Daniël Verlaan ergert zich aan ‘nitwit’ Dionne Stax

Daniël Verlaan vindt dat Dionne Stax zich wel eens wat beter mag inlezen voordat ze iemand interviewt in haar radioprogramma Stax & Toine op NPO Radio 1. Dat laat de ster-techjournalist van RTL Nieuws blijken op Twitter. Daniël, die deze week nog aan de talkshowtafel van Beau zat, vindt het ongekend dat Dionne onlangs aan de hoofdredacteur van gamingsite Power Unlimited vroeg wat een ‘gamen consoles’ is. Als je iemand gaat interviewen over gaming, is dat toch wel de basis.

Dionne Stax: “Oké, ik ga je meteen even onderbreken hoor Martin (Verschoor, red.), want ik ben echt een nitwit op het gebied van… gamen consoles?!?!

Ze bedoelt ‘game consoles’ te zeggen. Martin Verschoor: “Ja, de meeste mensen hebben er wel eentje onder hun televisie staan. Een Nintendo Wii, een Playstation of een Xbox. Het zijn eigenlijk gewoon machines, die sluit je aan op je tv, je propt er een videospelletje in en je kan gaan.”

Dionne daarna: “Help me even, wat is er nou zo leuk aan gamen?

Zucht, aldus Daniël Verlaan. “Hoe het gesprek ook begint is typerend. Martin Verschoor moet uitleggen wat ‘gamen consoles’ (sic) zijn en waarom mensen gamen leuk vinden. Alsof je aan een sportverslaggever vraagt: hey, leg me eens uit, waarom is dat voetbal nou zo leuk?

Het fragment:

Foto: RTL, NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen