Angela de Jong heeft geen corona-angst meer

De angst voor het coronavirus is behoorlijk weggeëbd bij Angela de Jong. Ze houdt zich er ook niet meer zo mee bezig. Dat heeft de opiniediva van het AD vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Voor Angela is het coronavirus al iets van het verleden. Ze merkt ook dat het er in talkshows al veel minder over gaat. “Er waren maanden in maart, april en mei dat de hele tafel coronagerelateerd was en dat is niet meer zo. Daarin volgen ze denk ik het sentiment in de maatschappij.”

Het sentiment in de maatschappij is dat corona niet meer zo boeit, aldus Angela. “Ik bedoel: ik ben geen coronablokker, maar ik merk wel dat het bij mij heel erg weggezakt is de angst ervoor en de urgentie ervan.”

Leeft ze de maatregelen nog wel na? “Je probeert nog wel zo goed mogelijk overal je afstand te houden, maar de Albert Heijn bij ons heeft al alle stickers weggehaald en er staat nog een lege pot met desinfectant bij de ingang waar nog net één druppel uit komt. Het is uit de maatschappij.

De mensen willen volgens Angela gewoon weer terug naar normaal. “Het gaat goed en dan valt de mens toch weer snel terug in zijn oude patroon. Daar zit op de een of andere manier ook wel iets geruststellends in.”

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen