‘BLVD-maatregelen tegen dubbele pet Peter R. te mager’

De maatregelen die RTL Boulevard gaat nemen tegen de pettenparade van Peter R. de Vries zijn te mager. Er ontstaat grote onduidelijkheid voor de kijker. Dat heeft rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf gisteren gezegd in Op1. De Vries wordt de woordvoerder en vertrouwenspersoon van crimineel Nabil B., kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi. “Het roept toch vragen op over al die verschillende petten die hij op heeft“, vindt Belleman.

RTL Boulevard lijkt niet goed te weten wat het nu met De Vries aan moet. Presentator Eddy Zoëy gisteren: “We hebben het met z’n allen natuurlijk ook gehad over dat je een onafhankelijk journalist bent. Hoe denk je dat verder in te gaan vullen? Wat ga je hier bijvoorbeeld doen als het Marengo-proces aan bod komt? Hoe ga je dat zien?

De Vries: “Nou, jongens, voor mij is dat heel simpel: ik handel precies zoals ik dat in alle andere zaken doe. Zoals jullie weten is het niet de eerste keer dat ik woordvoerder of vertrouwensman ben van mensen. Ik ben dat voor de familie Verstappen, Vaatstra en voor de familie Nouri heb ik hier gestaan. Zo zijn er nog wel een aantal. Ik zeg dat er altijd eerlijk en open bij, dat dat mijn rol is. Ik heb niet de indruk dat iemand daar een misverstand over kan hebben.”

Zoëy: “Er wordt wel gezegd dat je nu veel petten op hebt en je wordt een kameleon genoemd.”

De Vries: “Ik moet daar eerlijk gezegd altijd een beetje om lachen. Ik vind het vreemd dat mensen zich daar zo over opwinden. Voor heel veel mensen is het kennelijk niet te verdragen dat als je 30 jaar ervaring in een bepaald vak hebt dat je dan af en toe een zijpaadje inslaat waarin je met die ervaring en kennis mensen kan helpen. Ik denk dat het proces hier ontzettend mee geholpen is.”

Al die mensen die roepen over die verschillende petten… Het gaat ze kennelijk boven de pet, zullen we dan maar zeggen. Dat gaat meer over hen dan over mij.”

Besluit

Wat heeft Boulevard besloten? Luuk Ikink: “We hebben er natuurlijk over gesproken met de hoofdredactie en we hebben toen besloten dat als het gaat om het Marengo-proces, dat je niet meer aan de desk staat als deskundige om het te becommentariëren, maar als we dat dan al doen echt als de woordvoerder van Nabil B. Dat is wel een andere rol ineens. Over andere punten van die zaak kun je niet meer zomaar vrijuit gaan praten. Dat gaat toch niet?

De Vries: “Ik zal elke keer wegen met mezelf, ook in samenspraak met de redactie van Boulevard, of het gepast is of ik wel of niet aan de desk sta, maar ik zie daar zelf niet veel problemen in.

Saskia

Daar heeft Saskia Belleman haar twijfels bij. “Ik vind het een lastige. Hij zegt zelf dat als hij aan de desk van RTL Boulevard staat dat hij daar in de hoedanigheid staat van vertrouwenspersoon en dat verschijnt dan ook in beeld. Dat klopt, dat verschijnt vijf seconden in beeld, dan verdwijnt het weer en dan ziet iedereen gewoon weer misdaadjournalist Peter R. de Vries staan.”

Ik vind het een lastige figuur en ik vind het moeilijk dat hij al die verschillende petten op heeft en ik denk dat hij daar behoorlijk mee in de knoei gaat komen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen