‘BLVD-maatregelen tegen dubbele pet Peter R. te mager’

Geplaatst op vr 05 jun 2020 om 11:30

De maatregelen die RTL Boulevard gaat nemen tegen de pettenparade van Peter R. de Vries zijn te mager. Er ontstaat grote onduidelijkheid voor de kijker. Dat heeft rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf gisteren gezegd in Op1. De Vries wordt de woordvoerder en vertrouwenspersoon van crimineel Nabil B., kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi. “Het roept toch vragen op over al die verschillende petten die hij op heeft“, vindt Belleman.

RTL Boulevard lijkt niet goed te weten wat het nu met De Vries aan moet. Presentator Eddy Zoëy gisteren: “We hebben het met z’n allen natuurlijk ook gehad over dat je een onafhankelijk journalist bent. Hoe denk je dat verder in te gaan vullen? Wat ga je hier bijvoorbeeld doen als het Marengo-proces aan bod komt? Hoe ga je dat zien?

De Vries: “Nou, jongens, voor mij is dat heel simpel: ik handel precies zoals ik dat in alle andere zaken doe. Zoals jullie weten is het niet de eerste keer dat ik woordvoerder of vertrouwensman ben van mensen. Ik ben dat voor de familie Verstappen, Vaatstra en voor de familie Nouri heb ik hier gestaan. Zo zijn er nog wel een aantal. Ik zeg dat er altijd eerlijk en open bij, dat dat mijn rol is. Ik heb niet de indruk dat iemand daar een misverstand over kan hebben.”

Zoëy: “Er wordt wel gezegd dat je nu veel petten op hebt en je wordt een kameleon genoemd.”

De Vries: “Ik moet daar eerlijk gezegd altijd een beetje om lachen. Ik vind het vreemd dat mensen zich daar zo over opwinden. Voor heel veel mensen is het kennelijk niet te verdragen dat als je 30 jaar ervaring in een bepaald vak hebt dat je dan af en toe een zijpaadje inslaat waarin je met die ervaring en kennis mensen kan helpen. Ik denk dat het proces hier ontzettend mee geholpen is.”

Al die mensen die roepen over die verschillende petten… Het gaat ze kennelijk boven de pet, zullen we dan maar zeggen. Dat gaat meer over hen dan over mij.”

Besluit

Wat heeft Boulevard besloten? Luuk Ikink: “We hebben er natuurlijk over gesproken met de hoofdredactie en we hebben toen besloten dat als het gaat om het Marengo-proces, dat je niet meer aan de desk staat als deskundige om het te becommentariëren, maar als we dat dan al doen echt als de woordvoerder van Nabil B. Dat is wel een andere rol ineens. Over andere punten van die zaak kun je niet meer zomaar vrijuit gaan praten. Dat gaat toch niet?

De Vries: “Ik zal elke keer wegen met mezelf, ook in samenspraak met de redactie van Boulevard, of het gepast is of ik wel of niet aan de desk sta, maar ik zie daar zelf niet veel problemen in.

Saskia

Daar heeft Saskia Belleman haar twijfels bij. “Ik vind het een lastige. Hij zegt zelf dat als hij aan de desk van RTL Boulevard staat dat hij daar in de hoedanigheid staat van vertrouwenspersoon en dat verschijnt dan ook in beeld. Dat klopt, dat verschijnt vijf seconden in beeld, dan verdwijnt het weer en dan ziet iedereen gewoon weer misdaadjournalist Peter R. de Vries staan.”

Ik vind het een lastige figuur en ik vind het moeilijk dat hij al die verschillende petten op heeft en ik denk dat hij daar behoorlijk mee in de knoei gaat komen.”

Foto: RTL








25 Reacties op “‘BLVD-maatregelen tegen dubbele pet Peter R. te mager’”


 1. anoniem

  op de man/ vrouw af

  nederland wees voorzichtig met peter r de vries

  kijk naar zijn vermogen

  kijk hoe hij aan komt

  open en eerlijk

  Mevrouw Femke Halsema

  als u voortaan wat wil zeggen of overweeg wat te gaan zeggen

  laat je adviseren door

  Domme (doet alsof ze deskundig is) tante Saskia Belleman

  ze probeerde gisteren voor u te praten mevrouw Halesem

  Sorry hoor Saskia

  bemoei je, schoenmaker hou je bij je leest

  Saskia je moet een keer wat vertellen/schrijven

  wat WIJ NIET WETEN

  alles wat je zegt/schrijft is koek en ei…………..

  je speelt mooi weer

  we zijn veel veel slimmer

  als ik je op tv zie

  moet ik echt lacheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

 2. Witmang

  Terug op de tjoeki tjoekie boot naar takki taku land met die man! Oh nee, wacht….

 3. Eva Quirinius

  Maar Peter R. heeft toch een aanbevelings/vrijwaringsbrief van Ridouan Taghi gekregen? En diezelfde Peter R. gaat de tegenstander van Ridouan Taghi nu ondersteunen … ?

  Dat lijkt me risicovoller dan ergens presenteren.

 4. PIPPA

  De opmerking van Plasman bij Op1 was zeer scherp.

 5. Dries Roel Vink

  Noem die linkse, arrogante centenbak gewoon Peter de Vries en pleur op met die achterlijke R. Zijn vrouw noemt hem ook gewoon Peter en geen Peter R!

 6. Willie

  Hij is toch afgewezen door OM wegens belangen verstrengeling.

 7. Sjors van Kempen

  Peter R. is in z’n eigen ijdeltuiterij en onschendbaarheid gaan geloven, maar vertrouw me: die valt de komende maanden keihard van z’n voetstuk. Dat begon vorige week met de ontmaskering van spion Kasem en dat gebeurt binnenkort ook met Petertje.

 8. Hermann Boring

  Woordvoerder zijn voor de familie Vaatstra of Verstappen is heel wat anders dan woordvoerder zijn voor Nabil B. En dat weet Peter R. de Vries heel erg goed. Die Nabil B. is nou niet bepaald een brave Hendrik, terwijl die twee families slachtoffer zijn.

 9. teuntje

  Saskia heeft volkomen gelijk Peter i de weg kwijt vertrouwensman van een crimineel hoe haaljehet in je hoofd de dag dat Kazim werd beschuldigd van lekken stopte hij met het kantoor van zijn zoon

 10. Jeep

  Peter kan niet anders dan een uitdrukkelijke doodswens hebben, anders kies je niet voor een positie als deze. De kroongetuige bijstaan die getuigt tegen de gevaarlijkste crimineel….

 11. peacock and whiteman

  ‘De Vries wordt de woordvoerder en vertrouwenspersoon van crimineel Nabil B., kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi.’

  Dit is nieuws dat niet klopt, er is nog helemaal niks over bekend en het OM houdt de vries tegen.

 12. Wilfred Degens

  Wanneer al die petten P de V maar genoeg camera oplevert, moet u maar niet zeuren tegen deze meneer met zijn platte accent. Stop met hem voortdurend zijn podium te geven.

 13. Peter Scheepsrecht

  Objectiviteit bestaat niet en ook al zou hij bij zijn tv optreden zeggen : ik sta hier als …vertegenwoordiging van de familie..als misdaadjournalist …voor het advocatenkantoor van mijn zoon ..dat loopt allemaal door elkaar heen..het was al verwarrend de laatste tijd en nu helemaal – Peter niet meer in RTL Boulevard en laat John het maar alles doen die kan dat goed. Dan kan Peter nog altijd aanschuiven bij de late night shows.

 14. Jantien Visser

  Gelet op zijn leeftijd begint bij Peter R. ook duidelijk te worden dat zijn narcisme zijn tol begint te eisen. Hij moet dwangmatig in het nieuws blijven en maakt daarvoor de gekste capriolen, doet idiote uitspraken en maakt discutabele keuzes. Wat een belachelijk mannetje wordt hij onderhand.

 15. Ap

  Ik hoop dat Peter v/d Vorst het nu door heeft,en Peter de Vries niet meer bij blvd aan de desk laat aanschuiven,hij heeft teveel petten op,ik ben benieuwd,zal wel niet.

 16. Connie

  Zo Peter R moe! RTL moet nu toch gaan inzien dat dit niet langer zo kan. Ook kots ik deze man geregeld uit. Laat dat dan de reden zijn. Spuug!!!

 17. A. Tempelman

  Onze misdaad-sterreporter heeft er de afgelopen jaren steeds een tandje bijgezet, waardoor hij nu opereert als een Peter Robinhoed de Vries van de Lage Landen.

  Dat een journalist opkomt voor de slachtoffers is nog te vergoeilijken, al staat dat op zich ook al de journalistieke onpartijdigheid in de weg. Word je woordvoerder namens families, dan ga je een stap verder. Vervolgens partner in een advocatenkantoor dat publiekelijk stelling neemt voor bekende Nederlanders die al-dan-niet terecht in een negatief daglicht staan, is een pet teveel. Die zaken zijn dan ook allemaal verloren.

  Peter Pet te Ver de Vries!

  Deze laatste extra pet betekent het einde van de misdaadjournalist en commentator.

 18. Cor

  Met het aanhouden van Peter zakt de geloofwaardig helemaal.
  En Bridget en Peter??????? Niet te verkopen dit. En kost heeeeel veel kijkers

 19. Dorus

  De Vries moet gewoon stoppen met boulevard dan toon je pas echt ballen! Maar ja de kachel moet blijven roken.

 20. By the way

  Volgens mij gaat het al jaren zo met de verschillende petten van Peter R de Vries en in elke hoedanigheid hij bij een programma deelneemt. Iets met slakken en zout, deze discussie.

 21. tim

  Peter hoe gaat het met Joran?

 22. Chef

  Die R staat voor Repelsteeltje Peter Repelsteeltje de Vries

 23. Joop

  Lekker het zal je buurman wezen

 24. J. Bloemheuvel

  Waarom maatregelen?
  Als dit figuur zijn tronie laat zien op de tv
  schakelen wij gewoon over naar iets dat
  wij minder aanstootgevend en irritant
  vinden.
  Wanneer je je tv carrière opbouwt om
  misdaad en aso gebeuren is het normaal
  dat je niveau langzaam naar zeker mee-
  gaat bergafwaarts.
  Overigens begrijp ik niet dat er zenders
  zijn die aandacht en zendtijd besteden
  aan dit figuur.
  Hij was in het allereerste begin een ver-
  frissend fenomeen op de NL televisie,
  maar toen bleek dat hij kennelijk toch
  niet de klasse had om met succes en
  bekendheid om te gaan was de lol er
  snel af en bleef er, volgens mij althans,
  slechts een irritante betweter over die
  Geen kritiek kon/kan verdragen.
  OVERIGENS WEL JAMMER WANT ER
  IS TE WEINIG AANBOD OP DAT GEBIED.

 25. Wilfred Degens

  Bescheidenheid wordt nog steeds als een deugd beschouwd. Daar heeft deze narcis niets van meegekregen. Zijn zelfingenomenheid doet Donald Trump in het niets doen verzinken! Tel daarbij op zijn gelaatsuitdrukking zodra hij (PdeV) zijn verbale wanklanken uittettert. Een karikatuur van een spotfiguur! Een homunculus!

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.