Zelfs Peter R. soort van positief over toespraak koning

Zelfs Peter R. de Vries is een soort van enthousiast over de toespraak die koning Willem-Alexander maandagavond heeft gegeven na de Dodenherdenking. Dat liet hij dinsdagavond blijken in RTL Boulevard. De Vries haalde na Koningsdag flink uit naar de koning, omdat hij zijn korte toespraak oplas van een papiertje. “Toen bij Koningsdag viel ik erover dat hij bij een simpel dankwoordje om de vier woorden op een papiertje moest kijken. Dat vind ik voor een koning niet heel representatief.

Nu las de koning óók vanaf een papiertje, maar is De Vries wél enthousiast. “Nu was het natuurlijk een iconische toespraak, maar dat kwam vooral door de omstandigheden. De beelden waren heel indrukwekkend en hij mocht nu de hele toespraak natuurlijk van het papier oplezen. Dat heeft hij goed gedaan.

De koning werd alom geprezen, ook door de republikeinse Arjen Lubach. De Vries: “Ik vind de inhoud van de woorden prima. Dat is heel goed.

Is het voor De Vries lastig om de Oranjes te complimenteren? “Ik ben op zich geen voorstander van het koningshuis, maar ik kan er heus wel met een bepaalde distantie naar kijken en beoordelen of iemand iets goed doet of iets zinnigs zegt. Het is echt niet zo dat ik per definitie afkraak wat er van die kant komt.

Lees ook: BN’ers onder indruk van historische toespraak Koning (4 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen