Talpa Network: ‘Big Brother keert niet terug bij ons’

Er gaan in Hilversum volop geruchten over een terugkeer van de vroegere realityshow Big Brother, maar die revival zal in elk geval niet plaatsvinden bij Talpa Network (SBS 6, Net5, Veronica). Dat heeft een woordvoerster van de zender laten weten. Het gerucht gaat dat Big Brother na de jaarwisseling terugkeert op televisie en dat is precies het moment dat er een groot gat ontstaat in de vooravond van SBS 6: in december trekt de zender namelijk de stekker uit de realityshow Utopia.

Eén en één is twee, zou je zeggen, maar het gerucht klopt volgens Talpa niet. “Het programma komt niet terug bij ons.

Luuk Ikink meldde gisteren in RTL Boulevard dat het ook zou kunnen dat Big Brother terugkeert bij RTL. De zendergroep wil dat namelijk niet bevestigen of ontkennen.

Zou Big Brother anno 2019 nog wel werken? Hummie van den Tonnekreek, die het programma jarenlang maakte, zegt vandaag in het AD: “Het probleem is dat je nooit meer mensen krijgt die het níet snappen. De bewoners uit de eerste serie hadden geen idee waar ze onderdeel van uitmaakten. Die maagdelijkheid krijg je nooit meer terug.

Docent populaire cultuur Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht denkt dat het nu te saai is voor de tv-kijker. “Je cast een mix van mensen om te zien hoe ze op elkaar reageren. Maar het levert niet per se een spannend verhaal op. Dat blijft onvoorspelbaar.”

Lees ook:
Endemol in gesprek over terugkeer Big Brother (13 februari)
‘Utopia wordt opgevolgd door revival Big Brother’ (gisteren)

Foto: Talpa

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen