‘Yvon Jaspers krijgt te veel geld voor Boer Zoekt Vrouw’

Yvon Jaspers heeft haar inkomen sterk zien dalen door het nieuwe salarisplafond bij de NPO, maar de 201.000 euro die ze nu jaarlijks pakt is nog steeds te hoog voor haar werkzaamheden. Dat vindt het entertainmentblad Party. Jaspers presenteert al sinds de start de megahit Boer Zoekt Vrouw en doet daar nu ook Onze Boerderij bij, maar verder heeft ze nooit echt iets indrukwekkends neergezet op televisie. “In totaal hoeft ze jaarlijks maar negentien uitzendingen te maken“, aldus het weekblad.

Het ergste is dat ze in die afleveringen nog nauwelijks te zien is ook, aldus Party “Party turfde het aantal minuten waarin Yvon dit seizoen te zien was en kwam op twee uitzendingen waarin ze slechts drie en vijf minuten voorkomt. In drie afleveringen kwam Yvon dit seizoen zelfs helemaal niet voor.

Daarop trok de Party direct het bierviltje uit de la. “In totaal was zij dit seizoen zo’n 160 minuten in beeld, nog geen drie uur, en dat staat in schril contrast met haar topsalaris van twee ton. Per tv-minuut blijkt Yvon maar liefst 750 euro te verdienen, en dat is waarschijnlijk meer dan iedere andere tv-collega.

Zo’n grote ster is het bovendien helemaal niet, meent Party. “Wetende dat zij in drie uitzendingen helemaal niet te zien was, rechtvaardigt de vraag of het succes van het programma wel met Yvon te maken heeft, of dat ze gewoon geluk heeft gehad dat zij het gezicht ervan mocht zijn.

Hoe dan ook leeft Yvon dankzij de NPO-tonnen een luxeleven. Ze bewoont een fraaie villa waar een hypotheek op is gevestigd van bijna 2,2 miljoen euro. “Daardoor is het zaak dat Yvons topinkomen ook de komende jaren blijft binnenstromen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen