Angela de Jong werkt vanwege hitte vanuit achtertuin

De eerste tropische temperaturen van het jaar brengen voor sommige mensen uitdagingen met zich mee: hoe hou je je concentratie op peil als de mussen dood van het dak vallen? Vooral voor invloedrijke opinieleiders als Angela de Jong is het zaak om het hoofd koel te houden. Daarom werkt ze tijdens deze warme dagen vanuit haar achtertuin, in de schaduw van een beige parasol. Het lijkt de AD-diva goed te doen: ze zag er gisteren in een item van Boulevard kalm en ontspannen uit.

Dankzij Boulevard kregen we een privé-inkijkje in het leven van Angela. De showrubriek kwam even bij haar peilen hoe ze in de VI-discussie staat. Wat ze precies vertelde voor de camera zal veel mensen zijn ontgaan, want ze was echt aan het shinen.

Angela had een fris bloesje aan met een bloemetjesmotief. Ze gaf het interview voor haar tuinhuisje. Op de achtergrond stond een ligstoel, die ze mogelijk gebruikt om uit te rusten tijdens haar typesessies.

Ondertussen waren sfeerbeelden te zien waarop Angela typend achter haar laptop zit. Onder die parasol, omringd met allerlei vrolijke bloemen en struiken, zou je bijna niet zeggen dat je hier met de Humberto-killer te maken hebt.

Dan toch even terug naar VI, want haar mening in deze kwestie is natuurlijk wel relevant. Angela sluit zich aan bij de heersende opvatting dat Wilfred Genee zijn collega’s een dolk in de rug gestoken heeft.

Angela denkt dat Wilfred maandag in de racismespecial van VI zijn best deed om zijn carrière ná VI veilig te stellen. “Ik wil graag geloven dat hij oprecht anders is gaan denken over bepaalde zaken. Maar tegelijk valt niet te ontkennen dat de mediawereld zo links en politiek correct is als de pest en dat je als presentator enkel vooruit komt als je het gewenste geluid laat horen. En in zijn eentje is Genee tot nu toe niet succesvol genoeg gebleken om zich de houding van witte raaf te kunnen permitteren.”

Gelukkig laat Angela de zon weer stralen voor de fans van VI. Ze wijst erop dat de heren wel vaker stevige aanvaringen hebben gehad, maar altijd weer bij elkaar terugkeren. De mannen hebben het gewoon nodig om op tv te zijn, denkt Angela. “Zij en hun mening doen ertoe in Nederland. En dat is verslavend.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen