, maar dit is gewoon bah.

 34. Jaap Aap

  Wat doet de mening van deze onbekende josti ertoe?

 35. Arie Boomsma

  Dat Dionne Stax niet alles weet over gamen , kan het goed begrijpen het is ook voor volwassen kleuters.

 36. Huismaker

  Volgens mij is het een lieve innemende vrouw. Misschien “wat te lief” en zou ze meer doortrapter en onecht (zoals Jinek) moeten zijn volgens het media kartel.
  Dionne: blijf wie je bent. Het is goed zo !

 37. Sabine

  Dionne Stax zou een voorbeeld moeten nemen aan Welmoed Sijtsma. Zij is altijd goed voorbereid en stelt geen domme vragen. Na Jinek een van de betere vrouwelijke journalisten op dit moment.

 38. Piet Pannelap

  StaXXX is alleen op de wereld gezet om soewarte mannen te behagen.

 39. Truusje

  Een keer ongevraagd met deze Daniel in contact gekomen, en het is een enorm onsympathieke meneer die denkt dat hij de waarheid in pacht heeft, en als je daar op een beschaafde manier iets tegenin probeert te brengen krijg je een muil van heb ik jou daar.

 40. Olga

  Zijn bericht was van 10 juni. Het is vandaag 26 juni. Oftewel: Oud nieuws!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.