Big Brother terug bij RTL: ‘Hier is niemand enthousiast’

De geruchten over een terugkeer van Big Brother gingen al geruime tijd, maar nu is duidelijk wie de uitzendende omroep wordt: RTL. Dat heeft RTL Boulevard zondagavond laat, dus ruim na de uitzending, gemeld. Het nieuws werd daarna wél besproken in Shownieuws, waar er heel erg weinig enthousiasme was. “Zojuist heeft RTL aan RTL Boulevard bekendgemaakt dat ze dat dus gaan doen. Ha ha“, zei Ronald Molendijk. Dyantha Brooks: “Kijk, die lijntjes zijn kort, hè?

Ronald Molendijk: “Ja. Ik heb nog even snel gecheckt, maar het kwam in 1999 op zender en we hadden het er net over, en ik dacht echt van: hoe ga je dat dan nu opnieuw brengen? Het is toch een beetje kijken naar gras dat groeit. Inmiddels is eigenlijk alles reality. Zelfs de Meilandjes is een soort Big Brother.”

Collega Guido den Aantrekker: “En daar gebeurt nog wat.”

Dyantha: “Ja, toen was dat heel nieuw natuurlijk. Het was een soort van social experiment, maar nu zijn we door vlogs en weet ik veel wat heel erg gewend om bij mensen naar binnen te kijken.”

Ronald: “Ik ben heel benieuwd. Volgens mij gaan ze wel proberen om Big Brother 2.0 te maken. Ik zou zeggen: geen dekens en lakens meer in de slaapkamers. Voor de kijkcijfers. Of ik dan wel ga kijken? Nee.”

Anouk Smulders: “Naar Utopia hebben toch ook veel mensen gekeken? Mensen zijn toch voyeurs en willen zien of er actie ontstaat en ruzies komen.”

Dyantha: “Wat ook wel zo is: vlogs zijn helemaal geknipt, maar de mensen die in het huis zitten hebben daar geen regie over.”

Guido: “Het mooie van die eerste Big Brother was dat de mensen geen benul hadden van wat er gebeurde, maar deze mensen weten inmiddels wel ongeveer in welke camera ze moeten kijken. Dus ja, ik weet het niet.”

Dyantha: “Ik hoor het al. Hier is niemand enthousiast.”

Het lijkt erop dat Big Brother een plekje krijgt in de dagelijkse programmering van RTL 5. Bij vlaggenschip RTL 4 wordt het achtuurslot voorlopig nog bezet gehouden door GTST, al is er nog wel een plekje op de late avond: de late talkshow verhuist daar immers naar 22.00 uur.

Lees ook: Talpa Network: ‘Big Brother keert niet terug bij ons’ (september 2019)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen